אנו משרד עורכי הדין הכי גדול ומוכר בארץ המתמחה בתביעות ביטוח לאומי ותאונות עבודה. אנחנו מעבירים השתלמויות בתחום לשופטים ולרופאים ופועלים בהתמדה ומקצועיות כי לממש את הזכויות של לקוחותינו. חייג אלינו או השאירו פרטים.
מרקמן טומשין ושות' הוא המשרד הגדול והמוביל בארץ בייצוג לקוחות מול המוסד לביטוח לאומי, באמצעות צוות של כ-80 עורכי דין לביטוח לאומי ותאונות עבודה.
אנו מעניקים יחס אישי וצמוד ללקוחותינו, ועושים כל מאמץ להשיג עבורם את הפיצוי המרבי, בשיתוף פעולה מלא עם הלקוח, ב-10 סניפים מראש פינה ועד אילת.
אנו בעלי מעמד מוביל מבחינה מקצועית, מייצגים במאות הליכים משפטיים בבתי הדין לעבודה בכל שנה. הניסיון והיקף הפעילות המשמעותיים מעניקים לנו יתרון של ממש ביכולת להשיג לכל לקוח את התוצאה הטובה ביותר.
בכלל זה אנו מעניקים שירותי ייצוג עורך דין תאונות עבודה – החל משלב הגשת התביעה, עובר בייצוג בבתי הדין לעבודה כאשר תביעה נדחית ועד לייצוג בוועדות הרפואיות ובעררים לוועדה רפואית עליונה ולבית הדין לעבודה על שיעור הנכות.
כל מי שעבר תאונה במהלך עבודתו, בדרך אליה או ממנה הביתה, זכאי להיות מוכר כנפגע עבודה. גם מחלות שהושפעו או הוחמרו מתנאי העבודה יכולות להיות מוכרות כפגיעה בעבודה. מי שיוכר – לרוב יקבל תגמול כספי והתגמול ינוע בין מענק חד פעמי בגובה עשרות אלפי שקלים לבין קצבה חודשית לצמיתות. תגמולים אלה פטורים ממס והם משולמים מביטוח לאומי ולא מהמעביד.
א. מחלות ריאות- אסתמה, COPD, פיברוזיס, IPF, אסבסטוזיס, סרטן ריאה וכיוב'– עקב חשיפה לחומרים בעבודה.
ב. מחלות עור- מלנומה, BCC ,SCC נזקי שמש וכיוב'- עקב חשיפה לשמש.
ג. גב וצוואר- עקב תאונות או בעיסוקים הכרוכים בהרמת משאות כבדים, כיפופים, שימוש בכלים רוטטים ועוד.
ד. כתפיים- כפות ידיים- מרפקים- עבודות שדורשות להרים את הידיים. כפות ידיים ומרפקים- עבודה עם כלים רוטטים או אימוץ כפות הידיים.
ה. ליקוי שמיעה וטנטון- עקב תאונה, רעש פתאומי או חשיפה לרעש חזק בעבודה.
ו. התקף לב ואירוע מוחי- כאשר סמוך להתקף אירע אירוע פיסי או נפשי, הקשור לעבודה.
ז. פגיעת נפש או סוכרת- התעמרות בעבודה, פיטורין, ויכוח או אירוע מלחיץ אחר שהוביל לפגיעה נפשית או סוכרת.
ח. סרטן- עקב חשיפה תעסוקתית לגורמי הסיכון הרלוונטיים לאותה המחלה.
ט. פרקינסון, תסמונות נירולוגיות- עקב חשיפה לחומרים כימיים, חומרי ריסוס, רעלים וכד'.
י. פגימות נוספות- דליות ברגלים (עבודה בעמידה), פגיעות ברכיים (עבודה בכריעה) ועוד.
יא. אירועים תאונתיים- חבלה, פציעה, תאונת דרכים וכיוב'.
חשוב לדעת שאין התיישנות בתאונות עבודה. ניתן להגיש תביעה גם שנים לאחר הפגיעה או הפסקת העבודה. גם מי שמקבל קצבת זקנה- יכול לקבל תגמול אם יוכר כנפגע עבודה.
*"חותם האמינות" הנו תו בינלאומי המעיד על רמת אמינות, מקצועיות ואיכות שירות הניתן רק ל-3% מהמשרדים.
פגיעה בעבודה יכול שתהא אירוע תאונתי נקודתי ויכול שתהא נזק בריאותי שהתגבש אצל המבוטח במהלך שנות עבודתו.
מטרת הביטוח לנפגעי עבודה הינה לפצות עובדים אלו שנפגעו בעבודה ובתוך כך, לשלם את שכרם בתקופת אי הכושר שלאחר הפגיעה, להעניק טיפול רפואי בחינם ובמידה ונותרה למבוטח נכות, כתוצאה מאותה פגיעה, לפצותו במענק חד פעמי או בקצבה חודשית לכל ימי חייו, זאת בהתאם לאחוזי הנכות שיקבעו ע"י הועדה הרפואית שבפניה יופיע ותדון בעניינו.
פעמים רבות, המוסד לביטוח לאומי דוחה תביעות להכרה בתאונות עבודה.
הדחיה יכולה להיות בטענה כי אין די ראיות לעצם התרחשות האירוע או האירועים הנטענים, בטענה כי אין קשר סיבתי רפואי בין האירוע הנטען לבין הנכות שנגרמה, בטענה שהמבוטח כלל לא סבל מאי כושר עבודה בשל האירוע, בטענה שיהוי, בטענת התיישנות – ועוד שלל טענות אפשריות.
היוועצות בעורך דין תאונת עבודה בשלב מוקדם של ההליך, תאפשר להגיש את התביעה בדרך הנכונה, בצירוף הראיות התומכות בה ותוך הימנעות מטעויות שיוכלו להקשות על ההכרה בתאונת העבודה בהמשך.
בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995, נפגע בעבודה שנכותו הרפואית מעל 9% ופחותה מ – 20%, זכאי למענק חד פעמי. נכה מעבודה שנכותו הרפואית הינה 20% ומעלה, זכאי לקצבה חודשית ולכן האינטרס של המבוטח הוא לחצות את רף ה – 20% בכדי להיות זכאי לקצבה חודשית וכאן נשאלת השאלה, האם נכה עבודה שנקבעו לו מס' נכויות המזכות כל אחת במענק בלבד, יכול לצרפן כדי לקבל קצבה חודשית?
התשובה על פי סעיף 12 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 היא שניתן לצרף נכויות אלו באמצעות תביעה נפרדת לצירוף דרגות נכות, רק כאשר מתקיימים שני תנאי סף כדלקמן:
התנאי הראשון הוא שכתוצאה מאופיין המצטבר של הנכויות צמצם המבוטח בדרך קבע את הכנסתו מעבודה בלכל הפחות 50%.
התנאי השני הוא שלפחות אחת מהנכויות נמוכה מ – 20% ושצירופן יגיע ל – 20% ומעלה, באופן שיזכה את המבוטח בקצבה במקום מענק ולא משנה אם הנכויות הינן בגין תאונת עבודה או בגין מחלת מקצוע.
לשם הדוגמא: ניתן לצרף למשל שלוש נכויות מפגיעות עבודה שונות בשיעור של 10% כל אחת או למשל שתי נכויות, האחת בשיעור 20% והשנייה בשיעור 10%. מצד שני, לא ניתן יהיה לצרף שתי נכויות מפגיעות שונות בשיעור 10% כ"א, שכן לפי חישוב שיטת הנכות המשוקללת (ולא אריטמטית) הקבועה בסעיף 11 לתקנות, צירוף שתי נכויות כאמור מביא ל – 19% נכות בלבד.
מעבר לזכאות בקצבה במקום מענק, יתרון נוסף הטמון בהליך צירוף הנכויות הוא שהבסיס לחישוב תגמולי הנכות המצורפת הכוללת, יחושב לפי הפגיעה בעבודה, בה היה בסיס השכר של המבוטח הגבוה ביותר מבין הפגיעות.
על פי החוק ותקנות הביטוח הלאומי, מבוטח שנקבעה לו נכות רפואית בשל תאונת עבודה זכאי למענק חד פעמי או קצבה קבועים הנגזרים משיעור הנכות ומשיעור שכרו של המבוטח גם אם הוא ממשיך בעבודתו הרגילה ואין כל פגיעה בהיקף עבודתו ובשכרו. עקב עקרונות סוציאליים עליהם מושתתים החוק והתקנות, על פי תקנה 15, מבוטח שכתוצאה מתאונה כאמור נפגע באופן קבוע בשכרו, קיימת לועדה הרפואית סמכות להעלות את נכותו בשיעור של עד מחצית מגובה נכותו הרפואית וכך נכות בשיעור של 10% יכולה לעלות באמצעות תקנה 15 עד ל – 15% ונכות בשיעור 20% יכולה לעלות עד ל – 30%. יחד עם זאת, לא ניתן באמצעות תקנה 15 לעבור מנכות הנמוכה מ – 20% ומזכה במענק לנכות השל 20% ומעלה המזכה בקצבה. השיקולים שיובאו בחשבון לצורך הפעלת תקנה 15 הם: שיעור הנכות, אופי העבודה, השפעת הנכות על ביצועה, שיעור הירידה בשכר וגילו של המבוטח בעת הפגיעה.
על פי תקנה 17, כאשר נקבעה למבוטח נכות רפואית בשיעור של לכל הפחות 20%, הרי שגם אם במועד בדיקתו ע"י הועדה לא חלה ירידה בשכרו, הרי שאם נגרמה ירידה כאמור, תוך 5 שנים מיום החלטת הועדה, הוא רשאי להגיש תביעה חדשה רק לצורך הפעלת תקנה 15. ההיגיון שעומד מאחורי תקנה זו, הוא שבהתאם לדינמיקת שוק העבודה, פעמים רבות הירידה בשכר אינה מיידית ולעיתים אף חולפות מס' שנים עד להתהוותה.
מעבר לקצבת הנכות המשולמת למבוטח שנכותו הרפואית הצמיתה, כתוצאה מפגיעה בעבודה, הינה בשיעור 20% ומעלה, הרי שמבוטח הסובל מנכות בשיעור 75% ומעלה (כולל תקנה 15), בין אם מדובר בנכות מתאונה אחת ובין בין אם מדובר בנכויות מצטברות מפגיעות שונות בעבודה, עשוי להיות זכאי לקצבה מיוחדת נוספת. גם מבוטח ששיעור נכותו בין 65% ל – 74% עשוי להיות זכאי לקצבה זו ובלבד שכתוצאה מנכותו קיים אצלו קושי בהליכה.
שיעור הקצבה המיוחדת נקבע בהתאם למוגבלותו של המבוטח בתפקודו היומיומי (על פי 4 רמות שנקבעו בתקנות) או באפשרותו ליסוע בתחבורה ציבורית. גובה הקצבה המינימלי הינו כ – 2,500 ש"ח לחודש והמקסימלי הינו מעבר ל – 8,000 ש"ח לחודש.
המשרד נותן מענה רחב בתחומי עיסוק מגוונים וזאת מתוך רצון להעניק שירות מקיף ואיכותי.
לשם קבלת תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי בגין פגיעה בעבודה, לאחר תקופת דמי הפגיעה, יש להוכיח כי הפגיעה שאירעה מהווה תאונת עבודה, וכי נותרה נכות בשל אותה פגיעה.
מידע ועצות במגוון תחומי העיסוק של המשרד
אנו מזמינים אתכם לקרוא על ההצלחות שלנו
לקוח שסבל מפגיעה כתוצאה ממיקרו טראומה קיבל כ70% אחוזי נכות למרות שפרש חמש שנים טרם הופעת הבעיה.
באופן תקדימי משרדינו הוביל להכרה בפגיעת מיקרוטראומה בקרסוליים ובכפות הרגליים כפגיעה בעבודה של מנהל סופר זאת לאחר שביטוח לאומי דחה תביעתו. כל זאת במסגרת בל (ת"א) 57379-06-21 שאול קפיטולניק – המוסד לביטוח לאומי אשר נוהל בבית הדין לעבודה בתל אביב.
המשרד יצג ומייצג עשרות אלפי לקוחות מכל רחבי הארץ במטרה להביא למימוש זכויותיהם מול הגופים השונים. בשל היכולות של המשרד ארגונים רבים ממליצים לחבריהם להיעזר בשירותינו, וזאת בנוסף ללקוחותינו הרבים אשר ממליצים למכריהם לפנות אף הם לייצוג על ידינו.
כמשרד מוביל בייצוג לקוחות פרטיים, מרקמן טומשין ושות' מעניקים שירותים ללקוחות בכל רחבי הארץ, בפריסה ארצית של סניפים: