תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
נכי צה"ל וכוחות הביטחון
טיפ לחברים בעמותת עינבר מאת עו"ד ליאור טומשין
מחלות ראומטיות הן מחלות אשר יכולות לזכות חולים בזכויות מסוגים שונים, כמובן בהתאם לחומרת המחלה ולתנאים נוספים או בהצטבר לבעיות רפואיות נוספות. מעבר לבדיקה הרגילה של האפשרות לזכות בקצבת נכות כללית או בפטור ממס ההכנסה או בקצבת שירותים מיוחדים שזו קצבה נוספת במקרים קשים יותר, חשוב לדעת לחפש ולברר גורמים למחלות האלה. שכן בחלק מהמקרים המחלה עשויה להיות מוכרת כמחלה שנגרמה לפעמים עקב שירות צבאי, לפעמים עקב עבודה, ובמקרים כאלה הפיצוי הכספי עשוי להיות גבוה מאוד, ולנוע בסופו של דבר בין מאות אלפי שקלים לבין מיליוני שקלים.
מאחר שמחלות ראומטיות רבות הן על רקע גנטי או מוגדרות כמחלות אוטואימוניות בהן המערכת החיסון שלנו משתבשת, ופועלת כנגד הגוף, חולים רבים מניחים בטעות כי אין טעם לבדוק זכאות לזכויות בשל גורמים להתפרצות המחלה. חשוב לדעת, גם במחלות אוטואימוניות עשויים להיות גורמים סביבתיים שהשפיעו על הליך המחלה, והיוו גורם, טריגר להתפרצות שלה. למשל מחלת פסוריאזיס ארטריטיס שזו מחלת עור במופע הכולל גם בעיות מפרקים, היום אנחנו כבר יודעים שאירועי טראומה או אירועים אחרים שהולידו סטרס (עקה נפשית), יכולים לגרום להתפרצות המחלה.
בהתאם לאמור לעיל, חולים שלקו בפסוריאזיס ארטריטיס לאחר ובעקבות אירוע קשה בעבודה, או במהלך שירות צבאי, יכולים להיות מוכרים כנכי צה"ל או כנפגעי עבודה ולקבל תגמולים בסכומים גבוהים, בהתאם לחומרת המחלה.
דוגמא לתסמונת נוספת הממחישה עניין זה היא- פיברומיאלגיה (מכונה גם- "דאבת השרירים"). הלוקים בתסמונת זו הם אנשים שסובלים מכאבים קשים, ופעמים רבות לוקח זמן רב לאבחן אותם. לא מעט מהלוקים בפיברומיאלגיה מקבלים היום הכרה כנכי צה"ל או כנפגעי עבודה וזוכים לתגמולים, זאת כאשר התסמונת מופיעה לאחר ובעקבות אירועים חבלתיים, אחרי אירוע של תאונה. תרחיש אפשרי למקרה שכזה הוא מעורבות בתאונה, לא בהכרח תאונה קשה, לאחריה מופיעים כאבים באופן מתמשך וללא אבחנה מתאימה, ואחרי שנה, שנתיים, שלוש מתבררת המחלה, מתברר הפשר של הכאבים, ונותנים לו שם שנקרא "פיברומיאלגיה". תרחיש כזה יכול להוביל להכרה במחלה כפגיעה עקב התאונה ולזכות את החולה בתגמולים.
דוגמא שלישית היא מחלת הלופוס. לגבי מחלה זו, ישנה כיום הבנה כי מעבר לרקע גנטי, ישנם גם תנאים סביבתיים העלולים להביא להתפרצות המחלה, בעיקר חשיפה לשמש. כלומר אנשים בעלי נטייה גנטית למחלה אשר עבדו או שירתו בתנאים אשר כללו חשיפה מרובה לשמש, עשויים להיות מוכרים כנפגעי עבודה. כנ"ל גם לאנשים שסובלים מדלקות מפרקים ועבדו בתנאים סביבתיים של חום, קור, רטיבות וכדומה.
השפעת התנאים הסביבתיים מתקיימת במחלות רבות נוספות ולכן כדאי ומומלץ לערוך בדיקה מקיפה לגבי גורמי המחלה ותנאים סביבתיים אשר יתכן ותרמו להופעתה.
חשוב לזכור, העובדה שלמחלה יש רקע גנטי או קיום מחלה אצל קרובי משפחה, לא שוללת את האפשרות להצביע על גורם סביבתי שהוביל להתפרצות המחלה. ובמקרים האלה מגיע פיצוי כספי ופיצוי כספי גבוה. ולכן בדקו אם ניתן לשייך את המחלה לגורם כלשהו, ואם כן לכו, תגישו את התביעות, ותקבלו את התגמולים שמגיעים לכם.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד