תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
נפגעי איבה
מיצוי זכויות לנפגעי איבה: מוקד ייעוץ טלפוני לנפגעי איבה
משרד עורכי הדין מרקמן טומשין ושות' החליט לעשות מעשה ופתח מוקד מידע, המעניק ייעוץ ראשוני ללא עלות. "אנו ננסה לסייע בבירוקרטיה לכל מי שנפגע או סובל מפוסט טראומה בעקבות המלחמה או אירועי העבר"
אזרחי מדינת ישראל נמצאים בהלם ובתדהמה לנוכח האסון שפקד אותנו, אך בתוך האפלה ישנן גם נקודות אור ויוזמות המצביעות על לכידות חברתית, שהנן חשובות לאין שיעור בדרך לשיקום.
אנו כמשרד עורכי הדין הגדול בישראל בתחום הנזיקין, מרקמן טומשין ושות'. החלטנו לפתוח מוקד סיוע טלפוני להתייעצות, זאת ללא עלות ולצורך כך אנו מעמידים כ- 90 עורכי דין שייסעו למצות את הזכויות.
אומנם הייעוץ אינו כולל ייצוג בהליך המשפטי ע"י עורכי הדין מהמשרד- אבל ידע הוא כוח. כן נדגיש כי לגבי למשפחות שאיבדו את יקירם במלחמה, יינתן טיפול בהגשת התביעה לקבלת התגמולים בשל המוות- ללא כל עלות.
"מעבר להיקף תביעות הנזיקין שמשרדנו מנהל בימי שגרה, בתקופה האחרונה אנו מייצגים אלפי נפגעי איבה נגד הבנק הערבי, שסייע במימון טרור. כמו כן, בעבר בימי לחימה פתחנו מוקדי סיוע בעיר שדרות, ולכן יש לנו ידע וניסיון ייחודי בתחום זה", מסביר עו"ד ליאור טומשין מבעלי המשרד.
"את הניסיון הזה חשוב לנו לשתף כעת. אנו מזמינים כל מי שנפגע ליצור עמנו קשר, לקבל ייעוץ ראשוני שהוא קריטי למיצוי זכויותיו – ולא להישאר לבד", מציין עוה"ד טומשין.
אנו זמינים לשאלות שלכם בטלפון: 8332* או תשאירו פנייה באתר ונחזור אליכם בהקדם.
מי זכאי לסיוע?
כדי להעניק ייעוץ בסיסי וראשוני הכין עוה"ד טומשין רשימה חלקית של הזכויות הרלוונטיות לנפגעי המלחמה:
- נפגעי איבה: אם נפגעתם בגופכם או אתם סובלים מפוסט טראומה, אתם עשויים להיות זכאים לפיצוי כספי וטיפולים בדומה לזכויות של נכי צה"ל. הזכות להיות למוכר כנפגע איבה רלוונטית לפגיעות קלות וקשות, לרבות מי שהיה עד לאירוע טרור, היה נצור בביתו או חלילה נפגע באירוע שכזה, לרבות בעקבות נפילה בריצה לממ"ד או סטרס שגרם למחלה או למצב נפשי מתמשך ועוד מגוון סיבות. חשוב להגיש תביעה מסודרת עם ראיות ומסמכים רפואיים וזאת על מנת להביא לפיצוי המקסימלי האפשרי. נציין כי ניתן ללמוד על זכויות אלו או אחרות גם באתר כל זכות, כאן באתר המשרד או בביטוח לאומי.
- נכי צה"ל: אם אתם חיילים, אנשי קבע, מילואימניקים, שוטרים או עובדים בגופי ביטחון אחרים שנפצעו או שאתם סובלים מפוסט טראומה, באפשרותכם להגיש תביעה ולהיות מוכרים כנכי צה"ל. לאחר ההכרה ובדיקת הוועדה הרפואית, הנכה עשוי להיות זכאי למענק או קצבה, זאת בנוסף לזכאות לסל שיקום ומענקים בהתאם לדרגת הנכות. מאחר שאין התיישנות, ניתן להגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל גם בגין פוסט טראומה ישנה או כזו שהתעוררה כעת לנוכח המצב.
- פגיעה בעבודה: אם נפגעתם בגופכם או שאתם סובלים מפוסט טראומה עקב עבודתכם, בדרך אליה או ממנה הביתה, אתם עשויים להיות מוכרים כנפגעי עבודה או כנפגעי איבה בהתאם לבחירתכם. מי שיוכר כנפגע בעבודה – לרוב יקבל תגמול כספי והתגמול ינוע בין מענק חד פעמי בגובה עשרות אלפי שקלים לבין קצבה חודשית לצמיתות ובנוסף תהיה זכאות לטיפולים על חשבון ביטוח לאומי.
- מתנדב שנפגע ומי שנפגע בניסיון לסייע לזולת שנפגע: זכאי להיות מוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי ולקבל את כל הזכויות כאילו הוא נפגע עבודה, וזאת למרות שלא נפגע במסגרת עבודתו.
- תאונת דרכים: אם נפגעתם בתאונת דרכים אתם זכאים לתבוע בגין נזקי הגוף, אך במידה שהתאונה היא תוצאה של פעולת איבה חשוב להגיש תביעה להכרה כנפגע איבה, שכן לא תהיה זכאות לקבל פיצוי דרך ביטוח החובה.
- נזקי רכוש: מדינת ישראל נטלה על עצמה בחקיקה לפצות את תושביה בגין נזקים ישירים ועקיפים, אשר נגרמו כתוצאה ממעשי איבה או פעולות מלחמה שונות. הנזקים הישירים הם נזקים לנכסים לרבות נזקי מבנה, נזקים לחפצים, נזקים לכלי רכב, נזקים לעסק ועוד. הנזקים העקיפים הם הפסדים או מניעת רווחים כתוצאה ממלחמה או פעולות איבה המתרחשות בסביבתו של הניזוק. לכן, אם נפגעתם באופן ישיר או עקיף עליכם לפעול במהרה לתיעוד הנזקים והגשת תביעה.
- ביטוחים: חשוב במקרים אלה לבחון את הביטוחים שיש לכם וניתן לקבל באמצעותם תגמולים נוספים בגין: לדוגמא: ביטוח אובדן כושר עבודה (זמני או קבוע), ביטוח תאונות אישיות (חשוב לבדוק אם אירועי איבה לא הוחרגו), ביטוח חיים, ביטוח סיעודי ועוד.
- תביעות ביטוח לאומי כלליות: מי שאינו עובד או מי שהכנסתו מעבודה נמוכה, זמנית או באופן קבוע, עשוי להיות זכאי לקצבת הבטחת הכנסה או קצבת נכות כללית. במקביל, ניתן לקבל בנוסף, בהתאם למצב, גם קצבת ניידות, תג נכה, קצבת שירותים מיוחדים ועוד. לתביעות אלה או לחלק מהן עלולה להיות הגבלת גיל והגבלת הכנסה. נציין כי ניתן ללמוד על זכויות אלו או אחרות גם באתר כל זכות או כאן באתר המשרד.
- סיעוד: למרבית התושבים יש ביטוח סיעודי (פרטי או דרך קופות החולים) שנועד למקרים בהם בשל מצב פיסי או נפשי אדם מנוע או מתקשה בחלק מפעולות היומיום שלו. ביטוח זה מעניק קצבה חודשית בסך אלפי שקלים בחודש. במקביל, מי שכבר הגיע לגיל קצבת זקנה, עשוי להיות זכאי לקצבה חודשית ו/או לשעות סיעוד בשל נסיבות אלה.
"לפעול רק לאחר ייעוץ כדי לשמור על האינטרס שלכם"
"ליבנו כאב, רבים מעורכי הדין במשרדינו גויסו, משפחותיהם נפגעו, אך אנחנו כאן ובטוחים שצה"ל ינצח ויחזיר את הביטחון למדינת ישראל", ביקש למסור עו"ד ליאור טומשין.
"החלטנו לפתוח את המוקד הטלפוני כיוון שברור לנו שאלפי משפחות נמצאות כעת בכאוס ולא יודעות מאיפה בכלל מתחילים לשקם את ההריסות."
"רגע לפני שפועלים אנו מזכירים שעל מנת למצות את זכויות הנפגעים חשוב לפעול לנכון ולהתייעץ עם גורם מקצועי ומנוסה בתחום. אומנם מדובר במידע בסיסי, אבל מדובר בצעד חשוב בשמירה על האינטרס של הנפגעים".
אנו זמינים לשאלות שלכם בטלפון: 8332* או תשאירו פנייה באתר ונחזור אליכם בהקדם.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד