תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
נפגעי איבה
עברת התקף לב או אירוע מוחי? אולי זו פגיעת איבה
מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, רבים מאיתנו חווינו אירועים קשים ביותר. כל נכות רפואית (או פטירה חלילה) שנגרמה עקב אירועי הלחימה יכולה להיות מוכרת כפגיעת איבה.
הכרה בפגיעה כזו מקנה זכויות רבות, בעלות שווי כספי משמעותי.
גם התקף לב או אירוע מוחי יכולים להיות מוכרים כפגיעת איבה.
מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, רבים מאיתנו חווינו אירועים קשים ביותר. כל נכות רפואית (או פטירה חלילה) שנגרמה עקב אירועי הלחימה יכולה להיות מוכרת כפגיעת איבה. הכרה בפגיעה כזו מקנה זכויות רבות, בעלות שווי כספי משמעותי.
למידע נוסף בנושא זכויות נפגעי איבה באתר "כל זכות" לחץ כאן
גם התקף לב או אירוע מוחי יכולים להיות מוכרים כפגיעת איבה. לשם כך, על הנפגע להצביע שחווה אירוע מלחיץ שקשור במצב הביטחוני בטווח זמן של מספר ימים לפני התקף הלב או האירוע המוחי. לחץ עקב אזעקה או נפילת טילים או ריצה למרחב מוגן – למשל, יכולים להספיק לצורך הכרה באירוע הלבבי או המוחי כפגיעת איבה.
גם אצל מי שסבל קודם לכן מגורמי סיכון לפגיעה בלב או לאירוע מוחי, ניתן להכיר כנפגע איבה, אם מפרטים את הטענות בצורה הנכונה.
כך, למשל, אדם שהיה באזור בו היתה אזעקה ונדרש להיכנס למרחב המוגן, והחל לסבול למחרת מתסמינים של התקף לב – יכול להיות מוכר כנפגע איבה בגין כך.
לאחר ההכרה בהתקף לב או באירוע מוחי, כפגיעת איבה, קמה זכות לעמוד בפני ועדה שתקבע דרגת נכות, המזכה במענק חד פעמי בסך עד 215,000 ₪ או בקצבה חודשית לכל החיים, גם אם אין פגיעה בשכר וגם אם הנפגע ממשיך לעבוד כרגיל. את התביעה ניתן להגיש בכל גיל. יש להגישה מוקדם ככל הניתן לאחר האירוע כדי לזכות במלוא הזכאויות.
אגב, בדומה להכרה באוטם או בשבץ, ניתן לקבל הכרה ותגמולים גם על מגוון מחלות נוספות שנובעות מסטרס נפשי כמו למשל: דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, סוכרת, פסוריאזיס, פיברומיאלגיה ועוד. גם החמרה של מחלות אלה תוכר כפגיעת איבה. מחלות אלה יוכרו גם אם פרצו או החמירו אחרי חודש, חודשיים ולפעמים אף מאוחר יותר מאותו אירוע סטרסוגני.
כמו כן, לעיתים ניתן להכיר בפגיעה גם כתאונת עבודה – למשל, אם רצתי לממ"ד בעבודה וסמוך לאחר מכן לקיתי בהתקף לב. במקרה כזה חשוב לבחור במסלול הנכון לשם מקסום הפיצוי.
אנו זמינים לשאלות שלכם בטלפון: 8332* או תשאירו פנייה באתר ונחזור אליכם בהקדם.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד