דלג לתוכן המרכזי
כיצד נוכל לעזור לך?
כיצד נוכל לעזור לך? *8332
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית באבחון ובטיפול בסרטן הקיבה

אם הגעתם לכאן, אתם מעוניינים לקבל פרטים על המקרים בהם ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית במקרה של סרטן קיבה. ואכן אנו נסביר לכם על העילות השונות ונמליץ לפנות אלינו להתייעצות – הן לגבי בחינת תביעת הרשלנות והן כדי לוודא שאתם פועלים למיצוי כלל הזכויות הרלוונטיות במקרה של סרטן הקיבה.

עורך הדין עמוס כהן
שותף, מנהל מחלקה, עורך דין עמוס כהן שותף

לפני הכל מדוע לבחור במשרד מרקמן טומשין לטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית שלך?

רשלנות רפואית מתאפיינת בהפרת חובת הזהירות כלפי המטופל, ע"י הצוות המטפל. ככל שהרשלנות הובילה לנזק, ניתן להגיש תביעה לפיצויים באמצעות עו"ד לרשלנות רפואית.

אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן הקיבה חשוב שתבררו את זכויותיכם. מומלץ לבחור במשרד עורכי דין המנוסה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית שייצג אתכם וינהל עבורכם את התביעה בהצלחה.

משרד עורכי הדין מרקמן טומשין ושות' הינו מהמובילים בארץ בתחום הרשלנות. המשרד מתחייב להעניק שירות אישי ומקצועי החל מבירור הרשלנות, איסוף הראיות, חוות דעת, ניהול התביעה ועד לקבלת הפיצויים. המשרד עוסק במגוון תיקי הרשלנות הרפואית – בדגש על רשלנות רפואית בטיפול ובאבחון מחלות סרטן שונות. בפרט, למשרד ניסיון בניהול תביעות רשלנות במקרים של סרטן הקיבה.

אנו נקשר אתכם לרופאים מומחים מתחום האונקולוגיה ו/או גסטרו לשם בדיקת הרשומות הרפואיות ונעריך בעזרתם את עילת התביעה וסיכוייה.

מלבד הטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית, המשרד יסייע לך למצות את כלל זכויותיך בשלל תחומים נוספים לרבות ניהול תביעות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, תאונות עבודה ועוד. המשרד יעשה הכול כדי להעניק לך שירות מלא ומקיף עד למיצוי כלל זכויותיך – הרפואיות והמשפטיות.

למשרד מוניטין רב בתביעות נזקי גוף ורשלנות רפואית בפרט, והוא מנצח ב- 98% מהתביעות שמגיש. עורכי הדין לרשלנות רפואית במשרד בקיעים בשלל האסטרטגיות והטקטיקות השונות למיקסום סיכויי ההצלחה, ומתחייבים להשיג ללקוחותינו את מירב הפיצויים ולמצות את כלל זכויותיהם.

צוות המשרד העוסק ברשלנות רפואית בעל ניסיון של שנים בטיפול בתביעות רשלנות רפואית. נציין כי במשרד קיימת מחלקה ייחודית המטפלת בזכויותיהם של חולי סרטן.

נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332* ואנו נדריך אותכם עד לקבלת הפיצויים.

רקע כללי על סרטן הקיבה

הקיבה היא איבר שרירי במערכת העיכול בין הוושט למעי הדק, התחנה הראשונה במערכת העיכול לפירוק המזון.

סרטן הקיבה שכיח מאוד ומהווה את אחד מעשרת הגידולים הנפוצים ביותר. גיל התחלואה הממוצע הוא 50-70, ואולם בשנים האחרונות מדווחים מקרי תחלואה רבים בקרב גילאי 40.

ישנם מספר סוגים של סרטן הקיבה, הנפוץ מבניהם הוא אדנוקרצינומה המתאפיין בגידול בשכבות הפנימיות של דופן הקיבה. ישנם עוד סוגי סרטן קיבה פחות נפוצים כמו GIST, קרצינואיד ולימפומה.

מהם גורמי הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה?

להלן גורמי הסיכון העיקריים לסרטן הקיבה:

  • חשיפה תעסוקתית: חשיפה לאסבסט, עבודה במפעלי גומי, חשיפה לקרינה מייננת, חשיפה לעופרת. מי שנחשף לכימיקלים חשוב שיבדוק את האפשרות להיות מוכר כנפגע בעבודה. במשרדינו מחלקה ייחודית ויחידה בארץ המתמקדת בהכרה במחלת הסרטן כפגיעה בעבודה. תשאירו פרטים או חייגו ואנו נשמח לסייע.
  • חיידק הליקובקטר פילורי הוא גורם סיכון להתפתחות סרטן קיבה דיסטלי.
  • השמנה ותסמונת הריפלוקס הם גורמי סיכון להתפתחות סרטן קיבה פרוקסימלי (באזור המחבר בין הקיבה לוושט).
  • פגמים גנטיים והיסטוריה משפחתית הם גורמי סיכון להתפתחות סרטן קיבה דיפוזי.
  • עישון.
  • מין – מחלת סרטן הקיבה נפוצה יותר בקרב גברים.

מהם התסמינים של סרטן הקיבה?

לרוב המטופלים כלל לא חשים בתסמינים בשלבים מוקדמים. בשלבים מתקדמים יותר ייתכן שיחושו בסימפטומים הבאים:

  • עייפות.
  • חוסר תיאבון.
  • כאבי בטן.
  • קשיי עיכול.
  • שיהוקים.
  • אובדן תיאבון.
  • צרבות.
  • בחילות.
  • שינויים במשקל.
  • הקאות.
  • כאבי בטן.
  • קשיי בליעה.
  • דם בצואה.
  • צואה שחורה.
  • חולשה.
  • אנמיה.
  • כיב בקיבה.
  • צהבת.

כיצד מאבחנים את סרטן הקיבה

הבדיקה הראשונית לאבחון סרטן הקיבה היא בדיקה אנדוסקופית (גסטרוסקופיה). בבדיקה זו מוחדרת באמצעות צינורית דקה מצלמה לאזור הוושט והקיבה ותכליתה לאבחן האם המטופל חולה במחלת סרטן הקיבה. בבדיקה זו ייתכן שתילקח ביופסיה שתישלח לבדיקה מעמיקה לצורך אבחון סוג הגידול.

לאחר הבדיקה האנדוסקופית יישלח המטופל לבדיקות נוספות לצורך אבחון שלב הגידול והתאמת טיפול:

  • בדיקות CT ו- PET-CT – מטרתן לאתר את המיקום המדויק של הגידול והיקף התפשטותו.
  • בדיקת אולטרה-סאונד – בדיקה זו יכולה להתבצע בשילוב אנדוסקופיה. משמע, במהלך הבדיקה האנדוסקופית מוחדרת צינורית עם מכשיר אולטרה-סאונד המאפשר לבחון את תוכן הקיבה והאזורים המקיפים אותם באמצעות גלי קול. הבדיקה מאפשרת לבחון האם הגידול התפשט וחדר אל הרקמות הסמוכות לקיבה. לחלופין, ייתכן שתתבצע בדיקת אולטרה-סאונד רגילה בעזרת ג'ל.
  • לפרוסקופיה – בדיקה שמתבצעת באמצעות ניתוח. במהלכה יבצע המנתח חיתוך באזור הבטן ויחדיר צינורית שבקצה מצלמת וידאו זעירה. ייתכן שבבדיקה זו תילקח ביופסיה. מטרת בדיקה זו לבחון בקפידה את התאים הסרטניים.

הטיפול בסרטן הקיבה

הטיפול יותאם למטופל בהתאם לשלב המחלה, היקף התפשטות הגידול, מיקומו ופרמטרים נוספים של המטופל לרבות גילו ומצבו הבריאותי הכללי. כאשר גילוי המחלה נעשה בעודה בשלבים ראשוניים, ניתוח להסרת הגידול הוא טיפול נפוץ ביותר. ככל שהמחלה מאובחנת בשלב מתקדם יותר יידרש המטופל בטיפול כימותרפיים במקביל לביצוע הניתוח. במקרים מסוימים ישולבו אף טיפולי קרינה.

הליך אנדוסקופי

כשהגידול בהיקף קטן ובשלב מוקדם ניתן להסירו בהליך אנדוסקופיה (ESD) ולהימנע מביצוע ניתוח וטיפולים קשים נוספים. כמו כן, לאחר ביצוע הליך אנדוסקופי המטופל אינו נדרש באשפוז ממושך ואיכות חייו נפגעת פחות.

ניתוח

מטרת הניתוח היא להסיר את הגידול הסרטני. ייתכן שבניתוח תוסר הקיבה כולה או חלק ממנה. היקף הניתוח תלוי בהתפשטות המחלה והיקף הגידול. ככל שמחלת סרטן הקיבה מאובחנת בשלב מאוחר יותר כך הניתוח הופך למסובך יותר והמנתחים יאלצו לכרות יותר רקמות עד לכדי הקיבה כולה.

טיפולים כימיים (כימותרפיה)

טיפול שמטרתו להרוס את התאים הסרטניים באמצעות חומרים כימיים שמוחדרים לווריד בעירוי. הטיפול יכול להינתן לפני הניתוח או אחריו כטיפול משלים. הטיפול ניתן במחזורים ונפרש בדרך כלל על פני מספר חודשים. בין כל טיפול יש הפסקה. הטיפולים הכימותרפיים מלווים בתופעות לוואי לא נעימות שבדרך כלל נעלמות בסיומם.

טיפול בקרינה (רדיותרפיה)

טיפולים שנעזרים בקרינה בעוצמה גבוהה במטרה להשמיד את התאים הסרטניים. כשמדובר בסרטן הקיבה טיפול בקרינה הוא פחות נפוץ שכן ישנו סיכון לפגוע באיברים סמוכים. טיפול בקרינה לעתים ניתן בשילוב טיפולים כימותרפיים וטיפול אחרים.

טיפולים ביולוגיים

טיפולים שמטרתם לפגוע בפעילות התאים הסרטניים על ידי פגיעה בהספקת הדם אליהם. טיפולים אלו ישולבו לעתים עם טיפולים כימותרפיים ו/או קרינתיים.

טיפולים להקלת חסימה בקיבה

גידולים סרטניים באזור הקיבה עשויים לפגוע בתפקודה ולמנוע את מעבר המזון למעי הדק. ישנם מספר טיפולים שמטרתם לפתוח את החסימה ולאפשר תפקוד עיכול תקין ככל הניתן:

  • טיפולים כימיים (כימותרפיה)
  • טיפול בקרינה
  • טיפולים כירורגיים לרבות ניתוחי מעקף, כריתה חלקית של הקיבה, החדרת סטנט לאזור החסימה.

מדוע חשוב לאבחן מוקדם את מחלת סרטן הקיבה?

ישנה חשיבות אדירה לגילוי מוקדם של מחלת סרטן הקיבה. על הצוותים הרפואיים להיות ערניים לתלונותיהם של המטופלים ולגורמי הסיכון השונים. ככל שהרופאים המטפלים יאבחנו מוקדם יותר את המחלה כך הסיכוי להירפא ממנה גדול יותר. עליהם להפנות לבדיקות הרלוונטיות ולא להתעלם מנורות האזהרה שמציגים המטופלים. אף שהתסמינים עשויים להעיד על מחלות אחרות בדרכי העיכול, על הרופא המטפל להימנע מאבחנה שגויה שמלווה בטיפול שגוי. אבחון שגוי או גילוי מאוחר של מחלת סרטן הקיבה עשויים להביא להשלכות כבדות על המטופלים ומשפחותיהם. ככל שהמחלה מפושטת יותר והגידול בהיקף גדול יותר, כך הניתוח הופך למורכב יותר והמטופל נדרש לטיפולים קשים יותר המלווים בתופעות לוואי לא נעימות. כשהגידול מתגלה בשלב מוקדם ניתן להסיר את כולו בהליך אנדוסקופי פשוט ולהימנע מביצוע ניתוח וטיפולים נוספים. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים! מאחר והקיבה ממוקמת בקרבת איברים חיוניים אחרים הטיפולים פחות אפקטיביים במידה והסרטן הוא גרורתי. טיפולים קרינתיים וכימותרפיים עשויים לפגוע בתאים בריאים ולכן ישנה עדיפות להימנע מהם כשניתן. כמו כן, גם כריתת גידול מפושט בכללותו היא כמעט ובלתי אפשרית, דבר שהופך אף את הניתוח לפחות אפקטיבי.

כיצד יכולים אנשי מקצוע רפואיים להתרשל במקרים של סרטן הקיבה?

רשלנות רפואית במקרים של סרטן הקיבה נוצרת כאשר הצוותים הרפואיים אינם נוהגים במקצועיות וחורגים מהסטנדרט הרפואי המקובל. על הרופאים מוטלת חובת זהירות כלפיכם המטופלים ובאחריותם לנהוג כפי שרופא מקצועי, מיומן ומנוסה היה נוהג בטיפול בכם. כל כשל באבחון ו/או בטיפול בכם עשוי לגרור השלכות חמורות עליכם, לגרום לכם לנזקים בריאותיים ונפשיים, ולפגוע ביעילות הטיפול וסיכויי ההחלמה.

ישנם מספר מוקדים בהם עשויים הצוותים הרפואיים להתרשל:

  • התעלמות מתלונות המטופלים – ככל שהוצגו התסמינים בפני הרופאים המטפלים, מוטלת עליהם החובה להמשיך בבירור מעמיק עד לקבלת אבחנה מדויקת. במידה והתלוננתם על סימפטומים לדוגמת ירידה במשקל, כאבי בטן, הקאות, עייפות, בחילות ועוד על הרופא לבחון לעומק את התלונות ולהימנע מאבחנה שגויה. רבים המקרים בהם רופאים משליכים את התסמינים לבעיה רפואית אחרת ומעניקים טיפול שגוי. כשמדובר בקיבה, התסמינים עשויים להעיד על מגוון מחלות ותסמונות אחרות ולכן רבים המקרים בהם ניתנת אבחנה שגויה המלווה בטיפול שגוי.
  • איחור באבחון – כאשר הרופאים מתעלמים מהסימפטומים שמציגים המטופלים או מעניקים טיפול שגוי בהתבסס על אבחנה שגויה, סרטן הקיבה ממשיך להתפתח ולהחמיר. למרות שהסימפטומים של סרטן הקיבה אינם חד משמעיים, מוטלת החובה להמשיך בבירור ולהפנות לבדיקות הרלוונטיות כמו גסטרוסקופיה, ולהפנות לרופא מומחה בתחום הגסטרואנטרולוגיה. כאשר רופא המשפחה חדל ממתן הפניה לרופא מומחה ולבדיקות הרלוונטיות, ייתכן כי הוא התרשל.

זו אחריותו של הרופא המטפל להיות ער לכלל התסמינים כמתואר לעיל ולדאוג שיבוצעו כלל הבדיקות הרלוונטיות.

כל עיכוב בביצוע הבדיקות וכן כל שגיאה בפענוחן עשויים לגרור השלכות כבדות על יכולתכם להתמודד עם המחלה. כשהמחלה בשלב מתקדם יותר חלופות הטיפול פוחתות והאופציות המוצעות בפניכם הן אינטנסיביות וקשות יותר. ככל שייחסמו בפניכם חלופות טיפול, סיכויי ההחלמה שלכם יפגעו ואתם תהיו חשופים לדרכי טיפול פחות אפקטיביות. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים! אבחון שגוי או מאוחר וכן כל דחייה במתן טיפול הולם מביאים להשלכות כבדות משקל על המטופלים עד לכדי אבדן חיים.

  • היעדר מעקב הולם – לכל אורך ההליך החל מאבחון המחלה ועד לאחר ביצוע הטיפולים, מוטלת חובת פיקוח על הגורמים הרפואיים. הרופא מחויב להעניק לכם טיפול תרופתי מותאם אישית, להפנותכם לביצוע בדיקות ובמידת הצורך לרופאים יועצים אחרים. במקרה שבו בוצע מעקב רשלני, יתכן שתקום עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.
  • כשל בניתוח והליכים כירורגיים ופולשניים- מקרי רשלנות רבים, נובעים מכשלים בניתוח. בכל מקרה שבו נגרם לכם נזק בניתוח, רצוי לבדוק האם מקור הנזק ברשלנות. במקרים של סרטן הקיבה על המנתחים להימנע מהחמרת המצב וגרימת נזק צמית הן לקיבה והן לאיברים הסמוכים.
  • פענוח שגוי של בדיקות- לא אחת נעשות טעויות בפיענוח הבדיקות השונות. במצב של פיענוח שגוי, גילוי מחלת סרטן הקיבה עשוי להתעכב משמעותית ולהשליך על אפקטיביות הטיפול. לכן, בכל מקרה שהמחלה התגלתה בשלב מתקדם, רצוי לחזור לבדיקות על מנת להבין האם ניתן היה לגלות את המחלה בשלב מוקדם יותר. קרי, שהמחלה כבר הופיעה בבדיקות ולא אובחנה עקב טעות.
  • טיפול שאינו מותאם למטופל ועשוי להחמיר את נזקיו – על הצוותים הרפואיים להתאים לכל מטופל טיפול בהתאם למצבו הבריאותי הכללי, שלב הגידול, רקע רפואי ומחלות נוספות במידה וקיימות, גיל וכד'. במידה והרופא מעניק טיפול לא סביר בהתעלם מנסיבותיו של המטופל ומחמיר את נזקיו, ייתכן שקמה למטופל עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.
  • פגיעה באוטונומיה- על הרופא המטפל בכל סיטואציה רפואית להציג לכם את כלל האפשרויות העומדות לרשותכם, לרבות סוגי הבדיקות השונות, הסיכונים, תופעות הלוואי, טיפולים חדשניים וכיו"ב. זאת על מנת שיעמוד לזכותכם חופש הבחירה בנוגע לאפשרויות השונות לרבות הסיכונים והסיכויים. במקרה בו הרופאים לא הציגו בפניכם את התמונה המלאה, יתכן שניתן יהיה להגיש תביעה בגין עילת הפגיעה באוטונומיה.

כאשר הגורמים הרפואיים מתרשלים, ההשלכות עבורכם המטופלים היא הרסנית. בעת התרשלות ייתכן וניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורמים שהתרשלו.

ניהול תביעת רשלנות רפואית במקרה של סרטן הקיבה

לאחר התייעצות איתנו, אנו נאסוף את התיעוד הרפואי ונתייעץ עם מגוון מומחים רפואיים איתם אנו בקשר. ככל שנבין שקיימת עילת תביעה, אנו נפעל לעריכת חוות דעת רפואית ע"י מומחה מתחום הגסטרואנטרולוגיה או האונקולוגיה. בהמשך נגיש את התביעה כנגד בית החולים ו/או קופת החולים ו/או כל גורם רפואי רשלני אחר וננהל את התביעה עד לקבלת הפיצויים המקסימליים ומיצוי כלל זכויותיכם.

הפיצוי בתביעת רשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן הקיבה

הפיצוי בתביעות רשלנות רפואית ניתן עבור "ראשי נזק" נזק שונים כמקובל בתביעות נזקי גוף. שיעורו מחושב בהתאם לקריטריונים שונים של התובעים ובהם גילם, תפקודם, כישוריהם והיקף השתכרותם. כך למשל, פיצוי עשוי להיות מושפע בין היתר מהפרמטרים הבאים:

  • פגיעה בכושר העבודה ומניעת התקדמות המטופל בשוק העבודה.
  • פגיעה בהשתכרות בעבר בשל היעדר מהעבודה לצרכים רפואיים וטיפולים.
  • סיוע צד ג'.
  • הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד.
  • נזקים לא ממוניים – כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים.
  • לחלופין, במקרים מסוימים יינתן פיצוי עבור פגיעה באוטונומיה בשל אי הסכמה מדעת ו/או גריעת האפשרות לבחור חלופת טיפול פחות קשה.

לקוחות שחלו בסרטן הקיבה ונחשפו לרשלנות רפואית טופלו במשרדנו וקיבלו פיצויים משמעותיים שלעתים הגיעו לכדי מיליוני שקלים. אולם, נציין שהיקף הפיצוי תלוי כל מקרה ונסיבותיו. כמשרד עורכי הדין הגדול והמוכר בתחום נזקי הגוף אנו נמקסם את הפיצוי ונפעל למען מיצוי כלל זכויותיכם.

 

לסיום, חשוב שתהיו מודעים לגורמי הסיכון ולחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן הקיבה. רצוי להיעזר בעורכי דין בעלי ניסיון והצלחה בתביעות רשלנות רפואית. משרד מרקמן טומשין ושות' מתמחה בתחום נזקי הגוף ובתחום הרשלנות הרפואית בפרט.

צרו איתנו קשר לסיוע משפטי, הכוונה ראשונית ומיצוי זכויותיכם בתחום הרשלנות הרפואית ובמגוון תחומי ההתמחות של המשרד.

 

יש לכם עדיין שאלות בנושא?
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על ״שלח״ מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
רשלנות רפואיתרשלנות
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית
קרא עוד
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
קרא עוד
אולי יעניין אותך
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין
אודות המשרד
פנו אלינו לקבלת
ייעוץ אישי ללא התחייבות

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על "שלח" מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
יצירת קשר ודרכי הגעה למשרד

כמשרד מוביל בייצוג לקוחות פרטיים, מרקמן טומשין ושות' מעניקים שירותים ללקוחות בכל רחבי הארץ, בפריסה ארצית של סניפים:

למימוש זכויותיך בעזרת אחד
ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם