תחומי עיסוק של המשרד
הנדסאי של התעשייה האווירית הוכר כנפגע עבודה, 20 שנה לאחר שסיים עבודתו, בעקבות מחלת ריאות בה לקה בשל חשיפה לעישון פאסיבי. במשך 7 שנים עבד האיש במשרד עם 4 מעשנים כבדים
להלן הכתבה כפי שפורסמה באתר "ynet"
בית המשפט האזורי לעבודה בתל אביב הכיר בעובד של התעשייה האווירית כנפגע תאונות עבודה בעקבות עישון פאסיבי, אליו נחשף במהלך עבודתו.
בכתב התביעה שהגיש העובד נגד המוסד לביטוח לאומי, טען ההנדסאי כי הוא סובל מתפקודי ריאה נמוכים ומהצטלקות של הריאות בעקבות חשיפתו לעשן סיגריות במקום עבודתו.
התובע, אשר לדבריו מעולם לא עישן סיגריות, החל לעבוד בתעשייה האווירית בשנת 1969 והועסק כהנדסאי תעשייה וניהול, במפעל לייצור חלקי מטוס עד שנת 1995.
חשוף לעשן הסיגריות באופן יומיומי
בכתב התביעה, אשר הוגש על ידי עו"ד עמוס כהן ודנית מזור ממשרד מרקמן את טומשין, מתואר כי בין השנים 1969 ועד לשנת 1977 הוא שהה בחדר עם 4 עובדים שנהגו לעשן בכבדות. "החשיפה הפאסיבית שלי לעשן הסיגריות הייתה מאסיבית ביותר, מכיוון שרוב שעות היום עבדתי יחד איתם, ולא היה רגע מבלי שלפחות אחד עישן", מתאר התובע בתצהיר שהגיש לבית הדין.
באמצע שנות ה-80 חוקקה התקנה האוסרת על עישון במקומות ציבוריים, אך לטענת עובד התעשייה האווירית התקנה לא נאכפה במקום עבודתו, והוא היה חשוף לעשן הסיגריות באופן יום יומי עד לסיום העסקתו בשנת 1995. גם לאחר כניסת התקנות לתוקף, כך מתאר התובע, הוא המשיך לסבול מעישון של אחד משותפיו למשרד.
במוסד לביטוח לאומי דחו את טענותיו של התובע בנימוק כי הוא לא הוכיח את הקשר הסיבתי בין חשיפתו לעשן הסיגריות ובין מחלת הריאות בה לקה.
בית הדין מינה מומחה מטעמו שבחן את הקשר בין חשיפת התובע ובין מחלתו. המומחה שמינה בית הדין קבע כי יש קשר סיבתי בין העישון הפאסיבי של התובע ובין תפקודי הריאה הלקויים שלו.
בחוות הדעת כותב המומחה כי "התובע נחשף לפי העובדות במשך 16 שנים לעישון פאסיבי יום יומי, בין שעה לשלוש שעות ליום".
בהמשך חוות הדעת נקבע כי "עישון פסיבי הוא מזיק כמו עשון בפועל. היום כבר הוכח מעל לכל ספק כי גם המעשנים הפאסיביים, אלה הנמצאים בסביבה בה מעשנים, נפגעים במידה רבה כמו המעשנים האקטיביים. יש מספיק ראיות לקשר בין עישון סביבתי לתחלואה הנגרמת ממנו בדומה למעשנים. המסקנה היא כי ניתן לייחס את המחלה בה לקה התובע לעישון הפסיבי".
בעקבות חוות דעת המומחה החליט המוסד לביטוח לאומי להכיר בפגיעה של ההנדסאי כפגיעת עבודה. 12 יום לאחר שבית הדין נתן תוקף של פסק דין להכרה המוסד לביטוח לאומי בפגיעה נפטר, למרבה הצער, התובע.
למידע נוסף אודות שירותי המשרד הרלוונטיים לנושא הכתבה לחצו כאן: עו"ד ביטוח לאומי ומחלת מקצוע
כמו כן אנו מזמינים אתכם לקרוא את הכתבה העוסקת בזכויות חולי סרטן
אנו במשרד מרקמן טומשין ושות' – עומדים לשירותכם תמיד.
כדי להתייעץ איתנו ללא התחייבות מצידכם השאירו הודעה באתר או חייגו *8332
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
תחומי עיסוק של המשרד