תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
זכויות חולי סרטן ומחלות מקצוע
רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בלימפומה
אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית באבחון או טיפול בלימפומה, חשוב שתבררו את זכויותיכם.
מומלץ לבחור במשרד עורכי דין המנוסה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית שינהל עבורכם את התביעה בהצלחה.
משרדינו יעניק לכם שירות אישי ומקצועי לכל אורך ההליך.
לפני הכל-מדוע לבחור במשרד מרקמן טומשין לטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית שלך?
אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית באבחון או טיפול בלימפומה, חשוב שתבררו את זכויותיכם. מומלץ לבחור במשרד עורכי דין המנוסה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית שינהל עבורכם את התביעה בהצלחה.
משרד עורכי הדין מרקמן טומשין ושות' מייצג מזה שנים רבות תובעים בתביעות רשלנות רפואית כנגד גורמים רפואיים רשלניים. משרדינו יעניק לכם שירות אישי ומקצועי לכל אורך ההליך-החל מבירור הרשלנות, איסוף ראיות, חוות דעת, ניהול התביעה ועד לקבלת הפיצויים.
המשרד עוסק במגוון תיקי הרשלנות הרפואית–בדגש על רשלנות רפואית בטיפול ובאבחון מחלות סרטן שונות בפרט, למשרד ניסיון בניהול תביעות רשלנות במקרים של סרטן מערכת הלימפה.
אנו נקשר אתכם לרופאים מומחים לשם בדיקת הרשומות הרפואיות ונעריך בעזרתם את עילת התביעה וסיכוייה.
המשרד יסייע לך למצות את כלל זכויותיך בשלל תחומים נוספים לרבות ניהול תביעות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, תאונות עבודה ועוד.
למשרד מוניטין רב בתביעות רשלנות רפואית והוא מנצח ב- 98% מתביעות הרשלנות הרפואית שמגיש. אנו בקיעים בשלל האסטרטגית והטקטיקות השונות למיקסום סיכויי ההצלחה, ומתחייבים להשיג ללקוחותינו את מירב הפיצויים והזכויות להם זכאים.
צוות המשרד העוסק ברשלנות רפואית בעל ניסיון של שנים בטיפול בתביעות רשלנות רפואית, ובמשרד מחלקה ייחודית המטפלת בזכויות של חולי הסרטן.
לקריאה על הזכויות העומדות בפני מי שסובל מסרטן באתר "כל זכות" לחצו כאן.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.
רקע כללי על לימפומה (סרטן מערכת הלימפה)
מערכת הלימפה היא חלק ממערכת החיסון ותכליתה להגן על הגוף מפני זיהומים ולנקז את הנוזלים מהרקמות. היא ידועה גם כנתיב מרכזי להתפשטות גרורות סרטניות. בלוטות הלימפה ממוקמות בשלל אזורים לדוגמת בתי השחי, המפשעות, הצוואר ועוד. לימפומה היא סרטן של בלוטות הלימפה והיא נגרמת עקב חלוקה לא מבוקרת של תאי דם לבנים במערכת הלימפה.
ישנם שני סוגים של סרטן בלוטות הלימפה – הודג'קין (10% ממקרי סרטן הלימפומה) ולימפומה שאינה הודג'קין (90% ממקרי סרטן הלימפומה). לימפומה שאינה הודג'קין עשויה להתפתח ולהתפשט לעוד איברים בגוף כמו השקדים, המעי הדק, העור, הקיבה, בלוטות התריס ועוד. הטיפול בשני הסוגים שונה זה מזה ולכן חשובה אבחנה מדויקת של סוג הלימפומה על מנת להתאים טיפול כראוי. ניתן להבחין בין סוגי המחלה באמצעות ביופסיה ובחינת התאים הסרטניים במיקרוסקופ. סיכויי ההישרדות של חולי לימפומה מסוג הודג'קין גבוהה למדיי ועומדת על כ-90%.
מהם גורמי הסיכון להתפתחות לימפומה?
ישנם מספר גורמי סיכון אפשריים להתפתחות סרטן בלוטות הלימפה:
- חשיפה ממושכת לכימותרפיה.
- חשיפה ממושכת לקרינה.
- חשיפה לכימיקלים מסרטנים (לרבות חשיפה תעסוקתית שיכולה להביא להכרה במחלה כפגיעה בעבודה).
- ליקויים במערכת החיסונית.
- מחלות שמדכאות את מערכת החיסון (כמו מחלת הנשיקה).
- גיל מבוגר.
- היסטוריה משפחתית.
- מין – לרוב המחלה נפוצה בקרב גברים.
מהם התסמינים של לימפומה?
התסמין הראשוני והעיקרי הוא נפיחות בבלוטות הלימפה. ייתכן שנפיחות זו כלל לא תהיה מלווה בכאב.
בנוסף לנפיחות ייתכן שהמטופל יחוש באחד או יותר מהתסמינים הבאים:
- אובדן תיאבון.
- תשישות ועייפות.
- שינויים במשקל.
- כאבי בטן.
- הזעה ותחושת חום בלתי מוסברת.
- שיעול.
- קוצר נשימה.
- תחושת גרד בגוף.
- דימומים מוגברים.
- שטפי דם תת עוריים.
כיצד מאבחנים לימפומה?
האבחון הראשוני מתבצע אצל רופא המשפחה. עליו לערוך בדיקה רפואית גופנית כללית ולהפנות להמשך בירור. האבחון הסופי של הלימפומה נעשה באמצעות ביופסיה שנלקחת בדרך כלל מבלוטות הלימפה. בביופסיה גם מתקבלת תשובה לגבי סוג הלימפומה. האבחנה בין הסוגים מאפשרת להתאים טיפול למטופלים.
לאחר ביצוע הביופסיה יתבצעו בדיקות נוספות לצורך הערכת שלב המחלה ומידת התפשטותה:
- בדיקות מעבדה
- סריקת CT ו- PET-CT – הבדיקה מסייעת לאתר גרורות ומשמשת לזיהוי המיקום המדויק של המחלה.
- בדיקת MRI – בדיקה פחות נפוצה בקרב חולי סרטן לימפומה. הבדיקה לרוב נעשית על מנת לאמת ולאשרר ממצאים של בדיקות קודמות.
- דגימת מח העצם באמצעות ביופסיה – בבדיקה נלקחת דגימה ממוח העצם שנשלחת לבדיקה מעמיקה במעבדה באמצעות מיקרוסקופ.
- דיקור מותני – בדיקה בה נשאב מעט נוזל המקיף את חוט השדרה ונשלח לבדיקה פתולוגית.
הטיפול בלימפומה
הטיפול בלימפומה משתנה בהתאם לסוגה. מסיבה זו חשוב לאבחן באופן מדויק את סוג הלימפומה על מנת להעניק למטופל טיפול מתאים. יצוין שטיפול נכון בחולי לימפומה משני הסוגים מוביל לרוב לריפוי מהמחלה.
הטיפול בלימפומה מסוג הודג'קין
לרוב הטיפול בלימפומה מסוג הודג'קין מוביל לריפוי המחלה אף אם נפגעו מספר רקמות באזורים שונים בגוף. סוג הטיפול משתנה ממטופל למטופל בהתאם למצבו הכללי הבריאותי, שלב המחלה והתפתחות גרורות. הטיפול העיקרי נעשה באמצעות טיפולי כימותרפיה וטיפולי קרינה.
- טיפול כימי (כימותרפיה) – טיפול שמטרתו להשמיד את התאים הסרטניים באמצעות שימוש בתרופות כימיות המוחדרות בעירוי. הטיפול הכימי מלווה בתופעות לוואי לא נעימות שלרוב נעלמות בסיום מחזורי הטיפול. כשמדובר בסרטן לימפומה עשויים להיפגע בטיפול גם תאי דם לבנים בריאים, ולא רק התאים הסרטניים. הדבר מגביר את הסיכויים לחלות במחלות זיהומיות. ייתכן שיינתן טיפול כימי במינון גבוה בשילוב איסוף תאי גזע והשתלתם.
- טיפול בקרינה – טיפול שמטרתו להשמיד את התאים הסרטניים באמצעות שימוש בקרני רנטגן בעוצמה גבוהה. הטיפול מכוון רק לאזור המסוים בגוף בו מצוי הגידול הסרטני. לרוב טיפול זה ניתן לאחר הטיפול הכימי כטיפול משלים. גם הטיפול בקרינה מלווה בתופעות לוואי לא נעימות שלרוב נעלמות בסיומו.
- טיפול בסטרואידים – טיפול זה ניתן בשילוב הטיפול הכימותרפיה ולעתים ניתן על מנת להקל בתופעות הלוואי.
- טיפול ביולוגי – טיפול בעזרת נוגדנים שמעודדים את המערכת החיסונית לתקוף את התאים הסרטניים.
טיפול בלימפומה שאינה הודג'קין
הטיפול ניתן בהתאם לשלבי המחלה והתאם לקצה התפשטותה. על הרופא המטפל לקחת בחשבון בעת תכנון הטפול האם המחלה איטית או אגרסיבית. בדומה ללימפומה מסוג הודג'קין, הטיפול הנפוץ הוא טיפול כימותרפי. בנוסף לטיפול הכימותרפי ייתכן ויינתנו גם טיפול בסטרואידים, טיפולים קרינתיים וטיפולים ביולוגיים.
- השתלת תאי גזע – לעתים רחוקות יושתלו תאי גזע כאשר המטופל לא מגיב לטיפולים הקודמים ובמקרים של הישנות המחלה. טיפול זה ניתן רק למטופלים עם מצב בריאותי כללי טוב שכן הוא אינטנסיבי.
- ניתוח – לעתים רחוקות מתבצע ניתוח כאשר המחלה ממוקמת רק באזור מסוים.
ישנן תרופות מסוימות שעשויות לפגוע בפוריות המטופלים. לכן, חלה חובה על הרופאים המטפלים להציג את כלל תופעות הלוואי של התרופות ולהציע דרכים אפשריות לשימור הפוריות כמו הקפאת ביציות ותאי זרע.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.
מדוע חשוב לאבחן מוקדם את מחלת הלימפומה?
ללימפומה סיכויי ריפוי גבוהים במיוחד כאשר המטופל מקבל טיפול נכון בהקדם. אבחון מהיר ונכון משפר את סיכויי המטופלים להירפא לחלוטין ולהימנע מהצורך בקבלת טיפולים אינטנסיביים המלווים בתופעות לוואי קשות. לימפומה שאינה מטופלת בהתאם עשויה להיות קטלנית ואף להוביל למות מטופלים בטרם עת. אף שהתסמינים אינם חד משמעיים, מוטלת על הרופא המטפל חובה להמשיך בבירור ולאבחן את המחלה בהקדם האפשרי על מנת לאפשר למטופל לקבל טיפול מציל חיים.
כיצד יכולים אנשי מקצוע רפואיים להתרשל במקרים של לימפומה?
- אבחון שגוי או מאוחר – אם סבלתם מתסמינים והתלוננתם עליהם בפני רופא המשפחה, מחובתו להמשיך בבירור ולהפנותכם לביצוע בדיקות רלוונטיות בהתאם. כשהרופא לא מפנה בזמן לכלל הבדיקות הרלוונטיות, ייתכן והוא התרשל. על הרופא מוטלת חובה לבצע בדיקה גופנית ראשונית. שיעורי ההישרדות של סרטן לימפומה הם גבוהים למדיי כשניתן טיפול נכון. אבחנה שגויה של רופא המשפחה ואי הפניה להמשך בדיקות עשויים לפגוע באפקטיביות הטיפול ובהחלמה.
זו אחריותו של הרופא המטפל להיות ער לכלל התסמינים כמתואר לעיל ולדאוג שיבוצעו כלל הבדיקות הרלוונטיות.
לעתים כשהמטופל לא מציג סימפטומים והמחלה מאובחנת באיחור, לא בהכרח ניתן להעיד על רשלנות רפואית. ואולם, כאשר אתם מציגים בפני הרופא סימפטומים, אף שאינם חד משמעיים ואינם מעידים בהכרח על קיום לימפומה, אין זה אומר שהרופא פטור מבירור ושלילת המחלה. כל עיכוב בביצוע הבדיקות וכל שגיאה בפענוחן עשוי לגרור השלכות כבדות משקל על יכולתכם להתמודד עם המחלה. איחור באבחון סרטן לימפומה עשוי לפגוע משמעותית בסיכויי ההחלמה. כמו כן, איחור באבחון עשוי למנוע מכם חלופות טיפול קלות יותר, סיכויי ההחלמה שלכם יפגעו ואתם תהיו חשופים לדרכי טיפול אינטנסיביים ופחות אפקטיביים. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים! אבחון שגוי או מאוחר וכן כל דחייה במתן טיפול הולם מביאים להשלכות כבדות משקל על המטופלים עד לכדי אבדן חיים.
- היעדר מעקב הולם – לכל אורך ההליך החל מאבחון המחלה ועד לאחר ביצוע הטיפולים, מוטלת חובת פיקוח על הגורמים הרפואיים. הרופא מחויב להעניק לכם טיפול תרופתי מותאם אישית, להפנותכם לביצוע בדיקות ובמידת הצורך לרופאים יועצים אחרים. במקרה שבו בוצע מעקב רשלני, יתכן שתקום עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
- כשל בביצוע הליכים כירורגיים ופולשניים- מקרי רשלנות רבים נובעים מכשלים בהליכים כירורגיים פולשניים. כשמדובר בסרטן לימפומה ייתכן שהרופאים יתרשלו בדגימת מח עצם, ביופסיה מבלוטות הלימפה, השתלה ועוד. בכל מקרה שבו נגרם לכם נזק בהליך פולשני, כדאי לבדוק האם מקור הנזק ברשלנות.
- פענוח שגוי של בדיקות- לא אחת קיימות טעויות בפיענוח הבדיקות השונות. במצב של פיענוח שגוי גילוי המחלה עשוי להתעכב משמעותית ולהשליך על אפקטיביות הטיפול. לכן, בכל מקרה שמחלת הלימפומה התגלתה בשלב מתקדם, כדאי לחזור לבדיקות על מנת להבין האם ניתן היה לגלות את המחלה בשלב מוקדם יותר. קרי, שהמחלה כבר הופיעה בבדיקות ולא אובחנה עקב טעות.
- פגיעה באוטונומיה – על הרופא המטפל להציג לכם את כלל האפשרויות העומדות לרשותכם, לרבות סוגי הבדיקות והטיפולים הקיימים, הסיכונים הכרוכים בהם, תופעות הלוואי, טיפולים חדשניים וכיו"ב. זאת על מנת שיהיה לכם חופש בחירה בנוגע לאפשרויות השונות לרבות הסיכונים והסיכויים. במקרה בו הרופאים לא הציגו בפניכם את התמונה המלאה או ביצעו הליך ללא הסכמתכם המלאה, יתכן שניתן יהיה להגיש תביעה בעילת הפגיעה באוטונומיה שלכם כמטופלים.
ניהול תביעת רשלנות במקרה של סרטן בלוטות הלימפה
לאחר התייעצות איתנו, אנו נאסוף את התיעוד הרפואי ונתייעץ עם מגוון מומחים רפואיים איתם אנו בקשר. נבצע התייעצות ראשונית ומניסיוננו הרב בתחום נבין האם התרחשה רשלנות רפואית והאם קיימת עילת תביעה.
אנו נפעל לעריכת חוות דעת רפואית ע"י מומחה בתחום. בהמשך נגיש את התביעה כנגד בית החולים ו/או קופת החולים ו/או כל גורם רשלני אחר וננהל את התביעה עד לקבלת הפיצויים המקסימליים.
הפיצוי בתביעת רשלנות רפואית באבחון או בטיפול בלימפומה
הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית ניתן עבור "ראשי נזק" נזק שונים כמקובל בתביעות נזקי גוף. שיעורו מחושב בהתאם לקריטריונים שונים של התובעים ובהם גילם, תפקודם, כישוריהם והיקף השתכרותם. כך למשל, פיצוי עשוי להיות מושפע מהפרמטרים הבאים:
- פגיעה בכושר העבודה ומניעת התקדמות המטופל בשוק העבודה.
- פגיעה בהשתכרות בעבר בשל היעדר מהעבודה לצרכים רפואיים וטיפולים.
- סיוע צד ג'.
- הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד.
- נזקים לא ממוניים – כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים.
- לחלופין, במקרים מסוימים יינתן פיצוי עבור פגיעה באוטונומיה בשל אי הסכמה מדעת ו/או גריעת האפשרות לבחור חלופת טיפול פחות קשה.
לקוחות שחלו בסרטן לימפומה ונפגעו מרשלנות רפואית בחרו במשרדנו לניהול תביעתם וזכו בפיצויים משמעותיים שלעתים הגיעו לכדי מיליוני שקלים. במקרים טראגיים של מוות מהמחלה בשל רשלנות רפואית ייצגנו את המשפחות ותמכנו בהם לאורך כל ההליך. אנו מתחייבים לפעול למענכם ולהשיג עבורכם את הפיצוי המקסימלי.
לסיום, חשוב שהמטופלים יהיו מודעים לגורמי הסיכון ולחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן לימפומה. משרד עורכי דין מרקמן טומשין ושות' מתמחה בתחום נזקי הגוף והרשלנות הרפואית בפרט וישמח לסייע לכם בתביעתכם. צרו איתנו קשר בהקדם!
השאירו פרטים באתר או חייגו 8332*
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד