תחומי עיסוק של המשרד

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קיבל לאחרונה את עתירתו של מדביר בן 72 מהדרום, והכיר במחלת האסתמה שממנה הוא סובל כפגיעת עבודה. לפי הקביעה, המחלה נגרמה כתוצאה מחשיפה מתמשכת לרעלים ולחומרים מסוכנים בעת עבודתו. העו"ד: "פסק הדין מהווה הישג חשוב לעובדים בתפקידי סיכון סביבתי, והוא מחזק את ההכרה בפגיעות מצטברות הנגרמות לאורך שנים במקומות עבודה"
יוסי (שם בדוי) עבד כמדביר במשך כ-25 שנה במחלקת בריאות הסביבה של המועצה המקומית. לאורך שנות עבודתו, הוא ביצע פעולות הדברה וריסוס שכללו שימוש תכוף בחומרים כימיים קשים, לעיתים בחללים סגורים ללא אוורור. לפי הנטען בתביעה שהגיש, הריסוס בוצע לעיתים קרובות ללא אמצעי מיגון וללא מסכת נשימה. בנוסף, נטען כי הוא נדרש לבצע גם ניקוי שוטף של משטחים ציבוריים באמצעות מכונה שגרמה לפיזור אבק מסיבי באוויר.
יוסי ביצע את הריסוס כארבע פעמים בשבוע, כל פעולה נמשכה כ-4 שעות. לאורך השנים הוא נחשף לחומרים מזיקים, כגון: רוגור, דורסבן, דיפטרקס, פוסטוקסין, קטלון ועוד, חלקם מבוססי זרחן אורגני המוכר כחומר הפוגע בדרכי הנשימה.
בשנים האחרונות החל יוסי לסבול מקשיי נשימה משמעותיים. בעקבות בדיקות רפואיות שביצע, הוא אובחן, ע"פ מסמכים שהציג, כסובל ממחלת אסתמה. לטענתו, מדובר בתוצאה ישירה של החשיפה רבת השנים לחומרים רעילים לצד היעדר הגנה. לפיכך, לאחרונה הגיש תביעה לביטוח הלאומי בבקשה להכיר במחלתו כפגיעת עבודה.
לפי כתב התביעה, אף שביצע את עבודתו בסביבה מזוהמת ולרוב בתנאים לא בטיחותיים, המעסיק לא סיפק לו מסכה ראויה או הנחיות תקניות למיגון.
אלא שהמוסד לביטוח לאומי דחה את התביעה. בטיעוניו נטען כי "אין כל תיעוד לאירוע תאונתי מוגדר או לסדרת פגיעות קטנות (מיקרוטראומה) במהלך העבודה, וכי לא הוכח קשר סיבתי רפואי בין תנאי עבודתו למחלת האסתמה". הביטוח הלאומי טען שמדובר במחלה שמקורה, ככל הנראה, בגורמים טבעיים ובמצב רפואי קודם.
ההוכחות שהובילו לקביעת בית הדין
יוסי לא השלים עם ההחלטה, והגיש באמצעות עו"ד טל אלבוים שותף במשרד מרקמן טומשין, תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. במסגרת ההליך הובאו ראיות לעבודה מסוכנת ובלתי מוגנת שנמשכה שנים רבות, וכן חוות דעת רפואית שתמכה בקיום קשר ישיר בין תנאי עבודתו לבין המחלה.
אחר בחינת החומר שהוצג לפניו, קבע בית הדין כי מחלתו של התובע נגרמה כתוצאה מחשיפה אינטנסיבית לגורמים מזיקים במסגרת עבודתו במדור הדברה וניקיון, וכי קיימת עמידה בתנאי "תורת המיקרוטראומה", שלפיה פגיעות חוזרות ונשנות מצטברות לכדי נזק רפואי ממשי. לפיכך, פסק בית הדין כי המחלה היא פגיעת עבודה המזכה את התובע בזכויות לפי חוק הביטוח הלאומי.
עו"ד אלבוים מציין כי "פסק הדין מהווה הישג חשוב לעובדים בתפקידי סיכון סביבתי, והוא מחזק את ההכרה בפגיעות מצטברות הנגרמות לאורך שנים במקומות עבודה".
בהתאם לפסק הדין, התיק יועבר לוועדה רפואית שתקבע את שיעור נכותו של התובע ואת זכאותו לקצבת נכות חודשית.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
עברתי תאונה לא פשוטה והייתי די אבוד.
לא ידעתי מה הזכויות שלי ומה מגיע לי, ואז המליצו לי על עורך הדין הזה – ואני כל כך מרוצה שבחרתי בו!
מהרגע הראשון הוא היה מקצועי, אמין וזמין לכל שאלה ובירור שהיו לי. הוא השקיע זמן להסביר לי כל שלב, נתן לי תחושה שאני בידיים הכי טובות, וגרם לי להאמין שאצליח לקבל את מה שמגיע לי. בסופו של דבר, בזכות הנחישות והמקצועיות שלו, קיבלתי פיצוי שאפילו לא חשבתי שאקבל. אני ממליץ בחום לכל מי שמוצא את עצמו במצב דומה לפנות אליו. באמת עורך דין מדהים עם לב ענק!
תחומי עיסוק של המשרד