דלג לתוכן המרכזי
כיצד נוכל לעזור לך?
כיצד נוכל לעזור לך? *8332
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית באבחון של תסמונת דאון

תסמונת דאון הינה מחלה תורשתית הנובעת מטריזומיה (פגם גנטי) בכרומוזום מספר 21 (ליתר דיוק – זה הוא מצב שבו  קיימים שלושה עותקים של הכרומוזום בכל התאים בגוף או בחלקם, במקום שני עותקים בלבד). 

תסמונת דאון (The down syndrome), היא התסמונת הגנטית השכיחה ביותר מבין כל סוגי התסמונות הקריוטיפיות (הקשורות בבעיות הנוצרות בכרומוזומים). תסמונת הדאון מופיעה בממוצע בכל אחת מתוך 900 לידות, כאשר יחס זה עשוי להשתנות בהתאם לגילה של היולדת. למשל, אצל נשים יולדות בגיל 25 הסיכוי להופעת תסמונת הדאון עומד על אחת לכל 1400 לידות, ואצל נשים מעל לגיל 40 הוא עשוי להיות אחת מכל 20 לידות. תסמונת זו קשורה באופן ישיר לכשל גנטי בכרומוזום מספר 21 (הופעתם של שלושה העתקים של הכרומוזום בתאי הגוף במקום שניים בלבד). הלוקים בתסמונת דאון סובלים מבעיות שונות כמו מראה פנים מעוות עם עיניים מלוכסנות, אף קטן, פה קטן, צוואר קצר ועבה, ידיים קטנות ואצבעות קצרות, פיגור שכלי ומבעיות בריאותיות נוספות. חשוב לציין כי תסמונת הדאון אינה ניתנת לריפוי, אך הודות לאמצעים רפואיים מודרניים ניתן לאבחן אותה אפילו במהלך תקופת ההריון.

נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332*

כיצד ניתן לאבחן תסמונת דאון?

את תהליך אבחונה של תסמונת הדאון ניתן לחלק לסווג לשני סוגי אבחון מרכזיים:

 

אבחון באמצעות בדיקות חודרניות: שיטת הבדיקות החודרניות כוללת בין היתר ספירה של מספר הכרומוזומים בשליה או בתאי העובר. ספירת הכרומוזומים מתבצעת בעזרת לקיחת ביופסיה מסיסי השליה וזאת באמצעות פרוצדורה של דיקור מי שפיר. אפשרות נוספת של בדיקה חודרנית היא לקחת דגימת דם מחבל הטבור (רלוונטי לנשים בהריון אשר נמצאות מעבר לשבוע ה-20). בביצוע בדיקות אלו, כמו בביצוען של בדיקות רפואיות אחרות, קיים סיכון מסוים לאם ולעובר שחייב כמובן להילקח בחשבון. למרות זאת, הבדיקות החודרניות יכולות לנבא את הופעתה של תסמונת הדאון ב-99% מכלל ההריונות.

 

אבחון באמצעות בדיקות סקר ביוכימיות: לעומת שיטת האבחון הראשונה, בדיקות הסקר הביוכימיות אינן מתבצעות בצורה פולשנית (אלא בצורה של דגימות דם פשוטות), וניתן לבצע אותן בשלבים מוקדמים יותר של ההריון. לצד זאת, יכולתן של הבדיקות הללו לנבא את הופעתה של תסמונת הדאון הוא נמוך יותר מיכולת הניבוי של הבדיקות החודרניות (85% מכלל ההריונות).

פרט לשני סוגי האבחון הנ"ל, ניתן למנות דרך אבחון נוספת שהיא למעשה בדיקת השלמה לסיקור הביוכימי. שיטת אבחון זו היא ביצוע של בדיקת סקירת מערכות (אולטרא-סאונד) ממוחשבת, אשר יכולה לסייע באיתורם של מומים שונים בגוף העובר כמו פגם במחיצה הבין חדרית או חסימה של התריסריון.

מי שנמצאים בקבוצות הסיכון העיקריות ללדת תינוקות עם תסמונת דאון , הם הורים עם כרומוזומי 21 מאוחדים או נשים שמתחילות הריון מאוחר (לאחר גיל 35). נחזור ונאמר כי תסמונת הדאון אינה ניתנת לריפוי, והדרך היחידה להימנע ממנה תהיה באמצעות אבחון מוקדם וביצוע הפלה מלאכותית לאחר מכן. כל התנהלות בלתי תקינה מצד הגורם הרפואי הקשורה בתהליך אבחונה של תסמונת הדאון, תהיה עשויה להיחשב לרשלנות רפואית קשה ולהוות עילה להגשת תביעה משפטית.

כיצד ניתן לקבוע רשלנות רפואית במקרים שבהם נולדים תינוקות עם תסמונת דאון?

ראשית חשוב להדגיש, כי בעיית תסמונת הדאון אינה נגרמת כתוצאה מהתנהלותם של הרופא ו\או הצוות הרפואי המטפל, אך התנהלותם היא זו שעשויה בהכרח להוביל ללידתם של תינוקות הסובלים ממנה. לכן, במקרים בהם נולדים תינוקות עם תסמונת דאון למרות שהוריהם משתייכים לקבוצות הסיכון, טענות מרכזיות שעשויות להישמע הן שלא התבצעו בדיקות נדרשות, לא נמסרה אינפורמציה קריטית, לא התבצע מעקב רפואי או שהמעקב הרפואי התבצע בצורה רשלנית.

 

 

מקרים אפשריים של רשלנות רפואית כאשר נולד תינוק עם תסמונת דאון:

  • הצוות הרפואי\הרופא לא המליצו לבצע בדיקות סקר חשובות: בדיקת החלבון העוברי, סקירת מערכות (אולטרא-סאונד), בדיקות אבחון חודרניות ועוד.
  • תוצאותיהן של בדיקות שונות אשר פוענחו באופן שגוי.
  • אי הפנייה לביצוע בדיקות נדרשות לאחר גילוי ממצאים חריגים (עלול לנבוע לעיתים מהתנהלות רשלנית במהלך האבחון, כמו אי גילויים של גורמי סיכון בבדיקות סקר שונות).
  • אי הפנייה לביצוע של בדיקת מי שפיר כנדרש במקרים של חשד לתסמונת דאון.
  • אי הפנייה לרופא מומחה למרות גילויים של ממצאים בעייתיים בבדיקות.
  • אי קיום התייעצויות עם מומחים נוספים (במקרה הנדון – מול גנטיקאים מוסמכים).
  • אי יידועם של ההורים בדבר סיבוכים וסיכונים פוטנציאליים, אשר התעוררו בעקבות תוצאותיהן של בדיקות כאלה ואחרות.

 

אחת הטענות המרכזיות בתביעות בגין רשלנות רפואית הקשורה בהולדתם של תינוקות עם תסמונת דאון, היא שהתנהלותם של הרופא ו\או הצוות הרפואי המטפל גרמה ל-'הולדה בעוולה'. כלומר, מכיוון שההורים לא קיבלו אינפורמציה מלאה\אינפורמציה בכלל ולא היו מודעים לגורמי הסיכון אשר הובילו ללידתו של תינוק עם תסמונת דאון, אז לא עלה באפשרותם להחליט בצורה שקולה האם להמשיך עם ההריון או להפסיק אותו.

בכדי לבחון האם יש מקום בכלל לתבוע על רשלנות רפואית, מומלץ קודם כל לפנות לעורך דין מומחה אשר מטפל במקרים שונים של רשלנות רפואית (ורצוי בתחום הרשלנות הרפואית בעת מעקב הריון). השלבים המרכזיים ביותר בתהליך הם איסוף תיעודים ואסמכתאות רפואיות רלוונטיים, וקבלת חוות דעת רפואית ומקצועית של גורם רפואי מומחה. בבואו לבחון את העובדות אשר יוצגו בפניו, ביהמ"ש יעניק לחוות דעתו של המומחה משקל רב ומכריע, כיוון שחוות הדעת יכולה לסייע לקבוע האם הגורם הרפואי התרשל בתפקידו והאם כתוצאה מכך נגרם ישיר רפואי ישיר (במקרה הבוחן שלנו – האם הרשלנות הרפואית היא בהכרח הגורם להולדתו של תינוק עם תסמונת דאון).

בהנחה והתובעים יוכיחו את טענותיהם, מה תהיה הכרעת הדין?

ככל שזה נוגע לתביעות בגין רשלנות רפואית, כאשר מוכח קשר סיבתי בין התנהלות רשלנית לבין נזק בריאותי אשר נגרם לאדם, צפויים להיפסק פיצויים משמעותיים לטובתם של התובעים\הנפגעים בעניין. כאשר הנזק הנגרם הינו הולדתו של תינוק עם תסמונת דאון, גובה הפיצויים עשוי גם להגיע לסכומים של מיליוני שקלים. את הסיבה לכך ניתן לפרק למגוון משתנים וביניהם: גרימה לעוגמת נפש, סבל, כאב, הצורך לספק עבור הילד את צרכיו המיוחדים (תשלום על הוצאות רפואיות כגון תרופות,טיפולים, רכישות ציוד ואביזרים מיוחדים ועוד).

פנו עוד היום לעו"ד רשלנות רפואית ממשרדנו – ואנו נעשה הכל כדי להביא לכם פיצוי מקסימלי.

לקריאה בנושא "גמלת ילד נכה לילדים עם תסמונת דאון" באתר "כל זכות" לחץ כאן

נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332*

יש לכם עדיין שאלות בנושא?
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על ״שלח״ מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית
קרא עוד
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
קרא עוד
אולי יעניין אותך
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין
אודות המשרד
פנו אלינו לקבלת
ייעוץ אישי ללא התחייבות

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על "שלח" מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
יצירת קשר ודרכי הגעה למשרד

כמשרד מוביל בייצוג לקוחות פרטיים, מרקמן טומשין ושות' מעניקים שירותים ללקוחות בכל רחבי הארץ, בפריסה ארצית של סניפים:

למימוש זכויותיך בעזרת אחד
ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם