תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
תאונות דרכים
שכר טרחת עורך דין עבור ניהול תביעות נזקי גוף בתאונות דרכים
שכר טרחת עורך דין עבור פיצוי על נזקי גוף שקרו בתאונות דרכים קבוע על פי החוק, ולא ניתן לחרוג ממנו כלפי מעלה.
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מי שנפגע בתאונת דרכים יכול לתבוע את חברת הביטוח בבקשת פיצויים בשל נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה. על מנת לנהל את התביעה באופן המיטבי ולזכות במלוא הפיצויים המגיעים על פי חוק, מומלץ כי התביעה תטופל על ידי עורך דין בעל נסיון והתמחות בתחום המסוים של תאונות הדרכים.
בבחירת עורך דין תאונות דרכים המתאים לטיפול בתביעה מסוימת עולה מן הסתם סוגיית עלות השירות, כלומר גובה שכר הטרחה. בהקשר זה חשוב לדעת כי תקנות לשכת עורכי הדין מטילות מגבלות על גובה שכר הטרחה אותו יכול עורך דין לגבות מלקוח כאשר מדובר בתביעות נזקי גוף בתאונות דרכים. יש לציין כי לא מדובר בהמלצות אלא בתקנות מחייבות עבור כלל עורכי הדין בישראל.
בתקנות המתייחסות לשכר הטרחה בתיקי תביעות פיצויים לנזקי גוף בתאונות דרכים נקבע כי שכר הטרחה יחושב כחלק היחסי מתוך סכום הפיצויים אשר יפסק לטובת התובע. כלל זה מקל על נפגעי תאונות לבחור את עורך הדין המנוסה ביותר והמקצועי ביותר בתחום, לטיפול בתביעתם, מאחר וכאמור לעיל, כל עורכי הדין פועלים על פי אותם מגבלות.
בתקנות הרלוונטיות נקבעו מגבלות על שכר הטרחה, המבחינות בין מספר דרכי ניהול תביעה:
1. אם הושגה פשרה בטרם הגשת תביעה לבית המשפט, שכר הטרחה לעורך הדין יהיה בשיעור של לא יותר מ- 8% מסכום הפיצויים (בתוספת מע"מ).
2. אם הושגה פשרה לאחר הגשת התביעה לבית המשפט, שכר הטרחה לעורך הדין יהיה בשיעור של לא יותר מ 11% מסכום הפיצויים (בתוספת מע"מ).
3. במידה והתביעה הסתיימה בפסק דין שניתן בבית המשפט, שכר הטרחה לעורך הדין יהיה בשיעור של לא יותר מ 13% מסכום הפיצויים (בתוספת מע"מ).
למעשה, בגלל שתעריפי שכר הטרחה ידועים וקבועים בחוק, חברת הביטוח מחויבת בתשלום שכר זה, וכשבית המשפט קובע את שיעור הפיצויים לתובע, חברת הביטוח מוסיפה לסכום שנקבע תשלום בגובה 8%/11%/13% בתוספת מע"מ, בהתאם לגובה שכר הטרחה של עורך הדין.
תשלומים נוספים
כאשר מגישים תביעה לאחר תאונת דרכים בגין נזקי גוף קיימות הוצאות נוספות, מלבד שכר הטרחה. הכוונה היא להוצאות משפטיות שונות כמו שליחים, אגרת בית משפט, העתקת חומר, הזמנת חומר רפואי ועוד.
לסיכום, בגלל ששכר הטרחה מוגבל וקבוע בחוק, מי שנפגע בתאונת דרכים יכול לפנות לכל משרד עורכי דין. לכן, מומלץ לפנות למשרד הבקיא בתחום, שזהו תחום עיסוקו. ברור כי, כמו בכל הסכם, לפני שחותמים על שכר הטרחה חשוב לקרא אותו היטב ולוודא כי כל סעיף בו מובן ומוסכם.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד