תחומי עיסוק של המשרד

בעקבות תביעה על כך שרשת חנויות הנוחות מנטה של חברת דלק, לא מאפשרת מסירת סוללות למחזור בחנויותיה, סוכם שהרשת תעניק הנחה של 50% הנחה על בקבוק חצי ליטר מים מינרליים, שעולה ברשת 7.50 שקלים או על רביעיית סוללות שעולה ברשת 8.5 שקל. גובה הפיצוי: 110 אלף שקל
כל המשליך לפחות סוללה אחת לפח המחזור בחנויות מנטה, יהיה זכאי להנחה של 50% בקניית מארז סוללות או בקבוק חצי ליטר מים. זו הפשרה בבקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה, שהוגשה בטענה שאינה מאפשרת לצרכנים להשליך סוללות בסניפיה, זאת בניגוד לחוק. חבל רק שמדובר ברשת חנויות נוחות של חברת דלק, שבדרך כלל מוכרת פריטים כמו מים מינרליים ביוקר.
ההנחה תינתן על בקבוק מי עדן חצי ליטר שנמכר במנטה ב-7.50 שקלים ועל רביעיית סוללות GP שנמכרת במנטה ב-8.5 שקלים. סכום התביעה הוערך בכ-2.5 מיליון שקל, לכן הוגשה לבית משפט השלום ברחובות.
ההנחה תינתן עד שינוצל הסכום שהוקצב לפיצוי הצרכנים: 110 אלף שקל. עוד התחייבה מנטה כי תוך 180 יום ממועד תחילת ההטבה, תגיש דו"ח פירוט על מידת ניצול ההטבה על ידי הצרכנים. אם עד לאותו מועד לא ינוצל מלא הסכום אשר הוקצה להטבה, תגיש דו"ח נוסף אחרי 90 יום, עד למיצוי סכום ההטבה.

התובעת הייצוגית טענה בבקשה לתביעה ייצוגית, כי אינה מאפשרת ללקוחותיה למסור סוללות במקום עסקה וזאת בניגוד לחוק. בנוסף טענה, כי אינה מציבה במקום ברור ונראה לעין שילוט באמצעותו היא מודיעה על האפשרות להחזרת סוללות בלא תמורה ובכך מונעת מצרכנים לממש את זכותם להיפטר מסוללות בלא שום עלות ובקלות.
מנטה: "הצבנו שילוט ומכלי איסוף"
לטענת מנטה, לא נפל כל פגם בפעולותיה. לטענתה, עם כניסתו של החוק לתוקף, הציבה בכל תחנת תדלוק מכל ייעודי לאיסוף פסולת אלקטרונית. שנה קודם לכן החלה בהליך זה בשיתוף עם תאגיד המחזור. לטענתה, כן הוצב שילוט ייעודי ברשת החנויות.
לטענת החברה: "ככל שהיו תקלות באיסוף הפסולת מדובר בתקלות נקודתיות והדבר חידד את הצורך בהקפדה על הנהלים"; עוד טענה החברה כי: "נושא האיסוף לא קיבל חשיפה תקשורתית ולא הגיעה למודעות הציבור הרחב", ולטענתה היא: "פועלת במרץ להבאת הנושא למודעות הסביבה והגברת המודעות לאיכות הסביבה".
סיכוי קלוש להצליח בתביעה ייצוגית
כיוון שבית-המשפט קבע כי יהיה קשה לגבש פה תובענה ייצוגית, בעיקר בשל בעיית היעדר הוכחות, הוחלט לוותר על תביעה. ב-22 בדצמבר 2015, הגישה המבקשת לתבוע בקשה מוסכמת להסתלקות מהבקשה לאישור תובענה ייצוגית. בכך היא מסכימה לדחיית תביעתה האישית, ומאחר שמנטה טוענת כי היא מחויבת בחוק ואף עומדת בו, "הצדדים סבורים שאין מקום להמשיך בתובענה ייצוגית".
הצדדים הגיעו להסדר שמטרותיו "קידום וזירוז השלמת הפעולות הנוגעות להסדרת התנהגות מנטה בעתיד, בנוגע להעלאת מודעות הציבור להוראות החוק". שכר הטרחה למייצגי התובעת עוה"ד מרקמן את טומשין נקבע על 33 אלף שקל.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
לכבוד עו"ד אורי שמריז היקר
מבקשת להביע את תודתי העמוקה על העבודה המרשימה, המדויקת והבלתי מתפשרת שהובילה אותנו להצלחה בתיק מורכב במיוחד – כזה שרבים הטילו ספק אם בכלל ניתן להתמודד איתו.
לאורך כל הדרך הפגנת שילוב נדיר של מקצועיות, חריפות מחשבתית ויכולת אסטרטגית מרשימה, לצד סבלנות, זמינות ואנושיות שהתגלו כלא פחות קריטיות עבורי ברגעי קשים.
בכל מפגש, בכל מסמך ובכל שיחה היה ברור לי שאני נמצאת בידיים הטובות ביותר- בידיים של אדם שלא מוותר, שחושב כמה צעדים קדימה, ושעושה מעל ומעבר כדי להגיע לתוצאה הצודקת.
מעבר להיבט המשפטי, זכיתי גם לליווי תומך ואמיתי, שאפשר לי להישאר מאוזנת ובטוחה לאורך התקופה כולה. זהו ערך שלא ניתן למדוד, ואני מוקירה אותו מאוד.
אני מודה לך על השקעה יוצאת דופן, על חוכמה, יצירתיות מקצועיות ונחישות.
ועל כך שבזכותך הצלחתי במקום שבו אחרים אולי לא היו מצליחים.
מודה מקרב לב,
ש.ח
תחומי עיסוק של המשרד
