תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בטיפול ובאבחון סרטן גרון ולוע
אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן הגרון והלוע, חשוב שתפעלו בהקדם ותבררו את זכויותיכם.
מומלץ לבחור במשרד עורכי דין המנוסה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית שייצג אתכם וינהל עבורכם את התביעה בהצלחה.
משרדינו יעניק לכם שירות אישי ומקצועי לכל אורך ההליך.
לפני הכל – מדוע לבחור במשרד מרקמן טומשין לטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית שלך?
אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן הגרון והלוע, חשוב שתפעלו בהקדם ותבררו את זכויותיכם. ייתכן שאתם זכאים לפיצויים מהגורמים הרשלניים שיכולים להגיע לכדי מאות אלפי שקלים ובמקרים מסוימים אף מיליונים.
נמליץ לכם לבחור במשרד עורכי דין גדול ומוכר בתחום נזקי הגוף והרשלנות הרפואית בפרט להגשת התביעה. משרד מרקמן טומשין ושות' בעל ניסיון רב בתביעות רשלנות רפואית ויפעל עבורכם בכל הליך התביעה. עורכי הדין והצוות המשפטי יעניקו לכם יחס אישי ומקצועי לכל אורך ההליך – החל מבירור עילות התביעה, יצירת קשר עם מומחה, איסוף הראיות והתיעוד הרפואי, הגשת התביעה, הוועדות הרפואיות ועד לקבלת הפיצויים שלהם אתם זכאים.
אנו מתחייבים לפעול עבורכם למען מקסום הפיצוי ומיצוי כלל זכויותיכם. המשרד עוסק במגוון תיקי הרשלנות הרפואית – בדגש על רשלנות רפואית בטיפול ובאבחון מחלות סרטן שונות. בפרט, למשרד ניסיון בניהול תביעות רשלנות במקרים של סרטן הגרון והלוע.
נציין כי מלבד הטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית, המשרד יסייע לך למצות את כלל זכויותיך בשלל תחומים נוספים לרבות ניהול תביעות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, תאונות עבודה ועוד. המשרד יעשה הכול כדי להעניק לך שירות מלא ומקיף עד למיצוי כלל זכויותיך – הרפואיות והמשפטיות.
למשרד מוניטין רב בתביעות נזקי גוף ורשלנות רפואית בפרט, והוא מנצח ב- 98% מהתביעות שמגיש. עורכי הדין במשרד בקיעים בשלל האסטרטגית והטקטיקות השונות למיקסום סיכויי ההצלחה, ומתחייבים להשיג ללקוחותינו את מירב הפיצויים ולמצות את כלל זכויותיהם.
צוות המשרד העוסק ברשלנות רפואית בעל ניסיון של שנים בטיפול בתביעות רשלנות רפואית. נציין כי במשרד קיימת מחלקה ייחודית המטפלת בזכויותיהם של חולי סרטן.
לקריאה על הזכויות העומדות בפני מי שסובל מסרטן באתר "כל זכות" לחצו כאן.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.
רקע כללי על סרטן הגרון ולוע
סרטן באזור הגרון והלוע יכול להתפתח בחלק העליון של הלוע מאחורי האף, בבסיס הלשון, בחך, באזור השקדים והדופן האחורית של הגרון, בחלק התחתון של הלוע, במיתרי הקול ועוד. גידולים באזור הגרון והלוע הם חלק מקבוצת גידולים סרטניים שמתפתחים באזור הצוואר והראש ושכיחים ביותר. הסוג הנפוץ ביותר של גידולים באזורים אלו הוא קרצינומה.
מהם גורמי הסיכון להתפתחות סרטן הגרון ולוע?
ישנם מספר גורמי סיכון שמעלים את הסיכויים לתחלואה בסרטן הגרוע והלוע:
- חשיפה לחומרים ואסבסט – גם במסגרת תעסוקתית- במקרה זה המחלה יכולה להיות מוכרת כפגיעה בעבודה.
- גיל – סרטן הגרון ולוע נפוץ יותר בגיל מבוגר, בעיקר מגיל 50 ומעלה.
- מין – סרטן הגרון ולוע נפוץ יותר בקרב גברים.
- צריכה מוגברת של משקאות אלכוהוליים.
