רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
תחומי עיסוק של המשרד
- התקף לב ואירוע מוחי
- זכויות חולי סרטן ומחלות מקצוע
- פטור ממס הכנסה
- תביעות ביטוח וסיעוד
- נכות כללית
- נזקי גוף
- רשלנות רפואית
- תביעות ילדים
- נכי צה"ל וכוחות הביטחון
- נפגעי איבה
- תאונות דרכים
- תביעות ייצוגיות
- אזרחי צוואות וירושות
- נדל"ן והתחדשות עירונית
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין
תאונות עבודה
תאונת עבודה מגורמים שאינם נראים לעין – אוטם שריר הלב, אירועים מוחיים, ליקויים נפשים, סכרת
לשם הכרה בתאונת עבודה מגורמים שאינם נראים לעין נקבעו בבתי הדין לעבודה כללים מיוחדים שעיקרם "מבחן האירוע החריג"
- תאונת עבודה שעניינן מחלות "פנימיות", כגון אוטם שריר הלב, אירועים מוחיים, ליקויים נפשים, סכרת ועוד, מתרחשת במקרים שבהם על רקע קונסטיטוציונלי פורצת מחלה עקב אירוע חריג בעבודה.
- "תאונת עבודה" מוגדרת בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, באופן הבא: "תאונה שאירעה תוך כדי ועקב עבודתו אצל מעבידו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו".
- לעניין המבחנים "תוך כדי ועקב עבודתו אצל מעבידו" נפסק כי לא מדובר בשני מבחנים אלא במבחן אחד המורכב מהשניים. עוד נפסק שכאשר אירוע התאונה לא היה "תוך כדי העבודה" או העיסוק אולם הוכח שהיה "עקב העיסוק", ייקבע כי מדובר בתאונת עבודה שכן היסוד העיקרי בתאונת עבודה הוא הגורם הסיבתי (עקב) וגורם הזמן (תוך כדי) הוא טפל ומשני (ראו לעניין זה עב"ל (ארצי) 20642-06-15 פרי – המוסד לביטוח לאומי, (18.5.2017)).
- הפסיקה קבעה הפרדה ברורה ומוחלטת בין התאונות מגורמים הנראים לעין לגורמים שאינם נראים לעין. כשמדובר בתאונה שנגרמת מגורמים שאינם נראים לעין, כמו בענייננו, הפסיקה קבעה את מבחן "האירוע החריג".
- הרקע לפיתוח מבחן האירוע החריג נעוץ בסעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי הקובע:
"תאונה שאירעה לעובד תוך כדי עבודה רואים אותה כתאונה שאירעה גם עקב העבודה, אם לא הוכח אחרת. ואולם תאונה שאינה תוצאה של גורמים חיצוניים הנראים לעין, בין שאירעה לעובד ובין לעובד עצמאי, אין רואים אותה כתאונת עבודה אם הוכח כי השפעת העבודה על אירוע התאונה הייתה פחותה הרבה מהשפעת גורמים אחרים" - על פי מבחן ה"אירוע החריג" יש להוכיח קיומו של אירוע חריג הקשור לעבודה – משמעו כי לפני קרות הפגיעה הגופנית יתרחש אירוע בלתי שגרתי לעובד, בין שהאירוע יכלול הפעלת מאמץ פיסי מיוחד או בין שעבר על העובד אירוע שהוביל לדחק נפשי , מתח או התרגזות יוצאת דופן אשר הוא אינו מורגל בה בחיי העבודה היומיומיים.
- ראו לעניין זה עב"ל 481/99 המל"ל נ' מכלוביץ', פד"ע לח 461, 476 שם נקבע כדלקמן:
" נקודת המוצא היא שבמבוטח מקננת מחלת לב כלילית אשר בסופו של דבר – כך ברוב המקרים – וללא קשר לעבודה, עלולה לגרום להופעת אוטם בשריר הלב. אולם, ניתן לקשור בין "אירוע חריג", כגון דחק נפשי בלתי רגיל או מאמץ גופני בלתי רגיל, שהוא "הגורם המשרה" , לבין הופעת האוטם במועד בו הופיע. הווה אומר, שהאירוע בעבודה מוגדר כ"עבודה תאונתית" הגורמת " לפגיעה". - באמצעות מבחן ה"אירוע החריג" מתמלאת למעשה דרישת "התאונה" שבחוק. ועל כן על התובע להוכיח שה "אירוע החריג" קשור בקשר סיבתי לעבודתו. על כן, אין בהכרח שה "אירוע החריג" יתרחש בזמן שהעובד מצוי במקום עבודתו – אלא אותו אירוע צריך להיות קשור בקשר סיבתי לעבודתו. לדוגמא, העובד יכול להיות מצוי בביתו בזמן קרות "האירוע החריג" – אך על התובע להוכיח שאותו אירוע חריג התרחש "עקב" עבודתו.
יש לכם עדיין שאלות בנושא?
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
אנו נחזור אלייך בהקדם
המלצות
עברתי תאונה לא פשוטה והייתי די אבוד.
לא ידעתי מה הזכויות שלי ומה מגיע לי, ואז המליצו לי על עורך הדין הזה – ואני כל כך מרוצה שבחרתי בו!
מהרגע הראשון הוא היה מקצועי, אמין וזמין לכל שאלה ובירור שהיו לי. הוא השקיע זמן להסביר לי כל שלב, נתן לי תחושה שאני בידיים הכי טובות, וגרם לי להאמין שאצליח לקבל את מה שמגיע לי. בסופו של דבר, בזכות הנחישות והמקצועיות שלו, קיבלתי פיצוי שאפילו לא חשבתי שאקבל. אני ממליץ בחום לכל מי שמוצא את עצמו במצב דומה לפנות אליו. באמת עורך דין מדהים עם לב ענק!
סיפורי הצלחה
קרא עוד
אולי יעניין אותך
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין