דלג לתוכן המרכזי
כיצד נוכל לעזור לך?
כיצד נוכל לעזור לך? *8332
תושבת קריית גת הוכרה כנפגעת איבה בגלל טיל שנפל כקילומטר וחצי מביתה

לאחר מספר ערעורים, הכיר משרד הביטחון באישה מקריית גת כנפגעת איבה, לאחר שטיל נפל כקילומטר וחצי מביתה במהלך מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. העו"ד: "גם חוויית החרדה והאימה של אזרחים בעורף, ובייחוד נפילת טיל סמוכה, עשויה להביא להכרה נפשית"

עם פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר 2023, החלו בקריית גת אזעקות בלתי פוסקות וירי רקטות לעבר העיר. דגנית (שם בדוי), אם חד-הורית שמתגוררת ביחידת דיור בבית הוריה בקריית גת, נחשפה לדיווחים אודות נפילות טילים בתוך קריית גת במרחק של כקילומטר וחצי בלבד מביתה. לטענתה, הנפילות לא היו רק איום תאורטי: הן לוו ברעשי פיצוצים חזקים שגרמו לרעידות בחלונות, בדלת ובבית עצמו והפרו את תחושת הביטחון שלה.

העובדה שדגנית מתגוררת בבית קרקע, הגבירה אף יותר, לדבריה, את החשש לחדירת מחבלים לעיר, מה שהעצים את הלחץ והחרדה.

הגישה תביעה להכרה כנפגעת פעולות איבה, אך נדחתה

עו"ד רועי צורף ממשרד מרקמן טומשין ושות' הגיש בקשה לביטוח הלאומי כדי לבחון מחדש את ההחלטה, וגם הגיש ערעור לבית המשפט המחוזי נגד החלטת הדחייה. הוא הסביר כי מאז האירוע הטראומטי, דגנית סובלת מהתקפי חרדה, ממצב רוח ירוד, דופק מהיר, נדודי שינה וסיוטי לילה. כמו כן, ציין כי בעקבות תלונות על כאבים בחזה, היא ביצעה בדיקות לב, והן יצאו תקינות, מה שלדבריו, מעיד על כך שמקור הפגיעה הוא נפשי בשל התקפי חרדה. עוד הוא הסביר כי לא הייתה לה היסטוריה נפשית דומה לפני 7 באוקטובר ואילו כיום היא מקבלת טיפול תרופתי.

לפי הנטען, הדרך להכרה רשמית הייתה מלווה במכשולים בירוקרטיים קשים. בתחילה התביעה נדחתה בינואר אשתקד והרשות המאשרת טענה כי לא הוכחה נוכחות ב"אירוע איבה ספציפי" אלא תוארה "חרדה עקב מצב המלחמה". לאחר מכן ניתנה דחייה נוספת, של הבקשה לבחינה מחדש, שהתמקדה בפן הקרדיאלי בלבד והתעלמה מהנזק הנפשי המרכזי שנגרם.

עו"ד צורף הגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ולאחר מספר דיונים ובהמלצת בית המשפט, הסכימה לבסוף הרשות המאשרת לחזור בה מדחיותיה ולהכיר בפגיעה שארעה ב-7/10 כפגיעת איבה. "הכרה זו מלמדת כי גם חוויית החרדה והאימה של אזרחים בעורף, ובמיוחד קרבת נפילת הטיל, יכולה להביא להכרה בפגיעה נפשית עקב כך", טוען העו"ד.

הרשות המאשרת במשרד הביטחון, הדנה בפגיעות איבה לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, דחתה תחילה את הבקשה, בטענה כי הפגיעה הנפשית אינה עונה להגדרת “אירוע איבה ספציפי”. בהמשך, ולאחר ההליך המשפטי המתואר, חזרה בה מעמדתה.

למידע נוסף אודות שירותי המשרד הרלוונטיים לנושא הכתבה לחצו כאן: עו"ד לנפגעי פעולות איבה,
אנו במשרד מרקמן טומשין ושות' – עומדים לשירותכם תמיד.
כדי להתייעץ איתנו ללא התחייבות מצידכם השאירו הודעה באתר או חייגו *8332 

יש לכם עדיין שאלות בנושא?
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על ״שלח״ מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
נפגעי איבהמצב נפשימשרד הביטחוןנזיקיןפגיעת איבהחרדהנפגעי טראומה
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
הצעקות של הבוס הובילו להתפרצות מחלה אצל העובדת - ולהכרה כתאונת עבודה
קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
קרא עוד
אולי יעניין אותך
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
אודות המשרד
פנו אלינו לקבלת
ייעוץ אישי ללא התחייבות

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על "שלח" מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
יצירת קשר ודרכי הגעה למשרד

כמשרד מוביל בייצוג לקוחות פרטיים, מרקמן טומשין ושות' מעניקים שירותים ללקוחות בכל רחבי הארץ, בפריסה ארצית של סניפים:

למימוש זכויותיך בעזרת אחד
ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם