תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
רשלנות רפואית
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בסרטן המוח
אם הגעתם לכאן, אתם מעוניינים לקבל פרטים על המקרים בהם ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית במקרה של סרטן המוח. ואכן אנו נסביר לכם על העילות השונות ונמליץ לפנות אלינו להתייעצות – הן לגבי בחינת תביעת הרשלנות והן כדי לוודא שאתם פועלים למיצוי כלל הזכויות הרלוונטיות במקרה של סרטן המוח.
לפני הכל – מדוע לבחור במשרד מרקמן טומשין לטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית שלך?
אם את/ה סבור/ה שנפגעת מרשלנות רפואית באבחון או בטיפול במחלת סרטן המוח, חשוב שתברר/י את זכויותיך. עליך לבחור במשרד מיומן ומנוסה בתביעות רשלנות רפואית לייצג אותך ולפעול עבורך.
משרדינו, כמשרד הנזיקי הגדול בארץ, מתמחה בתחום הרשלנות הרפואית ובעל ניסיון רב בטיפול בתביעות נזקי גוף. המשרד מתחייב להעניק שירות אישי ומקצועי החל מבירור הרשלנות, איסוף ראיות, חוות דעת, ניהול התביעה ועד לקבלת הפיצויים. המשרד עוסק במגוון תיקי הרשלנות הרפואית – בדגש על רשלנות רפואית בטיפול ובאבחון מחלות סרטן שונות. בפרט, למשרד ניסיון בניהול תביעות רשלנות במקרים של סרטן המוח. מעבר לכך, במשרד מחלקה ייחודית המטפלת בזכויותיהם של חולי סרטן. למשרד מוניטין רב בתביעות נזקי גוף שונות, והוא מנצח ב – 98% מתביעות הרשלנות הרפואית שמגיש.
עורכי הדין במשרדנו נלחמים עבור זכויות הלקוחות ובקיעים בשלל הטכניקות למיקסום סיכויי ההצלחה והפיצויים.
אנו נספק עבורך ייעוץ משפטי ראשוני ונקשר אותך לרופאים מומחים לשם בדיקת הרשומות הרפואיות ונעריך בעזרתם את עילת התביעה וסיכוייה.
מלבד הטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית, המשרד יסייע לך למצות את כלל זכויותיך בשלל תחומים נוספים לרבות ניהול תביעות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, תאונות עבודה ועוד. המשרד יעשה כל שביכולתו על מנת להעניק לך שירות מלא ומקיף עד למיצוי כלל זכויותיך – הרפואיות והמשפטיות.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותך עד לקבלת הפיצויים.
רקע כללי על סרטן המוח
בכל אזור המוח יכולים להופיע גידולים סרטניים ממאירים. ייתכן שמקור הגידול בתאי המוח או באיברים אחרים (גרורות). גידולים משניים שמגיעים מאיבר אחר בגוף הם יותר שכיחים מאשר גידולים שמקורם במוח.
ישנם מספר סוגים של גידולים שמקורם במוח ובהם היפופיזה, שוואנומה, מנגיומה וגליומה.
ישנם מספר סוגי סרטן בעלי סיכון גבוה מאוד לפתח גרורות במוח ובהם סרטן השד, מלנומה, סרטן הריאות, סרטן המעי הגס וסרטן הכליות.
מהם גורמי הסיכון להתפתחות סרטן המוח?
- גידולים סרטניים קודמים וטיפולים קודמים בקרינה.
- גיל – לרוב גידולים ראשוניים במוח שכיחים יותר בקרב האוכלוסייה המבוגרת.
- חולי נוירופיברומטוזיס, תסמונת טורקו, תסמונת וון-היפ לינדאו, תסמונת גורלין.
מהם התסמינים של סרטן המוח?
לעתים המטופלים לא יחושו כלל בתסמינים והמחלה תאובחן בבדיקות שגרתיות. הסימפטומים משתנים בהתאם למיקום הגידול במוח מאחר וכל אזור במוח אחראי על תפקוד אחר בגוף. ייתכן שהמטופל יחוש בהפרעות באישיות, הפרעות בדיבור, חולשה או שיתוק של איברים מסוימים.