- עישון.
- נגיף הפפילומה (HPV) – נגיף הפפילומה זן 16 מעלה את הסיכויים לחלות בסרטן הלוע.
- תזונה לקויה.
- מערכת חיסונית חלשה.
- היסטוריה משפחתית ובפרט אנשים הנושאים בתסמונת גנטית Fanconi Anemia.
מהם התסמינים של סרטן הגרון ולוע?
לרוב המטופלים כלל לא חשים בסימפטומים כלשהם. כאשר המטופלים חשים בסימפטומים הם לרוב לא חד משמעיים, ייתכן שיחושו באחד או יותר מהתסמינים הבאים:
- קשיים בבליעה.
- כאב המקרין לכיוון האוזן.
- נפיחות או גוש באזור הצוואר.
- צרידות.
- שינוי בקול.
- קשיי נשימה.
- ריח רע מהפה.
- ירידה במשקל.
- בעיות בדיבור.
- בליעת מילים.
- קול צרוד.
- נשימה רועשת.
כיצד מאבחנים את סרטן הגרון ולוע
לאחר שהתלוננתם לרופא המשפחה על הסימפטומים, עליו להמשיך בבירור ולהפנות אותכם לרופא אף אוזן גרון. בשלב הראשוני על הרופא המטפל לבצע בדיקה גופנית ראשונית טרם הפניה לביצוע בדיקות מעמיקות יותר:
- אולטרא-סאונד צווארי
- אנדוסקופיה של חלל האף, הגרון והלוע
- ביופסיה – בבדיקה זו מתקבלת האבחנה הסופית. בבדיקה נלקחת דגימה של התאים החשודים אשר נבדקת באמצעות מיקרוסקופ. ייתכן שהבדיקה תתבצע בהרדמה מקומית או בהרדמה מלאה.
- סריקת CT או PET-CT – בדיקות הדמיה המאפשרות לזהות את מיקומו המדויק של הגידול וקיום גרורות כלשהן.
- סריקת MRI – בדיקה המאפשרת לאבחן את מיקומו המדויק של הגידול וקיום גרורות באמצעות תהודה מגנטית.
הטיפול בסרטן הגרון ולוע
הטיפול בסרטן הגרון והלוע משתנה בהתאם למצבם הכללי של המטופלים, גילם, מיקום הגידול, היקפו וקיום גרורות. ככל שהגידול קטן ומאובחן בהקדם הטיפול המקובל הוא ניתוח להסרתו או רדיותרפיה. הסרת הגידול יותר אפשרית בשלבים מוקדמים ומשליכה באופן מינורי על אורח חייהם של המטופלים.
נציין שבמידה וישנם מספר טיפולים אפשריים לטיפול במחלה, על הגורמים הרפואיים לאפשר למטופלים לבחור את הטיפול המתאים עבורם לאחר שהציגו את כלל תופעות הלוואי האפשריות וכל מידע חיוני אחר. על הצוותים הרפואיים להחתים אתכם על טופס הסכמה מדעת לקבלת טיפול מסוים.
כמו כן, ככל שמתבצעות הקרנות לאזור חלל הפה, על הרופאים המטפלים להפנותכם לרופא שיניים לצורך התאמת טיפול. הטיפול בסרטן הגרון והלוע עשוי לפגוע בבריאות השיניים וככלל אזור הפה עשוי להזדהם. מסיבות אלו חשוב להיבדק אצל רופא שיניים ולבצע מעקב.
ניתוח
מטרת הניתוח היא להסיר את הגידולים הסרטניים ככל הניתן. ככל שהגידול קטן יותר ולא מפושט, כך הסיכוי להסיר את כולו בניתוח גדל. כשמדובר בגידולים קטנים באזור הגרון הטיפול המקובל הוא כריתה באמצעות לייזר. הניתוח כולו יעשה בגישה אנדוסקופית דרך הפה.
ככל שהגידול מאובחן באיחור בעודו גדול ומפושט לאזורים נרחבים, ייכרתו אזורים נרחבים נוספים עד לכדי כריתה מלאה של הגרון. במצב זה לא תתאפשר שמירה חלקית של הגרון. במקרים מסוימים יידרשו ניתוחים משלימים שעשויים להותיר צלקות באזור הצוואר והפנים.
במקרים בהם הגידול התפשט לבלוטות הלימפה יהיה צורך בניתוח להסרתן. ניתוח זה כרוך בתופעות לוואי לא נעימות שכן עשוי להיפגע העצב המסייע להפעיל את איברי הפה. השלכות אפשריות הן חולשה בפנים, חיוך א-סימטרי, נוקשות בשרירי הכתפיים ועוד.
כמו כן, ייתכן שיוסר בניתוח חלק מהגרון, מהפה או מעור הפנים. במידה והסרטן מפושט לאזור עצם הלסת, ייתכן שהיא תוסר גם כן. במקרים אלו תתבצע השתלה מחדש של העור או העצם ע"י רופא פלסטיקאי מומחה. לחלופין, ייתכן שיושתלו תותבים מפלסטיק באזור שהוסר.
טיפול בקרינה
כשמדובר בגידולים קטנים ולא מפושטים המאובחנים בשלב מוקדם, ניתן להימנע מביצוע ניתוח המלווה בתופעות לוואי קשות ולהסתפק בטיפולים בקרינה. טיפולים בקרינה נועדו לטפל במטופלים שניתוח עשוי להשליך קשות על תפקודם ואיכות חייהם. ייתכן שהטיפול יינתן לאחר הניתוח כטיפול משלים או לצורך הקטנת הגידולים במידה וישנן גרורות. לרוב, הטיפול בקרינה מלווה בתופעות לוואי שנעלמות בסיומו.
טיפול כימי (כימותרפיה)
מטרת הכימותרפיה היא לפגוע בפעילות התאים הסרטניים ולהשמידם באמצעות שימוש בתרופות כימיות מסוימות. הטיפול הכימי ניתן באמצעות עירוי ולרוב בשילוב טיפול בקרינה. מהות הטיפול להימנע מהצורך בביצוע ניתוחים קשים ואינטנסיביים. הטיפולים הכימיים מלווים בתופעות לוואי קשות שלרוב נעלמות בסיומם. ואולם, במקרים מסוימים ביצוע ניתוח עשוי לפגוע קשות באורח חיי המטופלים ולכן רבים מעדיפים לקבל טיפול כימי על פני הניתוח.
טיפול ביולוגי
טיפול שמטרתו לעצור את גדילת התאים הסרטניים ולפגוע בפעילותם. הטיפול הביולוגי מעודד את המערכת החיסונית לתקוף את התאים הסרטניים או לחלופין פוגע באספקת הדם אליהם.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.
מדוע חשוב לאבחן מוקדם את מחלת סרטן הגרון ולוע?
לגילוי מוקדם של סרטן הגרון ולוע יש חשיבות אדירה. ככל שהמחלה מאובחנת בהקדם, כך סיכוי הריפוי גדולים יותר. נציין שמשום שהסימפטומים אינם חד-משמעיים ייתכן כי הרופא המטפל יאבחן באופן שגוי את המחלה. אבחנה שגויה או מאוחרת משליכה לרעה על אורח חייהם של המטופלים.
כשהגידול מאובחן באיחור הוא גדול יותר ומפושט. לעתים קרובות אין מנוס אלא לכרות את הגרון כולו. כריתת גרון משליכה על אורח חייהם של המטופלים. היא עשויה לגרום לשינויים בדיבור ונשימה ולהיות מלווה בכאבים, עייפות, רגישות באזור הראש והצוואר, בחילות ועוד. כמו כן, מטופלים שעוברים כריתת גרון חשים בשינויים בחוש הטעם והריח וביובש באזור הגרון. לאחר ביצוע הניתוח המטופלים נדרשים בעירויים וטיפולים משקמים בעזרת קלינאי תקשורת.
גילוי מאוחר מצריך את המטופלים לקבל טיפולים יותר אינטנסיביים וקשים. במקום להסתפק בכריתה מינורית באמצעות קרן לייזר או בטיפולי קרינה, על המטופלים לבצע ניתוחים קשים ומסובכים. סיכויי ההחלמה יורדים ועשויים להתפתח גרורות לאיברי מטרה אחרים. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים!
כיצד יכולים אנשי מקצוע רפואיים להתרשל במקרים של סרטן הגרון ולוע?
רשלנות רפואית במקרים של סרטן הגרון והלוע נוצרת כאשר הצוותים הרפואיים אינם נוהגים במקצועיות וחורגים מהסטנדרט הרפואי המקובל. על הרופאים מוטלת חובת זהירות כלפיכם המטופלים ובאחריותם לנהוג כפי שרופא מקצועי, מיומן ומנוסה היה נוהג בטיפול בכם. כל כשל באבחון ו/או בטיפול בכם עשוי לגרור השלכות חמורות עליכם, לגרום לכם לנזקים בריאותיים ונפשיים, ולפגוע ביעילות הטיפול וסיכויי ההחלמה.
ישנם מספר מוקדים בהם עשויים הצוותים הרפואיים להתרשל:
- התעלמות מתלונות המטופלים – ככל שהוצגו התסמינים בפני הרופאים המטפלים, מוטלת עליהם החובה להמשיך בבירור מעמיק עד לקבלת אבחנה מדויקת. במידה והתלוננתם על סימפטומים לדוגמת נפיחות באזור הגרון והלוע, קשיים בדיבור ובבליעה, כאבים המקרינים לאוזן ועוד על הרופא לבחון לעומק את התלונות ולהימנע מאבחנה שגויה. רבים המקרים בהם רופאים משליכים את התסמינים לבעיה רפואית אחרת ומעניקים טיפול שגוי. כשמדובר בגרון והלוע התסמינים עשויים להעיד על מגוון מחלות ותסמונות אחרות ולכן רבים המקרים בהם ניתנת אבחנה שגויה המלווה בטיפול שגוי.
- איחור באבחון – כאשר הרופאים מתעלמים מהסימפטומים שמציגים המטופלים או מעניקים טיפול שגוי בהתבסס על אבחנה שגויה, סרטן הגרון והלוע ממשיך להתפתח ולהחמיר. למרות שהסימפטומים של סרטן הגרון והלוע אינם חד משמעיים, מוטלת החובה להמשיך בבירור ולהפנות לבדיקות הרלוונטיות כמו אולטרה-סאונד צווארי, ביופסיה, בדיקות מעבדה ועוד. כמו כן, על רופא המשפחה להפנות להמשך בירור אצל רופא אף אוזן גרון. כאשר רופא המשפחה חדל ממתן הפניה לרופא מומחה ולבדיקות הרלוונטיות, ייתכן כי הוא התרשל.
זו אחריותו של הרופא המטפל להיות ער לכלל התסמינים כמתואר לעיל ולדאוג שיבוצעו כלל הבדיקות הרלוונטיות.
כל עיכוב בביצוע הבדיקות וכן כל שגיאה בפענוחן עשויים לגרור השלכות כבדות על יכולתכם להתמודד עם המחלה. כשהמחלה בשלב מתקדם יותר חלופות הטיפול פוחתות והאופציות המוצעות בפניכם הן אינטנסיביות וקשות יותר. ככל שייחסמו בפניכם חלופות טיפול, סיכויי ההחלמה שלכם יפגעו ואתם תהיו חשופים לדרכי טיפול פחות אפקטיביות. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים! אבחון שגוי או מאוחר וכן כל דחייה במתן טיפול הולם מביאים להשלכות כבדות משקל על המטופלים עד לכדי אבדן חיים.
- היעדר מעקב הולם – לכל אורך ההליך החל מאבחון המחלה ועד לאחר ביצוע הטיפולים, מוטלת חובת פיקוח על הגורמים הרפואיים. הרופא מחויב להעניק לכם טיפול תרופתי מותאם אישית, להפנותכם לביצוע בדיקות ובמידת הצורך לרופאים יועצים אחרים. במקרה שבו בוצע מעקב רשלני, יתכן שתקום עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
- כשל בניתוח והליכים כירורגיים ופולשניים- מקרי רשלנות רבים, נובעים מכשלים בניתוח. בכל מקרה שבו נגרם לכם נזק בניתוח, רצוי לבדוק האם מקור הנזק ברשלנות. במקרים של סרטן הגרון והלוע על המנתחים להימנע מהחמרת המצב וגרימת נזק צמית.
- פענוח שגוי של בדיקות- לא אחת נעשות טעויות בפיענוח הבדיקות השונות. במצב של פיענוח שגוי, גילוי מחלת סרטן הגרון והלוע עשוי להתעכב משמעותית ולהשליך על אפקטיביות הטיפול. לכן, בכל מקרה שהמחלה התגלתה בשלב מתקדם, רצוי לחזור לבדיקות על מנת להבין האם ניתן היה לגלות את המחלה בשלב מוקדם יותר. קרי, שהמחלה כבר הופיעה בבדיקות ולא אובחנה עקב טעות.
- טיפול שאינו מותאם למטופל ועשוי להחמיר את נזקיו – על הצוותים הרפואיים להתאים לכל מטופל טיפול בהתאם למצבו הבריאותי הכללי, שלב הגידול, רקע רפואי ומחלות נוספות במידה וקיימות, גיל וכד'. במידה והרופא מעניק טיפול לא סביר בהתעלם מנסיבותיו של המטופל ומחמיר את נזקיו, ייתכן שקמה למטופל עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.
- פגיעה באוטונומיה- על הרופא המטפל בכל סיטואציה רפואית להציג לכם את כלל האפשרויות העומדות לרשותכם, לרבות סוגי הבדיקות השונות, הסיכונים, תופעות הלוואי, טיפולים חדשניים וכיו"ב. זאת על מנת שיעמוד לזכותכם חופש הבחירה בנוגע לאפשרויות השונות לרבות הסיכונים והסיכויים. במקרה בו הרופאים לא הציגו בפניכם את התמונה המלאה, יתכן שניתן יהיה להגיש תביעה בגין עילת הפגיעה באוטונומיה.
כאשר הגורמים הרפואיים מתרשלים, ההשלכות עבורכם המטופלים היא הרסנית. בעת התרשלות ייתכן וניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורמים שהתרשלו.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.
ניהול תביעת רשלנות רפואית במקרה של סרטן הגרון ולוע
לאחר התייעצות איתנו, אנו נאסוף את התיעוד הרפואי ונתייעץ עם מגוון מומחים רפואיים איתם אנו בקשר. בהמשך נגיש את התביעה כנגד בית החולים ו/או קופת החולים ו/או כל גורם רפואי רשלני אחר וננהל את התביעה עד לקבלת הפיצויים המקסימליים ומיצוי כלל זכויותיכם.
הפיצוי בתביעת רשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן הגרון ולוע
הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית ניתן עבור "ראשי נזק" נזק שונים כמקובל בתביעות נזקי גוף. שיעורו מחושב בהתאם לקריטריונים שונים של התובעים ובהם גילם, תפקודם, כישוריהם והיקף השתכרותם. כך למשל, פיצוי עשוי להיות מושפע בין היתר מהפרמטרים הבאים:
- פגיעה בכושר העבודה ומניעת התקדמות המטופל בשוק העבודה.
- פגיעה בהשתכרות בעבר בשל היעדר מהעבודה לצרכים רפואיים וטיפולים.
- סיוע צד ג'.
- הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד.
- נזקים לא ממוניים – כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים.
- לחלופין, במקרים מסוימים יינתן פיצוי עבור פגיעה באוטונומיה בשל אי הסכמה מדעת ו/או גריעת האפשרות לבחור חלופת טיפול פחות קשה.
לקוחות שחלו בסרטן הגרון והלוע ונפגעו מרשלנות רפואית טופלו במשרדנו וקיבלו פיצויים משמעותיים שלעתים הגיעו לכדי מיליוני שקלים. הפיצוי עשוי להשתנות בהתאם לנסיבות המקרה. ואולם, אנו מתחייבים לפעול להשגת הפיצוי המירבי עבורכם.
לסיום, חשוב שתהיו מודעים לגורמי הסיכון ולחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן הגרון והלוע. רצוי להיעזר במשרד מרקמן טומשין ושות', הגדול והמוכר בתחום נזקי הגוף ,בעל הניסיון וההצלחה בתביעות רשלנות רפואית.
צרו איתנו קשר לסיוע משפטי, הכוונה ראשונית ומיצוי זכויותיכם בתחום הרשלנות הרפואית ובמגוון תחומי ההתמחות של המשרד.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד