דלג לתוכן המרכזי
כיצד נוכל לעזור לך?
כיצד נוכל לעזור לך? *8332
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין

רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בלידה – קבלת פיצויים על נזק בלידה

הליך הלידה מרגש במיוחד, אך לצד זאת גם מסוכן ומורכב. לידות רבות עלולות להסתבך ולכן נדרשת מיומנות ומקצועיות רבה. לצערנו אנו נתקלים במקרים בהם נגרם נזק לתינוק או ליולדת בזמן הלידה או בזמן השהות בבית החולים. לכל פעולה שמתבצעת בזמן הלידה יש משמעויות וכאשר הצוות הרפואי מבצע פעולה שגורמת לנזק, קיימת סבירות גבוהה שמדובר ברשלנות רפואית בלידה Birth injury.

עורך הדין עמוס כהן – מבעלי משרד מרקמן טומשין ועורכת הדין שני כפיר מנהלת מחלקת רשלנות רפואית, כעורכי דין לרשלנות רפואית, מפרטים אילו נזקים יכולים להיגרם בלידה, מתי נזק ייחשב כבר פיצוי וכיצד להגיש תביעה במקרה של רשלנות רפואית בלידה.

יסודות העוולה של רשלנות רפואית

תביעת רשלנות דומה במאפיינה לתביעת נזיקין ובכדי לזכות בפיצוי בגין רשלנות עלינו להוכיח בראש ובראשונה את הפעולה הרשלנית/הכשל שארע במהלך הלידה ולאחר מכן את הנזק וכמובן את הקשר הסיבתי בין השניים.

משרד הבריאות מגדיר את הרשלנות הרפואית כ- "מתן שירות רפואי תוך סטייה מרמת זהירות סבירה" (להלן מחקר הכנסת על הטיפול בתביעות רשלנות).

הכוונה היא לכול אותן מקרים, שבהם ניתן טיפול שגוי; שאינו תואם את הפרקטיקה הרפואית המקובלת; ניהול לידה שגוי; כשהצוות לא שם לב לסימני אזהרה וכיוצ"ב.

מבחינת העולם המשפטי, כדי לזכות בתביעה של רשלנות רפואית יש להוכיח מספר יסודות המקובלים בדיני הנזיקין.

להלן היסודות :

  • חובת הזהירות.
  • התרשלות.
  • נזק בר פיצוי.
  • קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק שנגרם.

לגבי כל יסוד יש תנאים, אבל זהו תפקידו של עורך הדין להתייחס ליסודות ולהוכיח אותם.

מטבע הדברים, הצוות הרפואי באשר הוא חייב לנהוג בזהירות ולכן בתביעות הרשלנות הרפואית חלק זה כמעט תמיד מתקיים. הוכחת שלושת היסודות האחרים קריטיים להצלחת התביעה.

מסיבה זו חשוב מאוד לבחון את היקף הנזק שנגרם בפועל; את היקף הנכות הרפואית והתפקודית וכמובן האם הנזק כולו נגרם כתוצאה מההתנהלות של הרופאים.

נוכח מורכבותה ועלויות הניהול של תביעה שכזו, חשוב מאוד להתייעץ עם עו"ד שמבין בתחום ויידע לתת את ההכוונה הנכונה. כאשר יש נזק בר פיצוי, עדיין נותר יהיה להוכיח כי הייתה התרשלות של הצוות המטפל וכן כי הנזק נוצר כתוצאה מהרשלנות.

איך לדעת האם הנזק הוא תוצאה של רשלנות רפואית בלידה :

האינטואיציה של ההורה היא הכלי הראשון הנותן הערכה האם הנזק מקורו ברשלנות. אומנם מדובר בכלי לא מדויק אבל כשקיימת תחושת בטן חשוב להתחיל לברר ולבדוק. אם קיימת תחושת בטן חשוב להתייעץ עם משרד עורכי דין המתמחים בסוג זה של תביעות.

חשוב לאתר משרד עורכי דין גדול בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית, שהוא בעל האמצעים לטפל בתביעה בשקדנות ובאחריות. עורכי הדין בתחום הרשלנות הרפואית בלידה ישמעו את הסיפור, יזמינו תיעוד רפואי ויתייעצו עם רופאים מומחים.

לאחר תהליך הזה, תתקבל תמונה ברורה יותר האם הנזק הינו תולדה של רשלנות רפואית.

אם המסקנה תהיה כי קיימת סבירות גבוהה לכך שהנזק נגרם מרשלנות, עורך הדין יתחיל בעבודה על הגשת התביעה והכנת חוות דעת (להלן סרטון הסבר על רשלנות רפואית בלידה).

מהם המקרים הנפוצים של רשלנות רפואית בלידה:

אינספור של נזקים אשר יכולים להיגרם בזמן הלידה. רבים מהם יכולים להיגרם עקב רשלנות רפואית של הצוות בבית החולים, בקופת החולים וכיוב'. כ- 46% מתביעות הרשלנות הרפואית שמוגשות בישראל הן בתחום הגניקולוגיה והמיילדות (ראו מקור). ובנתונים כל כך גבוהים, חשוב לחשוד תמיד ולהתייעץ, כאשר מתגלה נזק ליילוד או ליולדת.

רשלנות בלידה של הצוות המטפל יכולה להוביל לנזקים קשים וחמורים שעשויים להותיר נכות קבועה ליילוד או ליולדת. רשימת הנזקים האפשריים היא ארוכה מאוד אבל למען קבלת תמונה על ממדי התופעה להלן המקרים הנפוצים ביותר (קיימים עוד רבים מאוד):

• שיתוק מוחין (CP)או שיתוק ע"ש ERB(ארב), נזקי אספיקציה (תשניק) – הגוף הינו מקבל מספיק חמצן לגוף.
• רעלת הריון שהסתבכה.
• דימומים מוחיים או נזק מוחי ליילוד או לאם.
• פגיעה באיברי העובר – ידיים / רגליים
• פגיעה ברחם או בשחלות או בסוגרים- יכול לנבוע מילדה מכשירית, הפעל כוח מיותר, אי שינוי תנוחות, אי ביצוע חיתוך לפרנום.
• תסחיף ריאתי של יולדת /(PE)
• תסמונת אשרמן.
• פגיעה עצבית כתוצאה מזריקת אפידורל.
• השארת חלקי שלייה ברחם.
• הידבקות בחיידק אלים.
• ועוד.

על כל אחת מהתופעות הללו תוכלו לקרוא בכתבות המשנה.

שלבי הטיפול בתביעת רשלנות בלידה:

השלבים להגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה דומים לשלבים כמו בכל תביעת רשלנות רפואית. (להרחבה בנוגע לשלבים לחץ כאן).

1. בחינת סיפור המקרה ואיסוף תיעוד רפואי.
2. התייעצות עם מומחים רפואיים.
3. עריכת חוות דעת רפואיות בכל הנוגע להתרשלות, לנזק ולקשר ביניהם.
4. הגשת התביעה לבית המשפט.
5. ניהול הליך משפט, לרבות הליכי גישור, שמיעת עדים וריאות.
6. הגעה לפשרה או לפסק דין.
7. קבלת הפיצויים.

יש נזק לאם או ליילוד לאחר הלידה- מתי לפנות לעורך הדין להגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה:

חשוב לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית בלידה (Birth injury), במהירות האפשרית בכל מקרה שיש נזק ליילוד או ליולדת. הדבר נכון כאשר האינטואיציה אומרת שהנזק נגרם מרשלנות, אבל גם כאשר יש נזק ואין אינטואיציה, התייעצות עם עורך דין בעל ניסיון יכולה להוביל למסקנות שכן הייתה רשלנות. משרד גדול ומכובד יוכל לתת כיוון ראשוני כבר בפגישה הראשונה ואם לא בפגישה הראשונה אז לאחר עיון בחומר הרפואי והתייעצות.

חשיבות המסמכים הרפואיים לתביעת רשלנות עקב נזק ליולדת או לילד:

הכלל בתביעות נזיקין הוא "המוציא מחברו, עליו הראיה" – כלומר על הנפגע להוכיח את כי הנזק נגרם מרשלנות, טיפול שגוי, הפרת חובת הזהירות. כדי להוכיח את תביעת הרשלנות, נדרשים מסמכים, תיעוד רפואי וראיות נוספות לרבות הקלטות, תצהירים ועוד.

לכן, חשוב לשמור את כל התיעוד הרפואי במהלך ההיריון, במהלך הלידה ולאחר מכן המשכי המעקב בקופת החולים ובבית החולים. גם אם אין את כל החומר הרפואי, עורך הדין המטפל יזמין את התיעוד הרפואי המלא, אך קיומו בשלב מוקדם יותר יוכל לזרז את הליכי התביעה.

נציין כי ככל שהזמן חולף, יתכן שיהיה קשה יותר לאתר את מלוא המסמכים הרפואיים, ולכן חשוב לפנות לייעוץ מוקדם ככל האפשר לאחר גילוי הנזק. ככל שהזמן חולף, הצוות הרפואי יכול להתחלף והדבר יכול להשפיע על האפשרות להוכיח את התביעה, שכן יהיה קושי בחקירת עדים, בירור הנסיבות.

אל מול זאת, פנייה מוקדמת לעורך הדין, תאפשר להשיג עוד ראיות שיגדילו את סיכויי התביעה- לרבות הקלטות, פנייה לרופאים נוספים וכיוב'. כמו כן, יתכן שעורך הדין ירצה להפנות את הילוד או האם לבדיקות רפואיות שיחזקו את הרשלנות או הנזק וזאת כדי להבטיח שהפיצוי יהיה על כלל רבידי הפגיעה.

היעדר של מסמך כזה או אחר, אומנם יקשה על ניהול ההליכים והוכחת התביעה, אך עורך דין מנוסה ידע להתגבר על מרבית הקשיים ולנתב את התביעה כך, שגם ללא המסמכים החסרים ניתן יהיה לקבל פיצוי.

התיישנות במקרה של רשלנות רפואית בלידה:

יש להבדיל בין נזק שנגרם ליולדת לבין נזק שנגרם ליילוד. כאשר מדובר בנזק שנגרם ליולדת תקופת ההתיישנות היא 7 שנים מהלידה. לאחר מועד זה, למעט חריגים לא ניתן יהיה להגיש תביעה בגין הנזק שנוצר בלידה. לעומת זאת, כאשר מדובר בנזק שנגרם ליילוד – תקופת ההתיישנות ארוכה יותר ולמעשה ניתן לתבוע עד גיל 25. במקרה של נזק ליילוד תקופת ההתיישנות היא 7 שנים ממגיל 18. (להרחבה בנושא ההתיישנות בתביעות רשלנות רפואית לחצו כאן)

כפי שהוסבר כבר, לא מומלץ להמתין. המתנה תפגע ביכולת להוכיח את התביעה עקב הקושי בהשגת ראיות עם חלוף הזמן וכך גם תקשה על שחזור סיפור המקרה. שיהוי בהגשת התביעה יפגע בסיכוי התביעה ולכן חשוב לגשת לעורך דין ברשלנות רפואית בלידה, בהקדם.

פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה:

הפיצויים במקרה של רשלנות רפואית בלידה, נקבעים בהתאם למידת הנזק ליילוד או ליולדת והשפעתו על המשך החיים והסביבה הקרובה. הפיצוי מחושב בהתאם לפי מספר ראשי נזק. חלק מן הפיצוי מיועד למימון הוצאות רפואיות, ניידות, רכישת אביזרים. רכיב משמעותי אחר נוגע להפסדי ההשתכרות של הנפגע ושל משפחתו הקרובה התומכת בו. וכאן המקום להדגיש כי להשלכות הכלכליות הנובעות מן הנזק יש חלק משמעותי בקביעת הפיצוי.

לצד ראשי הנזק הללו, יכולים להיות משולמים פיצויים עבור רכיבי נזק יותר אמורפיים (בלתי מוחשיים) כמו כאב וסבל, עוגמת נפש, פגיעה בזכות הבחירה (פגיעה באוטונומיה), היעדר הסכמה מדעת וכיוב'.
ועדיין, במקרים של רשלנות רפואית בלידה, גובה הפיצויים משמעותיים הרבה יותר מתביעות רשלנות אחרות, וזאת לאור חומרת הנזקים והגיל הצעיר.

סיכום הדברים:

בכל מקרה בו נגרם נזק במהלך הלידה ולאחריה, אנו ממליצים לפנות לעורך דין שמבין בתחום על מנת להתייעץ ולבחון אם הייתה רשלנות במקרה זה.
אם במהלך הלידה נגרם ליילוד או ליולדת נזק, חשוב לבחון האם הנזק הוא תוצאה של רשלנות רפואית.

הנזק שיכול להיגרם בלידה כולל נזק לאיברי הגוף, תסמונות שונות, נזק מוחי, פגיעה בסוגרים ועוד.

חשוב להתייעץ עם משרד עורכי הדין הבקיא בתחום הרשלנות הרפואית בלידה, עם עדיפות למשרד גדול שבו מחלקה ייעודית המתמחה ברשלנות רפואית.
משרד מרקמן טומשין ושות' הינו המשרד הגדול ביותר בתחום הנזיקין, הינו בעל ניסיון רב ולאורך השנים הוא הוביל תביעות רבות מאוד בתחום הרשלנות בלידה.
אנו כאן בשבילכם ולמענכם עד לקבלת הפיצויים.

 

יש לכם עדיין שאלות בנושא?
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על ״שלח״ מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
רשלנות רפואית
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
איך לבחור עורך דין לרשלנות רפואית
קרא עוד
המלצות

שני תודה רבה
אחרי כל הסבל שעברנו אצל הרופאים מצאנו אוזן קשבת רגישה ומקצועית אצלך.

אחרי שנים ארוכות של סבל בזכותך קיבלנו את הפיצוי שמגיע לנו ומעבר.

תודה רבה!!

קרא עוד
סיפורי הצלחה
קרא עוד
מן העיתונות
קרא עוד
אולי יעניין אותך
רוצים לקרוא על עוד
תחומי עיסוק של המשרד
לחיפוש מאמרים לפי תחומי עניין
אודות המשרד
פנו אלינו לקבלת
ייעוץ אישי ללא התחייבות

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
לחיצה על "שלח" מהווה הסכמה למדיניות הפרטיות של החברה.
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם
יצירת קשר ודרכי הגעה למשרד

כמשרד מוביל בייצוג לקוחות פרטיים, מרקמן טומשין ושות' מעניקים שירותים ללקוחות בכל רחבי הארץ, בפריסה ארצית של סניפים:

למימוש זכויותיך בעזרת אחד
ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל

השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה

שם מלא הינו חובה
טלפון הינו חובה
שדה זה הינו חובה
פרטייך נשלחו בהצלחה!
אנו נחזור אלייך בהקדם