תחומי עיסוק של המשרד

טבח מצטיין חשף שמפקדים רכשו חפצים בכסף שנועד ללוחמים • בעקבות כך החלו מפקדיו להתעמר בו • בהתערבות עורכת דינו קיבל אחוזי נכות: "סובל מהפרעות חרדה ודיכאון"
קצין התגמולים של משרד הביטחון קבע 20% נכות נפשית לטבח בקבע שמפקדיו התעמרו בו לאחר שחשף שחיתות של רס"ר המטבח. כך עולה מהחלטת קצין התגמולים בעקבות ערעור שהגיש הטבח באמצעות עורכת הדין חן לוי ממשרד מרקמן את טומשין.
מהערעור שהוגש לבית משפט השלום בבאר שבע עולה כי במהלך השירות, הטבח, שנבחר לטבח מצטיין, גדודי וחטיבתי ביהודה ושומרון – נחשף להתנהלות פסולה ופלילית של מפקדו הישיר. משפנה לגורמים שונים בשירות כולל קצין קבילות החיילים בקשר לכך, החלו מפקדו והדרגים שמעליו להתנכל אליו, מה שגרם לו למצוקה נפשית שהתפתחה להפרעות חרדה ודיכאון.
הטבח התלונן על כך שתקציבים שנועדו לרווחת החיילים הקרביים הועברו לרכישת חפצים עבור מפקדים, לארוחות שחיתות עבור מפקדים וכי תרומה להנצחת חללי הגדוד הוסבה למשרד עבור רס"ר המטבח. תחילה פנה בעניין לרס"ר עצמו שהזהיר אותו שלא יתערב. לאחר מכן פנה לקצין הלוגיסטיקה החטיבתי שהשיב לו, שגם הוא נוהג להמיר פרטי מזון לפריטים אחרים. גם פגישה עם מפקד הגדוד וראיון עם קצין הלוגיסטיקה האוגדתי לא הועילו. בהמשך שלח מכתב לקצינת פניות הציבור בלשכת ראש אכ"א ובעקבות זאת נקרא למג"ד שלחץ עליו להפסיק להתלונן, לבסוף פנה לקצין קבילות החיילים. הטבח ביקש לעבור יחידה במשך שנה וחצי ומנעו זאת ממנו. במצב זה הוא פנה למכון הקבע במטרה לקבל טיפול למועקה הנפשית ממנה סבל ומאז הוא בטיפול מכון הקבע.
ד"ר רויטל עמיעז, מומחית מטעם קצין התגמולים, דחתה את תביעתו של החייל, בטענה כי לא היה קשר בין הפגיעה הנפשית לבין תנאי שירותו, אולם בית המשפט בבאר שבע, ביושבו כוועדת ערר עליונה לפי חוק הנכים, קיבלת את טענות עורכת דינו של הטבח. הטבח מצה עצמו במצב של חוסר אונים ומבוי סתום, קבע השופט – התנכלות והתעמרות מצד מפקדיו ומצד שני, חשש לאובדן מקום העבודה בשל תלונותיו כנגד מפקדיו. בנוסף קיבל בית המשפט את חוות דעתו של פרופ' חיים קנובלר, המומחה הרפואי מטעם המערער, ביחס לעוצמת האירועים שחווה הטבח בשירות והשפעתם על מצבו הנפשי.
בית המשפט פסק כי הטבח סובל מהפרעות חרדה ודיכאון מתמשכות שהחלו באופן תדיר בעקבות מה שנראה בבירור, כהתעמרות כלפיו מצד מפקד היחידה ובשל כך מטופל מזה למעלה מארבע שנים במכון הקבע של מחלקת בריאות הנפש בצה"ל. בעקבות כך נגרמה לו נכות לצמיתות. בעקבות פסק הדין, הועמד הטבח בפני ועדה רפואית, וגם שם נאלץ להילחם. בתחילה קבעה הוועדה הרפואית המחוזית כי הנכות הנפשית היא בשיעור של 15 אחוזים ולאחרונה בעקבות ערעור נוסף של הטבח לוועדה רפואית עליונה, העלתה הוועדה הרפואית את שיעור הנכות הנפשית ל-20%, נכות שתאפשר לו לקבל טיפולים רפואיים על חשבון משרד הביטחון וקצבה חודשית.
מידע נוסף אודות שירותי המשרד הרלוונטיים לנושא הכתבה לחצו כאן: עו"ד נכי צה"ל.
אנו במשרד מרקמן טומשין ושות' – עומדים לשירותכם תמיד.
כדי להתייעץ איתנו ללא עלות וללא התחייבות ניתן: להשאיר הודעה באתר או לחייג ל 8332* או לפנות במייל: mail@mt-law.co.il
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד