דלג לתוכן המרכזי
כיצד נוכל לעזור לך?
כיצד נוכל לעזור לך? *8332
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בסרטן צוואר הרחם

אם הגעתם לכתבה זו, אתם מעוניינים לקבל פרטים על המקרים בהם ניתן יהיה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית במקרה של סרטן צוואר הרחם. ואכן אנו נסביר לכם על העילות השונות ונמליץ לפנות אלינו להתייעצות – הן לגבי בחינת תביעת הרשלנות והן כדי לוודא שאתם פועלים למיצוי כלל הזכויות הרלוונטיות במקרה של סרטן צוואר הרחם.

עורך הדין עמוס כהן
שותף, מנהל מחלקה, עורך דין עמוס כהן שותף

לפני הכל – מדוע לבחור במשרד מרקמן טומשין לטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית שלך?

אם את סבורה שנפגעת מרשלנות רפואית באבחון או טיפול בסרטן צוואר הרחם, חשוב שתעבדי עם משרד עורכי דין המתמחה בטיפול בתביעות רשלנות רפואית. משרד מרקמן טומשין ושות' הוא המוכר והגדול ביותר בתחום נזקי גוף והרשלנות הרפואית אשר לו ניסיון בטיפול בתביעות של סרטן צוואר הרחם.

משרד מרקמן טומשין הוא מבין המשרדים הוותיקים בתחום הרשלנות הרפואית והוא מביא לפיצוי ב-98% מהתביעות המוגשות.

מלבד הטיפול בתביעת הרשלנות הרפואית, במשרד מחלקות מתחומים נוספים ולכן המשרד יסייע לך למצות את כלל זכויותיך מהמוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה ועוד.

המשרד שם לו לדגל לתת יחס אישי ומקצועי, תוך המתן דגש על שירות מיטבי. אנו מתחייבים לייצג אותך בשיתוף פעולה הדוק, ונאבק בשמך כדי להבטיח את מיצוי זכויותייך תוך שאיפה לפיצוי מקסימלי.

פני אלינו עוד היום בטלפון או תשאירי הודעה באתר ואנו נעריך את סיכויי התביעה וננסה לסייע לך למצות הזכויות.

לקריאה על הזכויות העומדות בפני מי שסובל מסרטן באתר "כל זכות" לחצו כאן.

רקע כללי על סרטן צוואר הרחם

צוואר הרחם ממוקם בקצה התחתון של הרחם. המחלה מתפתחת באזור זה באיטיות וכאשר לא מטופלת בזמן היא מתפשטת ומתפתחת בשלבים. מסיבה זו חשוב לבצע בדיקות שגרתיות לצורך אבחון מוקדם.

מחלה זו היא מחלת הסרטן הרביעית בשכיחותה בקרב נשים בעולם. גיל האבחנה הממוצע בישראל הוא 50.

מהם גורמי הסיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם?

  • נגיף הפפילומה (HPV) הוא הגורם העיקרי להתפתחות המחלה. ההידבקות בנגיף נעשית בעיקר במגע מיני. קיימים עשרות זנים של הנגיף כאשר בודדים מהם אחראים להתפתחות.
  • מערכת חיסונית – מערכת חיסונית חלשה עשויה להגביר את הסיכון למחלה במקרה של הידבקות בנגיף הפפילומה, שכן מדובר במחלה זיהומית.

ישנם גורמים רבים לדיכוי המערכת החיסונית ובהם:

  • עישון
  • תרופות מדכאות מערכת חיסונית
  • נגיף איידס (HIV)
  • סטרואידים
  • הריונות – ריבוי הריונות ובפרט הריון בגיל צעיר מגבירים את הסיכון למחלה.
  • נטילת גלולות למניעת הריון – מגבירה את הסיכון לחלות במחלה.

כיצד מאבחנים את סרטן צוואר הרחם?

  • בדיקת פאפ – בדיקת משטח צוואר הרחם. משרד הבריאות ממליץ לנשים החל משנות ה20 לחייהן לבצע בדיקות משטח צוואר הרחם לאבחון מוקדם ומניעת סרטן צוואר הרחם. גילוי מוקדם וטיפול בהתאם יכול למנוע את התפתחות המחלה. לעתים נדירות בדיקה זו מגלה גידול סרטני כאשר לרוב הוא נמצא בשלב מוקדם.
  • בדיקה לזיהוי וירוס הפפילומה באזור צוואר הרחם.
  • קולוסקופיה – בדיקה שמדגימה את צוואר הרחם בבירור ונועדה בעיקרה לגלות שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם (CIN). הבדיקה מתבצעת באמצעות מיקרוסקופ מיוחד שמאפשר לבחון את אזור צוואר הרחם ולבדוק את מידת חומרת השינויים בתאים במידה וישנם.

שינויים טרום-סרטניים בצוואר הרחם (CIN)

שינויים טרום סרטניים באזור צוואר הרחם מדורגים בהתאם לרמת השינוי. חשוב לציין ששינויים אלו אינם מעידים על קיום גידולים סרטניים. תאי CIN בדרגה הנמוכה ביותר חוזרים לרוב למצבם התקין באופן טבעי. אולם, הם דורשים מעקב תדיר כדי לוודא משאינם הופכים בשלב כשלהו לסרטניים. תאי CIN בדרגות גבוהות יותר מצריכים התערבות רפואית ולרוב מוסרים כירורגית על-ידי ביופסיה (קוניצזיה), חיתוך או במקרים נדירים על-ידי הסרת צוואר הרחם או הרחם כולו. לחלופין, תאים אלו יושמדו על-ידי טיפול בלייזר, טיפול בצריבה חשמלית או טיפול בהקפאה.

חשוב לציין – בכל מקרה על הרופא המטפל לבצע מעקב מדי מספר חודשים בכדי לוודא שלא חלה הרעה במצבה של המטופלת.

מהם התסמינים של סרטן צוואר הרחם?

בשלבים מוקדמים לרוב האישה לא תחוש בשינוי כלשהו או בתסמינים. מסיבות אלו חשוב לעבור בדיקות גניקולוגיות ובדיקות לזיהוי נגיף הפפילומה. התסמינים מופיעים לאחר שסרטן צוואר הרחם הופך לגרורתי:

  • התסמין הנפוץ ביותר הוא דימום חריג מהנרתיק.
  • כאב באזור האגן.
  • הפרשה חריגה מהנרתיק.
  • כאב בעת קיום יחסי מין.

כיצד ניתן למנוע את פרוץ מחלת סרטן צוואר הרחם?

חיסון נגד נגיף הפפילומה הוא הדרך היעילה ביותר למניעת המחלה. החיסון מגן מפני מספר זנים של הנגיף המעורבים בפרוץ מחלת סרטן צוואר הרחם.

הטיפול בסרטן צוואר הרחם

סוג הטיפול בסרטן צוואר הרחם משתנה ותלוי במספר גורמים ובהם מיקום הגידול, מידת התפשטות הגידול (קיום גרורות), הגיל ומצבה הבריאותי הכללי של המטופלת.

לרוב, יוסר תחילה הגידול בהליך כירורגי ולאחריו ישולבו טיפולים כימותרפיים. במקרים מסוימים יראה הרופא לנכון לשלב טיפול קרינה. לאורך כל ההליך הרופא המטפל צריך לבצע מעקב אחר מצבה של המטופלת באמצעות בדיקות גניקולוגיות פיזיות, בדיקות דימות וPAP, בדיקות דם ועוד.

ניתוח/הליך כירורגי

הניתוח נועד להסיר את הגידול ככל הניתן והיקפו תלוי בשלב המחלה ובקיום גרורות. ביוספיה (קונזיציה) תתבצע במקרים פחות חמורים כאשר הגידול בשלב מוקדם. ככל שמבוצעת רק קוגניציה הרחם לא מוסר, דבר המאפשר למטופלת להרות.

במקרים חמורים יותר תתבצע כריתה של הרחם כולו או חלקים ממנו – תלוי היקף הגידול. יצוין שככל שסרטן צוואר הרחם מאובחן בשלב מוקדם יותר, כך פוחתת ההסתברות שיתפשט הגידול לאחר כריתה ממוקדת. בעת גילוי מוקדם פוחת הצורך לבצע כריתה נרחבת של הרחם. כאשר הגידול בשלב מתקדם תתבצע כריתה רדיקלית של אזורים נרחבים ברחם, ובמידת הצורך כולו.

טיפולים כימיים (כימותרפיה)

מטרת הכימותרפיה היא להפריע לתהליך גדילת התאים הסרטניים ולהקל את תסמיני המחלה. הטיפול מלווה בתופעות לוואי רבות כמו עייפות, תיאבון ירוד, נשירת שיער ועוד.

כאשר המחלה מתגלה מוקדם ובדרגה נמוכה, ככל הנראה יתייתר הצורך בביצוע כימותרפיה לאחר הניתוח. כימותרפיה לאחר הניתוח ניתנת כאשר סרטן צוואר הרחם הוא גרורתי ומפושט. הטיפול ניתן בדרך כלל באמצעות עירוי לווריד במשך מספר שעות, ולאחריו ניתן פרק זמן להתאוששות שאורך מספר שבועות.

טיפולי קרינה

טיפולי קרינה ממוקדים בגידול עצמו ומטרתם למנוע עד כמה שניתן נזק לתאים האחרים. יצוין שאף שהקרינה מכוונת לגידול הסרטני היא עשויה לפגוע גם בתאים האחרים ובפרט במערכת העיכול התחתונה, איברי הרבייה האחרים, שלפוחית השתן ועצמות האגן. כמו כן, טיפולי הקרינה מלווים בתופעות לוואי לא נעימות לרבות עייפות וחולשה, בחילות, שלשולים, הפרשות נרתיקיות ועוד. המטופלת עשויה לחוש את תופעות הלוואי לעתים אף לטווח הרחוק.

טיפול ביולוגי

טיפול המכוון כלפי כלי הדם המזינים את התאים הסרטניים או מעודד את המערכת החיסונית לתקוף אותם. הטיפול גורם להרס התאים על ידי עצירת גדילתם והתפתחותם.

מדוע חשוב לאבחן מוקדם את מחלת סרטן צוואר הרחם?

ככל שסרטן צוואר הרחם מאובחן בשלב מוקדם יותר, כך סיכויי ההחלמה גבוהים יותר והטיפול פחות קשה וחודרני. גידול שמתגלה בשלב מתקדם יותר מצריך לרוב כריתה נרחבת של הרחם וטיפולים כימותרפיים.

רשלנות רפואית באבחון צוואר הרחם מביאה להשלכות כבדות משקל למטופלת. אבחון מאוחר יגרום לנזקים בלתי הפיכים למטופלת, יעלה את סיכויי התמותה ויפחית את תוחלת החיים. אבחון מוקדם הוא חיוני להבטחת טיפול ראוי ולמניעת הליכים רפואיים פולשניים וקשים. אבחון מאוחר גורע מהמטופלת את אפשרות בחירת הטיפול המתאים עבורה. טיפול מוקדם ימנע כריתת איברים נוספים בעת ניתוח ואף עשוי לאפשר למטופלת להרות ולהביא ילדים לעולם. ככל שנמנעת התפשטות גרורות לאיברים נוספים, כך המטופלת נדרשת לבצע פחות טיפולים רפואיים, ובפרט נמנעת מביצוע טיפולים פולשניים וקשים, ואיכות חייה נפגעת פחות. מעבר לכך, גילוי מוקדם מסייע בהפחתת עלויות הטיפול.

כאשר סרטן צוואר הרחם אינו מתגלה בשלבים מוקדמים, שיעור ההישרדות יורד באופן משמעותי ומהווה גורם תמותה משמעותי לנשים. מסיבה זו יש לאבחון מוקדם חשיבות אדירה!

כיצד יכולים אנשי מקצוע רפואיים להתרשל במקרים של סרטן צוואר הרחם?

את מחלת סרטן צוואר הרחם ניתן למנוע מבעוד מועד ואף לאבחן בשלב הטרום סרטני לעומת סוגי סרטן אחרים. כאשר מאובחנת המחלה בשלב מוקדם ניתן למנוע את המשך התפתחותה על-ידי מתן טיפול הולם.

  • אי הפנית רופא/ת המשפחה לגניקולוג או אונקולוג לאחר שהמטופלת הציגה את תסמיניה.
  • אי הפניה לביצוע בדיקות גניקולוגיות בהתאם להמלצת משרד הבריאות.
  • אי ביצוע בדיקת פאפ וביצוע בדיקה פיזית בלבד או אבחון שגוי של תוצאות בדיקת הפאפ.
  • אי ביצוע תשאול של מטופלת בנוגע להיסטוריה הרפואית. אי שיוך לקבוצת סיכון רלוונטית או אי מעקב ביחס להישנות המחלה.
  • התעלמות מתוצאות בדיקות חריגות וממצאים מחשידים. כל ממצא מחשיד, אף אם אינו ברור, מצריך המשך בירור מעמיק ומקצועי על מנת לוודא את מקור הממצא המחשיד. בירור שכזה מצריך ביצוע ביופסיה נרחבת של צוואר הרחם ללא דחייה. הביופסיה מאפשרת לזהות את מקור התאים החשודים ומכווינה את הגורם הרפואי לבחור בטיפול הרלוונטי למטופלת.
  • פענוח שגוי של תוצאות בדיקות.
  • כשל בעת ביצוע הליך כירורגי.
  • התעלמות ממצבה הכללי של המטופלת בבחירת טיפול.
  • ועוד.

הנחיות משרד הבריאות בנושא מניעה וגילוי מוקדם של מחלות ממאירות

להלן המלצות משרד הבריאות משנת 2013 לצורך גילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם :

​"1. מומלץ לנשים לבצע בדיקת משטח מצוואר הרחם כל שלוש שנים, מגיל 25 ועד גיל 65.

  1. בסל התרופות נכללת בדיקת משטח צוואר הרחם לנשים בנות 35-54.
    בנוסף לגילוי המוקדם, לסרטן צוואר הרחם אפשרות למניעה ראשונית, באמצעות חיסון למניעת סרטן צוואר הרחם.
    בדצמבר 2012, אישרה ועדת סל התרופות הכללת חיסון כנגד נגיף ה-HPV לסל הבריאות. נגיף הפפילומה עובר ביחסי מין ועלול לגרום לסרטן צוואר הרחם מספר שנים אחרי ההדבקה. ההדבקה בנגיף זה היא בדרך כלל בגיל ההתבגרות ועד גיל עשרים וחמש.
    החל משנת הלימודים הקרובה, החיסון יינתן בבתי הספר ברחבי הארץ, לנערות בכיתה ח' ועל פי המצופה יתרום להפחתת התחלואה בסרטן צוואר הרחם".

הוכחת תביעה של רשלנות רפואית לצורך קבלת פיצויים

לצורך קבלת פיצויים, יש להוכיח כי הצוות הרפואית חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל והפר את חובה הזהירות כלפייך.

לצורך כך, אנו כמשרד לרשלנות רפואית, נפנה את המקרה שלך לרופאים היועצים שלנו כדי לברר האם הייתה רשלנות רפואית. ככל שתשובת המומחים תהיה חיובית נפעל לעריכת חוות דעת רפואית ונגיש תביעה כנגד בית החולים או קופת החולים שהתרשלו בטיפול או באבחנת המחלה.

נוכל לציין כי במקרה שבו מוגשת תביעה, קיים סיכוי של 99% שנצליח להשיג פיצוי משמעותי בגין הנזקים שנגרמו מהרשלנות הרפואים.

הפיצוי בתביעת רשלנות רפואית באיחור באבחון או טיפול בסרטן צוואר הרחם

הפיצוי ניתן עבור "ראשי נזק" נזק שונים כמקובל בתביעות נזקי גוף. הפיצוי מחושב בהתאם לקריטריונים שונים של התובעת ובהם גילה, תפקודה, כישוריה והיקף השתכרותה. פיצוי ניתן עבור:

  • פגיעה בכושר העבודה ומניעת התקדמותה של המטופלת בשוק העבודה.
  • פגיעה בהשתכרותה בעבר בשל היעדרה מהעבודה לצרכים רפואיים וטיפוליים.
  • עזרת צד ג' לה נזקקת התובעת .
  • הוצאות רפואיות.
  • נזקים לא ממוניים לרבות כאב וסבל וקיצור תוחלת החיים.
  • לחלופין, במקרים מסוימים יינתן פיצוי עבור פגיעה באוטונומיה של התובעת.

חשוב שהמטופלות יהיו מודעות לגורמי הסיכון ולחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן צוואר הרחם. התקשרות עם משרד עורכי דין המנוסה בתביעות רשלנות תסייע לכם/ן החל מהכוונה ראשונית וייעוץ משפטי ועד להגשת התביעה ומיצוי מירב הזכויות. 

 

צלצלו אלינו עכשיו 8332*  או השאירו פרטים באתר ואנו נפעל למענכם. 

 

יש לכם עדיין שאלות בנושא?
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על ״שלח״ מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
רשלנות רפואיתרשלנות
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית
קרא עוד
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
קרא עוד
אולי יעניין אותך
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין
אודות המשרד
פנו אלינו לקבלת
ייעוץ אישי ללא התחייבות

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על "שלח" מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
יצירת קשר ודרכי הגעה למשרד

כמשרד מוביל בייצוג לקוחות פרטיים, מרקמן טומשין ושות' מעניקים שירותים ללקוחות בכל רחבי הארץ, בפריסה ארצית של סניפים:

למימוש זכויותיך בעזרת אחד
ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם