תחומי עיסוק של המשרד
- נזקי גוף
- נכות כללית
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- פטור ממס הכנסה
- רשלנות רפואית
- תאונות עבודה
- תביעות ביטוח וסיעוד
- התקף לב ואירוע מוחי
- זכויות חולי סרטן ומחלות מקצוע
תאונות דרכים
שאלות ותשובות: את מי תובעים לקבלת פיצויים במקרה של פציעה בתאונת דרכים?
תאונות דרכים אינן דבר שבשגרה עבור אנשים מן השורה, לכן כדאי להתייעץ עם עורכי דין בקיאים בנושא על מנת להבין את ההליך.
אם נפגעת בתאונת דרכים, על פי הוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אתה זכאי לתבוע פיצויים מחברת הביטוח בה מבוטח הרכב המעורב בתאונה בפוליסת ביטוח חובה. לצד תשובה עקרונית זו אפרט כעת מספר תרחישים נפוצים במקרי תאונות דרכים ולגבי כל אחד מהם, איזו חברת ביטוח אחראית לשלם לך פיצויים.
בתאונות דרכים בהם אתה נהג או נוסע ברכב, עליך לתבוע את חברת הביטוח בו מבוטח הרכב בו נהגת/נסעת בפוליסת ביטוח חובה.
על מנת להסיר ספק אבהיר, התביעה צריכה להיות מוגשת נגד חברת הביטוח של הרכב בו נהגת/נסעת ללא קשר למידת האחריות ו/או האשמה שלך לתאונה, ללא קשר למספר הרכבים המעורבים בתאונה או אם מדובר בתאונה עצמית, ללא קשר לשאלה אם היו נפגעים אחרים בתאונה וללא קשר לשאלה אם היו מעורבים בה גם הולכי רגל, רוכבי אופניים וכדומה.
כמו כן אבהיר כי המונח "רכב" בהקשר זה מתייחס לכל כלי רכב מנועי המחויב בפוליסת ביטוח חובה: אופנועים, קטנועים, טרקטורים, משאיות, אוטובוסים וכדומה. בכל אחד מכלי הרכב הנזכרים כאן יש להפנות את תביעת הפיצויים כנגד חברת הביטוח המסוימת בה ביטחתם את הרכב בפוליסת ביטוח חובה.
במידה ונהגתם או נסעתם ברכב אשר בעליו עבר על החוק ולא רכש פוליסת ביטוח חובה או במקרה והפוליסה אינה בתוקף או שהנהיגה נעשתה שלא על פי כללי הפוליסה, את תביעת הפיצויים יש להפנות לחברת קרנית, גוף שהוקם על ידי המדינה על מנת לתת מענה למקרים שכאלה.
בתאונות דרכים בהם נפגעתם על ידי רכב כאשר הנכם הולכי רגל, רוכבי אופניים או גלגיליות או משתמשים בכל כלי תחבורה אחר שאינו מחויב בביטוח חובה, את תביעת הפיצויים מפנים לחברת הביטוח בה מבוטח הרכב הפוגע בביטוח חובה. זאת בתנאי שהרכב הפוגע הינו רכב מנועי על פי הגדרות החוק המחויב בביטוח חובה (כפי שפירטתי בפסקה הקודמת).
אוסיף ואציין כי ריבוי התאונות בישראל בהן מעורבים אופניים חשמליים וכלים דומים, הניעו מספר מהלכי חקיקה לחיוב בעלי כלים אלה ברכישת פוליסת ביטוח חובה. לעת עתה מהלכי חקיקה שכאלה לא הושלמו, אולם יתכן כי בעתיד הקרוב יחול בכך שינוי.
בתאונות דרכים בהם לא שהיתם ברכב ולא נפגעתם על ידי רכב, לדוגמא מקרה בו רוכב אופניים מתנגש בהולך רגל. במרבית המקרים תאונות מסוג זה לא יוכרו על ידי חברות הביטוח כ"תאונת דרכים", בהתאם להגדרה המנוסחת בחוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, ולכן לא תהיו זכאים לפיצויים על פי חוק זה. עם זאת מומלץ לבדוק עניין זה בצורה מעמיקה על ידי עריכת פגישת התייעצות עם עורך דין בעל ניסיון והתמחות בתחום תאונות הדרכים.
אציין כי יתכן שפתוחות לפניכם אפשרויות אחרות לקבלת פיצויים, שלא על פי הוראות החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, למשל על ידי הגשת תביעת נזיקין אזרחית נגד האדם אשר פגע בכם, במידה והתאונה התרחשה עקב התנהלותו הרשלנית ויש באפשרותכם להוכיח זאת. גם כאן, פגישת התייעצות עם עורך דין תאונות דרכים מנוסה היא הצעד המומלץ.
בתאונות דרכים של "פגע וברח" בהן אין אפשרות לקבל מידע על הרכב הפוגע ועל פוליסת ביטוח החובה שלו, את תביעת הפיצויים ניתן להגיש לחברה הממשלתית קרנית.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד