תחומי עיסוק של המשרד
יותר מאלף ישראלים דורשים מהבנק פיצוי של 20 מיליארד שקל • "הבנק ומנהליו סייעו לטרור בשיטתיות" • נקבע פיצוי של מיליארד דולר בתביעה דומה בארה"ב
להלן הכתבה כפי שפורסמה באתר "ישראל היום"
תביעה תקדימית בסכום של מעל 20 מיליארד שקל הוגשה אתמול על ידי 1,132 תובעים, נפגעי פעולות טרור ובני משפחות של נרצחים, נגד הבנק הערבי (Arab Bank Plc) שמרכזו בירדן. העילה: שיתוף פעולה, תמיכה, סיוע, מימון ועידוד מצד הבנק לפעילות טרור אשר גבתה אלפי קורבנות.
מדובר בפעם הראשונה שבה מוגשת תביעה נגד בנק בגין מעורבותו במימון טרור. תביעות קודמות של נפגעי טרור היו כנגד הרשות הפלשתינית והחמאס. לטענת התובעים, הבנק הערבי היה מעורב במימון פעולות טרור שהתרחשו בישראל שבוצעו ע"י חמאס, ג'יהאד אסלאמי, פת"ח וארגונים נוספים.
הפיגוע הרצחני במלון פארק בנתניה, ליל הסדר 2002 // צילום: טל כהן
התובעים, אזרחי ישראל, נפגעי טרור ובני משפחותיהם של חללי הטרור, אשר נרצחו או נפגעו בין השנים 1995 ל־2005 בפיגועים שבוצעו על ידי ארגוני הטרור בשטחי מדינת ישראל, יו"ש וחבל עזה. פיגועים אלה גבו חייהם של מאות אזרחים תמימים ופצעו אלפים, באמצעות מחבלים מתאבדים, מטעני נפץ וירי.
בין הפיגועים המפורטים בכתב התביעה: פיגוע מחבל מתאבד מחוץ לדיזנגוף סנטר ב־1996 ורציחתם של 13 בני אדם; פיגוע מחבל מתאבד ברחבת הכניסה למועדון הדולפינריום בתל אביב ב־2001 שכתוצאה ממנו נרצחו 21 בני אדם ונפצעו למעלה מ־120; פיגועי ירי רבים על רכבים נוסעים; פיגוע שביצע מחבל מתאבד במסעדת "סבארו" במרכז ירושלים ב־2001 שהביא להירצחם של 15 ולפציעתם של מעל 100 בני אדם; הפיגוע במלון "פארק" בנתניה בליל הסדר בשנת 2002, שכתוצאה ממנו נרצחו 30 ונפצעו 160 בני אדם ועוד פיגועים ואירועי טרור שגבו מחיר יקר של חיי מאות אנשים ופצעו אלפים.
הבנק הערבי, הנתבע, הינו אחד הבנקים הגדולים בעולם הערבי, הפועל באמצעות כ־600 סניפים ברחבי העולם וגם באמצעות חברות בנות ומסונפות. בכתב התביעה נטען כי הבנק הערבי, עובדיו ומנהליו היוו חלק בלתי נפרד ממערך פעילות הטרור, סייעו ביודעין ובמכוון, באופן עקבי, שיטתי ומתמשך במימון הפעילות של המחבלים וארגוני טרור פלשתיניים.
הבנק נטל חלק פעיל ומהותי באיסוף תרומות ברחבי העולם למימון ותמיכה במשפחות המחבלים המתאבדים, הפצועים והאסירים. הבנק אף ניהל את חלוקת הכספים, בניגוד להתנהלות בנקאית מקובלת. לפי הנטען, המעורבות של הבנק בתמיכה בטרור היתה גם ישירה יותר: עם תחילת האינתיפאדה השנייה, בשנת 2000, הקים יו"ר הבנק הערבי, עבד אל מאג'יד שומאן את "הקרן לתמיכה בהתנגדות העם הפלשתיני", שמטרתה היתה לתמוך באינתיפאדה השנייה. הוא התחייב לתרום 500 אלף דולר מכיסו, והבנק הוסיף התחייבות למתן תרומה בסך 2 מיליון דולר ארה"ב נוספים.
עו"ד מרקמן ועו"ד ממן // צילום: עמי ארליך
התביעה בישראל באה לאחר שתביעה דומה, שהוגשה בארצות הברית בשנת 2004, הגיעה לסיומה בשנה שעברה, בפשרה שבמסגרתה שולם פיצוי בסך כמיליארד דולרים. לפיכך, הוחלט להגיש תביעה דומה בישראל, בשם האזרחים הישראלים שנמחקו מהתביעה בארה"ב, בדרישה לפיצוי בסכום העולה על 20 מיליארד שקלים – המורכב מנזק מיוחד, פיצוי עונשי ונזקים עתידיים שטרם ניתן לקבוע סכומם.
התביעה הוגשה על ידי עו"ד גלעד מרקמן ועו"ד בנימין פרלמן ממשרד עורכי הדין מרקמן את טומשין המתמחה בדיני נזיקין ועל ידי עו"ד גיל ממן ועו"ד גבריאל מירון ממשרד עורכי הדין MM־Law, המתמחה בתביעות כנגד מימון טרור, רצח עם ופשעים נגד האנושות.
למידע נוסף אודות שירותי המשרד הרלוונטיים לנושא הכתבה לחצו כאן: עו"ד נפגעי איבה, עו"ד נזיקין
כמו כן אנו מזמינים אתכם לקרוא את הכתבה העוסקת בתביעת נפגעי איבה, קצבה לנפגעי איבה
אנו במשרד מרקמן טומשין ושות' – עומדים לשירותכם תמיד.
כדי להתייעץ איתנו ללא התחייבות מצידכם השאירו הודעה באתר או חייגו *8332
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
חייבת לציין לשבח את השירות, הייצוג והליווי שקיבלתי מכל הצוות במשרד עורכי הדין מרקמן טומשין. החל מהרגע בו השארתי פרטים באתר, כבר למחרת הבוקר קיבלתי שיחת טלפון מעורך דין מקצועי מהצוות שהסביר לי מה הן הזכויות שלי ומהן הדרכים אשר עומדות לפניי על מנת להביא למיצוי כלל זכויותיי. עורך הדין שליווה אותי לאורך כל התביעה דאג לעדכן אותי בכל שלב ושלב. ממליצה בחום לכל מי שצריך משרד איכותי בתחום הנזיקין והביטוח הלאומי להגיע למשרד מרקמן את טומשין.
תחומי עיסוק של המשרד