גידולים במוח גורמים ללחץ תוך גולגולתי. תופעות הלוואי האפשריות הן:
- כאבי ראש
- בחילות
- הקאות
- פרכוסים אפילפטיים
- הפרעות בראיה
- בלבול
כיצד מאבחנים את סרטן המוח
ככל שעולה חשד לגידול במוח, על רופא המשפחה להפנותך להמשך טיפול אצל נוירוכירורג או נוירולוג. הבדיקה הראשונית אותה תעבור היא בדיקה נוירולוגית שתכליתה לבדוק את מערכת העצבים. לאחר בדיקה זו תישלח לביצוע בדיקות דימות מקיפות יותר כמו בדיקות MRI, CT ו-PET-CT. במידה ועולה חשד לקיום גרורות בחלקים אחרים של הגוף תתבצע בדיקת CT כלל גופית. בדיקות דם יבוצעו על מנת להעריך את מצבך הבריאותי הכללי.
ככל שעלו ממצאים חשודים בבדיקות הדימות תבוצע ביופסיה לקביעת סוג הגידול. בביופסיה נלקחת בהליך כירורגי דגימה קטנה של הגידול החשוד כסרטני. הדגימה נשלחה לבדיקה מעמיקה יותר לצורך קביעה מדויקת האם מדובר בתאים סרטניים או לא. בביופסיה ייתכן שיוסר הגידול כולו, בהתאם למיקום הגידול וגודלו.
ייתכן ותידרש לעבור בדיקות נוספות כמו ניקור מותני לאיתור תאים סרטניים בנוזל המקיף את המוח וחוט השדרה או בדיקה מולקולרית של הגידול.
הטיפול בסרטן המוח
הטיפול בסרטן המוח משתנה בהתאם למגוון שיקולים ובהם גילו של המטופל ומצבו הבריאותי הכללי, מיקום וגודל הגידול, מקור הגידול והימצאות גרורות באיברים אחרים. הטיפול בסרטן המוח עשוי לשלב מספר שיטות טיפול שונות.
- ניתוח – כשמדובר בסרטן המוח לרוב ניתוח הוא הטיפול העדיף. מטרתו לקבל אבחנה מדויקת ולהסיר את מרבית הגידול מבלי להחמיר את נזקו של המטופל. יצוין שלעתים לא ניתן לבצע את הניתוח כלל בשל מיקום בעייתי של הגידול. במידת הצורך יושתל בניתוח צנתר לאזורים מסוימים במוח וינוקזו נוזלים לצורך הפחתת הלחץ התוך גולגולתי. ככל שהגידול יותר גדול כך קשה יותר להסיר את כולו. במידה והוסר חלק מהגידול יש לבצע טיפולים משלימים.
לאחר הניתוח על הצוותים הרפואיים לבצע בדיקת CT לשלילת דימום באזור. כמו כן, לאחר הניתוח מוטלת חובה לבצע מעקב אחר מצבכם ולבצע בדיקות נוירולוגיות ובדיקות מעבדה. על הצוותים הרפואיים מוטלת חובה להשגיח אחר מצבך הבריאותי ובמידת הצורך לנקוט בטיפולים אחרים ככל שישנן תופעות לוואי לאחר הניתוח. כך למשל במידת הצורך תחובר לקתטר או צינורית לניקוז נוזלים עודפים מהקיבה. הצוותים הרפואיים מחויבים למנוע כל התדרדרות במצבכם לאחר ביצוע הניתוח ולהתאים עבורך את הטיפול בהתאם למצבך הכללי.
- טיפול קרינה (רדיותרפיה) – טיפול שנעזר בקרינה בעוצמה גבוהה המכוונת כלפי הגידול הסרטני במטרה להשמידו. הטיפול ניתן במחזורים ומלווה בתופעות לוואי לא נעימות. ייתכן שהטיפול יינתן כטיפול עיקרי במידה ולא ניתן להסיר את הגידול בניתוח. במידה והוסר הגידול חלקית, הרדיותרפיה תהיה טיפול משלים לצורך השמדת התאים הסרטניים שנותרו. כמו כן, ייתכן שהטיפול יינתן על מנת להקל תסמינים או למנוע את חזרת הגידול.
- טיפול כימי (כימותרפיה) – תכליתו לפגוע בתפקוד התאים הסרטניים באמצעות חומרים כימיים. החומרים יכולים להיות מוחדרים לווריד באמצעות עירוי או זריקה ולחלופין ע"י בליעת כמוסה. הטיפול ניתן במחזורים ומלווה גם כן בתופעות לוואי לא נעימות שלרוב נעלמות בסיומו. הטיפול הכימי עשוי להיות משולב עם טיפול אחרים כמו טיפולי קרינה.
- טיפולים ביולוגיים – טיפולים שמטרתם לפגוע בתפקוד התאים הסרטניים ולחסום את צמיחתם או התפשטותם של התאים. הטיפול יינתן פעמים רבות במידה והטיפול הכימי נכשל.
- טיפול בשדות חשמליים – טיפול שתכליתו למנוע את החלוקה הבלתי מבוקרת של התאים הסרטניים. הטיפול לרוב ניתן בשילוב טיפולים כימותרפיים וקרינתיים ומלווה גם כן בתופעות לוואי לא נעימות.
מעבר לטיפול הנקודתי בתאים הסרטניים ישנם גם טיפולים נוספים שמטרתם לטפל בתסמיני המחלה:
- סטרואידים – טיפול תרופתי זה מסייע בהפחתת הבצקת שנוצרת סביב הגידול. במידה ונטלת סטרואידים במשך תקופה ארוכה אתה עשוי לחוש בתופעות לוואי כמו עליה במשקל, הפרעות בעיכול, שינויים בלחץ דם ועוד. הטיפול לרוב ניתן בשילוב הטיפול האחרים שתוארו לעיל.
- טיפול נגד פרכוסים – תרופות שמטרתן למנוע הופעות התקפים אפילפטיים.
מדוע חשוב לאבחן מוקדם את מחלת סרטן המוח?
גידולים ממאירים ככלל מאופיינים בחלוקה בלתי מבוקרת שמפריעה לפעילותם התקינה של תאים בריאים. גידולים סרטניים גדלים ומתפשטים עם הזמן ולכן חשוב לאבחן אותם בזמן על מנת לעצור את המשך גדילתם. משכך, ככל שגילוי מחלת סרטן המוח מוקדם יותר כך סיכויי ההחלמה גבוהים יותר. גידולים קטנים בשלבים ראשוניים הינם קלים להסרה בניתוח. מנגד, ככל שהגידול יותר גדול ומפושט לרקמות נוספות קשה להסיר את כולו בניתוח והמטופלים נזקקים בטיפולים משלימים אינטנסיביים המלווים בתופעות לוואי קשות. חשוב לעצור את התפשטות הגידול הסרטני בזמן ולמנוע את הופעת הגרורות באזורים שונים בגוף.
כיצד יכולים אנשי מקצוע רפואיים להתרשל במקרים של סרטן המוח?
רשלנות רפואית במקרים של סרטן המוח נוצרת כאשר הצוותים הרפואיים אינם נוהגים במקצועיות וחורגים מהסטנדרט הרפואי המקובל. על הרופאים מוטלת חובת זהירות כלפי המטופלים ובאחריותם לנהוג כפי שרופא מקצועי, מיומן ומנוסה היה נוהג. כל כשל באבחון ו/או בטיפול בך עשוי לגרור השלכות חמורות, לגרום לך לנזקים בריאותיים ונפשיים, ולפגוע ביעילות הטיפול וסיכויי ההחלמה.
ישנם מספר מוקדים בהם עשויים הצוותים הרפואיים להתרשל:
- התעלמות מתלונות המטופלים – ככל שהוצגו התסמינים בפני הרופאים המטפלים, מוטלת עליהם החובה להמשיך בבירור מעמיק עד לקבלת אבחנה מדויקת. במידה והתלוננת על סימפטומים לדוגמת כאבי ראש, תשישות וחולשה, הקאות ועוד, על רופא המשפחה לבחון לעומק את התלונות ולהימנע מאבחנה שגויה. מוטלת עליו חובה להפנות לנוירולוג. על הנוירולוג לבצע את הבדיקות הרלוונטיות ולהימנע ממתן אבחנה שגויה גם כן. רבים המקרים בהם רופאים משליכים את התסמינים לבעיה רפואית אחרת ומעניקים טיפול שגוי.
- איחור באבחון – כאשר הרופאים מתעלמים מהסימפטומים שמציגים המטופלים או מעניקים טיפול שגוי בהתבסס על אבחנה שגויה, הסרטן ממשיך להתפתח ולהחמיר. למרות שהסימפטומים של סרטן המוח אינם חד משמעיים, מוטלת החובה להמשיך בבירור ולהפנות לבדיקות הרלוונטיות. על רופא המשפחה להפנות להמשך בירור אצל נוירולוג או נוירוכירורג. על הרופא לבצע בדיקות נוירולוגיות מקיפות לבדיקת תפקוד מערכת העצבים. כאשר רופא המשפחה חדל ממתן הפניה לרופא ייתכן כי הוא התרשל.
זו אחריותו של הרופא המטפל להיות ער לכלל התסמינים כמתואר לעיל ולדאוג שיבוצעו כלל הבדיקות הרלוונטיות.
מוטל חובה על הרופא המטפל לעשות את כלל הבדיקות הרלוונטיות ולשלול קיום גידול סרטני במוח. כמו כן, כל עיכוב בביצוע הבדיקות וכן כל שגיאה בפענוחן עשוי לגרור השלכות כבדות על היכולת להתמודד עם המחלה. כשהמחלה בשלב מתקדם יותר חלופות הטיפול פוחתות והאופציות המוצעות בפני המטופלים הן אינטנסיביות יותר. ככל שייחסמו בפניך חלופות טיפול, סיכויי ההחלמה שלך יפגעו ותהיה חשוף לדרכי טיפול פחות אפקטיביות. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים! אבחון שגוי או מאוחר וכן כל דחייה במתן טיפול הולם מביאים להשלכות כבדות משקל על המטופלים עד לכדי אבדן חיים.
- היעדר מעקב הולם – לכל אורך ההליך החל מאבחון המחלה ועד לאחר ביצוע הטיפולים, מוטלת על הצוותים הרפואיים חובת פיקוח. הרופא מחויב להעניק לך טיפול תרופתי מותאם אישית, להפנות לביצוע בדיקות ובמידת הצורך לרופאים יועצים אחרים. במקרה שבו בוצע מעקב רשלני, יתכן שתקום עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
- כשל בניתוח והליכים כירורגיים ופולשניים- מקרי רשלנות רבים, נובעים מכשלים בניתוח. בכל מקרה שבו נגרם לך נזק בניתוח, רצוי לבדוק האם מקור הנזק ברשלנות. במקרים של סרטן המוח על המנתחים להימנע מהחמרת המצב וגרימת נזק צמית. עליהם להימנע מפגיעה ברקמות אחרות וגרימת נזק משני נוסף. מאחר והמוח הוא אזור מורכב עשויים המנתחים לפגוע באזורים אחרים ולגרום לנזק בלתי הפיך.
- פענוח שגוי של בדיקות- לא אחת נעשות טעויות בפיענוח הבדיקות השונות. במצב של פיענוח שגוי גילוי מחלת סרטן המוח עשוי להתעכב משמעותית ולהשליך על אפקטיביות הטיפול. לכן, בכל מקרה שהמחלה התגלתה בשלב מתקדם, רצוי לחזור לבדיקות על מנת להבין האם ניתן היה לגלות את המחלה בשלב מוקדם יותר. קרי, שהמחלה כבר הופיעה בבדיקות ולא אובחנה עקב טעות.
- טיפול שאינו מותאם למטופל ועשוי להחמיר את נזקיו – על הצוותים הרפואיים להתאים לכל מטופל טיפול בהתאם למצבו הבריאותי הכללי, שלב התקדמות סרטן המוח והופעת גרורות, רקע רפואי ומחלות נוספות במידה וקיימות, גיל וכד'. במידה והרופא מעניק טיפול לא סביר בהתעלם מנסיבותיך ואף מחמיר את נזקיך, ייתכן שתקום לך עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.
- פגיעה באוטונומיה- על הרופא המטפל בכל סיטואציה רפואית להציג לך את כלל האפשרויות העומדות לרשותך, לרבות סוגי הבדיקות השונות, הסיכונים, תופעות הלוואי, טיפולים חדשניים וכיו"ב. זאת על מנת שיעמוד לזכותך חופש הבחירה בנוגע לאפשרויות השונות לרבות הסיכונים והסיכויים. במקרה בו הרופאים לא הציגו בפניך את התמונה המלאה, יתכן שניתן יהיה להגיש תביעה בגין עילת הפגיעה באוטונומיה.
כאשר הגורמים הרפואיים מתרשלים, ההשלכות עבור המטופלים היא הרסנית. בעת התרשלות ייתכן וניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורמים שהתרשלו.
רשלנות רפואית במקרה של פטירה מסרטן המוח
בכל מקרה של פטירה מסרטן המוח חשוב לבדוק האם הייתה רשלנות רפואית שהובילה לפטירה. יש להתחשב בתקופת ההתיישנות העומדת על 7 שנים מרגע הפטירה, ולכן חשוב לפעול במהירות על מנת לא לפספס את המועד האחרון להגשת התביעה.
חשוב לעבוד עם עורך דין המנוסה בתחום הרשלנות הרפואית ויוכל להדריך את המשפחה בזמנים הקשים ולנהל עבורם את התביעה. עורכי הדין במשרד מרקמן טומשין יעזרו לכם לברר את עילות התביעה, יספקו עבורכם מידע משפטי חשוב ויכווינו אתכם בהליך.
משרד עורכי דין מרקמן טומשין בעל ניסיון רב בליווי משפחות בתביעות רשלנות רפואית, והמתאים ביותר עבורכם לצורך מיצוי זכויותיכם.
ניהול תביעת רשלנות רפואית במקרה של סרטן המוח
לאחר התייעצות איתנו, אנו נאסוף את התיעוד הרפואי ונתייעץ עם מגוון מומחים רפואיים איתם אנו בקשר. ככל שנבין שקיימת עילת תביעה, אנו נפעל לעריכת חוות דעת רפואית ע"י מומחה מתחום הנוירולוגיה או האונקולוגיה. בהמשך נגיש את התביעה כנגד בית החולים ו/או קופת החולים ו/או כל גורם רפואי רשלני אחר וננהל את התביעה עד לקבלת הפיצויים המקסימליים ומיצוי כלל זכויותיכם.
הפיצוי בתביעת רשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן המוח
הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית ניתן עבור "ראשי נזק" נזק שונים כמקובל בתביעות נזקי גוף. שיעורו מחושב בהתאם לקריטריונים שונים של התובעים ובהם גילם, תפקודם, כישוריהם והיקף השתכרותם. כך למשל, פיצוי עשוי להיות מושפע בין היתר מהפרמטרים הבאים:
- פגיעה בכושר העבודה ומניעת התקדמות המטופל בשוק העבודה.
- פגיעה בהשתכרות בעבר בשל היעדר מהעבודה לצרכים רפואיים וטיפולים.
- סיוע צד ג'.
- הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד.
- נזקים לא ממוניים – כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים.
- לחלופין, במקרים מסוימים יינתן פיצוי עבור פגיעה באוטונומיה בשל אי הסכמה מדעת ו/או גריעת האפשרות לבחור חלופת טיפול פחות קשה.
לקוחות שחלו בסרטן המוח ונחשפו לרשלנות רפואית טופלו במשרדנו וקיבלו פיצויים משמעותיים שלעתים הגיעו לכדי מיליוני שקלים. שיעור הפיצוי משתנה בהתאם לחומרת הרשלנות הרפואית ומצבו הכללי של התובע. בכל מקרה אנו נעשה כל שביכולתנו על מנת להשיג עבורך את הפיצוי המירבי ונפעל למען מיצוי כלל זכויותיך.
לסיום, חשוב שהמטופלים יהיו מודעים לגורמי הסיכון ולחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן המוח. משרד מרקמן טומשין ושות' הוא הגדול והמוכר ביותר בייצוג תובעים בתביעות נזקי גוף ורשלנות רפואית בפרט. מומלץ להיעזר בעורכי דין בעלי ניסיון והצלחה בתביעות אלו.
צרו איתנו קשר לסיוע משפטי, הכוונה ראשונית ומיצוי זכויותיכם בתחום הרשלנות הרפואית ובמגוון תחומי ההתמחות של המשרד.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
המשרד ייצג את סבתא שלי בתביעת סיעוד מול חברת הביטוח. נתנו לה הדרכה מפורטת לפרטי פרטים לפני בדיקת הרופא של חברת הביטוח. ידעו בדיוק מה הם הולכים לשאול. אישרו לה את מקסימום הקצבה למקסימום שנים. היינו אבודים מבחינת ניירת מול החברת ביטוח והם עשו את כל העבודה.. ממליצה החום!!
תחומי עיסוק של המשרד