תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
נכי צה"ל וכוחות הביטחון
פסוריאזיס כפגיעת איבה או כפגיעה עקב השירות הצבאי
האם אירועים קיצוניים יכולים להוביל להתפרצות מחלות?
התשובה לכך חיובית.
כמו מחלות רבות, גם פסוריאזיס (ספחת) יכול להיגרם או להחמיר בשל חוויה קשה ויוצאת דופן. כך בדיוק באירועים על רקע פעולות איבה או לחימה, בדומה לאירועי דחק על רקע העבודה.
האם אירועים קיצוניים (כגון פעולות איבה ולחימה) יכולים להוביל להתפרצות מחלות?
התשובה לכך חיובית. ישנן מחלות מוכרות אשר יכולות להיגרם כתוצאה מאירוע דחק – כדוגמת התקפי לב, אירועים מוחיים, הפרעות נפשיות (דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, סכיזופרניה) וסוכרת. אולם, גם פסוריאזיס (ספחת) יכול להיגרם או להחמיר בשל חוויה קשה ויוצאת דופן. כך בדיוק באירועים על רקע פעולות איבה או לחימה, בדומה לאירועי דחק על רקע העבודה.
למידע נוסף בנושא זכויות נפגעי איבה באתר "כל זכות" לחץ כאן
ההכרה בפסוריאזיס כפגיעת איבה מורכבת מאשר בפגיעות גופניות אותן ניתן לראות בעין, ונדרש להציג את המקרה בדרך הנכונה ולהציג תיעוד רפואי מתאים התומך בקשר שבין אירוע הדחק לבין הפסוריאזיס.
אולם, לא די להכיר במחלת הפסוריאזיס, אלא נדרש גם לוודא כי דרגת הנכות המתקבלת עקב המחלה תשקף את מלוא חומרתה. לאחר ההכרה בפסוריאזיס, מתכנסת ועדה רפואית, המורכבת ממומחים רפואיים מטעם המוסד לביטוח לאומי, אשר קובעת את דרגת הנכות של הנפגע. ככל שדרגת הנכות גבוהה יותר, כך הפיצוי גבוה יותר. במקרים בהם מוכיחים נכות רפואית משמעותית בשיעור 20% ומעלה ניתן לקבל קצבה לכל החיים, גם אם אין כל פגיעה ארוכת טווח בהכנסות של הנפגע.
במקרים בהם אדם סבל מתסמינים קלים של פסוריאזיס, אשר החמירו עקב אירוע הלחימה – ניתן להכיר גם בהחמרת המחלה אצל מי שלקה בה עוד קודם לכן. מובן כי מדובר בתהליך מורכב, אולם הוא יכול להביא לתגמולים משמעותיים, אשר יאפשרו להתמודד עם תוצאותיה החמורות של המחלה. כך למשל, מי שמוכר כנכה צה"ל בגין מחלת הפסוריאזיס זכאי לטיפול בים המלח במשך עשרות ימים בכל שנה, על חשבון משרד הביטחון.
למידע נוסף על זכויות החולים במחלת הפסוריאזיס לחץ כאן
כמו כן, לעיתים ניתן להכיר בפגיעה גם כתאונת עבודה. במקרה כזה חשוב לבחור במסלול הנכון לשם מקסום הפיצוי.
אנו זמינים לשאלות שלכם בטלפון: 8332* או תשאירו פנייה באתר ונחזור אליכם בהקדם.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד