תחומי עיסוק של המשרד
- תאונות עבודה
- נכות כללית
- פטור ממס הכנסה
- אזרחי צוואות וירושות
- נזקי גוף
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- רשלנות רפואית
- תאונות דרכים
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- הרצאה למימוש זכויות
נזקי גוף
תאונות בבריכה או בים
חוף הים והבריכה הם מקומות בהם טמונים סכנות פוטנציאליות שונות, כאשר במקרים רבים נגרמות בהם תאונות קשות במיוחד, אשר עלולות להוביל לפציעות, לנכות ואף למוות. במקרים רבים, תאונות בבריכה או בחוף הים מתרחשות בשל אשמת האדם/הגוף שאחראי על המקום ותחזוקתו.
על פי החוק, מפעיל בריכה מחוייב לדאוג לבטיחות המבקרים בה, להציב שלטי אזהרה שונים ומצילים מיומנים, ולפקח על הפעילות בתחום הבריכה. חובות דומות חלות אף על מי שמחזיק או מפעיל חוף ים. לעיתים מדובר ברשות המקומית בתחומה מצוי החוף, ולעיתים מדובר באדם או גוף פרטי, שקיבל זיכיון להפעיל את החוף.
תאונות המתרחשות בחופים בלתי מוכרזים
כאמור, זו היא אחריותן הבלעדית של העיריות/הרשויות המקומיות לוודא כי החופים אשר נמצאים בתחום שיפוטן הם חופים הבטוחים לרחצה. בכל אימת שרצועת חוף כזו או אחרת תיחשב כלא בטוחה לרחצה, יהיה צורך להכריז עליה כחוף מסוכן ולהציב בה שלטי אזהרה בהתאם.
כאשר תאונה מתרחשת בחוף אשר מוגדר כ"חוף בלתי מוכרז", העירייה, הרשות המקומית או המדינה, אשר בתחום שיפוטן הוא נמצא, תצטרכנה לשאת באחריות ולפצות את הנפגע, במידה והן לא עמדו בקריטריונים הנדרשים עפ"י חוק ליצירת התרעת סכנה מספקת דיה (למשל- התרעות על שוברי גלים, זרמים חזקים, סכנת טביעה בחוף, אי הימצאותו של מציל, סכנה כתוצאה ממפגעי שיפוץ המתקיים בחוף ועוד…).
תאונות בחופים מוכרזים
רצועת חוף ים המוגדרת כחוף מוכרז – מחוייבת בתחזוקה מתמדת על ידי מי שאחראי עליה ועמידה בתנאים הקבועים בחוק, לרבות בכל הנוגע להצבת שילוט אזהרה, מציל מיומן, ניקיון החוף והסרת מפגעים ופיקוח על הפעילות בחוף. פציעות רבות בחופים מוכרזים מתרחשות עקב דריכה על חפצים חדים שהושארו בחוף ולא נוקו מבעוד מועד או בשל מתקנים לקויים בחוף הים.
במקרה שנפצעתם עקב מפגע בחוף הים – חשוב מאוד לתעד כראוי את המקום באמצעות צילומים "מזמן אמת". במידת האפשר, רצוי לקחת ולשמור היטב את החפץ שגרם לפציעה. תיעוד כזה יסייע בהוכחת נסיבות התאונה ויאפשר לקבל את הפיצוי הראוי.
תאונות המתרחשות בבריכות
תאונות רבות מתרחשות בבריכות שחיה – כשהנפוצות שבהן נגרמות עקב החלקה בשטחים הסובבים את הבריכה, פציעות תוך כדי שימוש במתקני הבריכה ובמהלך פעילות ספורטיבית במתחם, טביעות וכיו"ב.
מפעילי בריכות מחוייבים גם הם בעמידה בתנאי החוק, לדאוג לבטיחות המתרחצים ולפקח על הפעילות בבריכה. בין היתר, אחריותם של מפעילי הברכה היא לדאוג להקמתה של סוכת מצילים אשר ניתן יהיה לצפות ממנה על כל המתרחש בבריכה, לוודא התקנת שלט "מים עמוקים" במקום בולט לעין, וגם לדאוג להחזקתו של ציוד עזרה ראשונה תקין אשר ניתן יהיה להיעזר בו בשעת צרה. ככל שיתגלה כי מחדל כזה או אחר היו הגורם המרכזי להתרחשותה של תאונה בבריכה, יהיה מקום להגיש על כך תביעת נזיקין כנגד המפעילים והבעלים של הבריכה.
אם חלילה אתם או יקיריכם נפגעתם כתוצאה מתאונה שהתרחשה בים או בבריכה, חשוב שתדעו כי עומדת לרשותכם הזכות להגיש תביעה כנגד הרשות המקומית, העירייה, או הגורמים האחראיים בחוף/בבריכה אשר התנהלו בצורה רשלנית שהובילה לפציעתכם.
צוות עורכי הדין המקצועי שלנו במחלקת הנזיקין של מרקמן טומשין ושות' ידאג לספק לכם ייעוץ, הכוונה וליווי משפטי מקיף – עד לקבלת הפיצוי המירבי.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
עברתי תאונה לא פשוטה והייתי די אבוד.
לא ידעתי מה הזכויות שלי ומה מגיע לי, ואז המליצו לי על עורך הדין הזה – ואני כל כך מרוצה שבחרתי בו!
מהרגע הראשון הוא היה מקצועי, אמין וזמין לכל שאלה ובירור שהיו לי. הוא השקיע זמן להסביר לי כל שלב, נתן לי תחושה שאני בידיים הכי טובות, וגרם לי להאמין שאצליח לקבל את מה שמגיע לי. בסופו של דבר, בזכות הנחישות והמקצועיות שלו, קיבלתי פיצוי שאפילו לא חשבתי שאקבל. אני ממליץ בחום לכל מי שמוצא את עצמו במצב דומה לפנות אליו. באמת עורך דין מדהים עם לב ענק!
תחומי עיסוק של המשרד