תחומי עיסוק של המשרד

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב הכיר לאחרונה בפגיעות הברכיים של חשמלאי רכב כתאונת עבודה – לאחר שנמצא קשר סיבתי בין תנאי העבודה הפיזיים לבין הנזקים שנגרמו לו. בחוות הדעת הרפואית שצורפה לתביעה נכתב: "הכריעה הממושכת על הברכיים לאורך שנים גרמה לשחיקה בלתי הפיכה, להיווצרות דלקות ונזק מבני מצטבר"
יעקוב (שם בדוי) בן ה-40, עבד במוסכים כעשרים שנה. לדבריו, תנאי עבודתו כללו כריעה יום-יומית על ברכיו במשך שעות ארוכות שבהן נדרש לבצע תיקונים במערכות חשמל בכלי רכב – לעיתים מתחתיו, לעיתים בתוך תא המנוע ולעיתים בסביבת הדוושות או מתחת להגה.
הוא מציין כי כל פעולה דרשה תנועות חוזרות של כיפוף, שחיקה ונשיאת משקל, מה שהוביל, לדבריו, להחמרה מתמשכת במצב הברכיים עד שנגרם לו נזק חמור שהוביל למגבלות משמעותיות. לטענתו, בזמן עבודתו לא עמד לרשותו ציוד עזר מתאים, ובפועל, כמחצית מזמן העבודה היומי (כ־10 שעות ביום) הוא נאלץ לכרוע על ברכיו. בהמשך, הוא נזקק לניתוחים בשתי הברכיים, סבל מכאבים, חוסר יציבות ומהגבלות פיזיות משמעותיות.
בתביעה, שהגיש באמצעות עו"ד רן וייס ממשרד מרקמן טומשין ושות', הוא מציין את הנזק החמור שנגרם לו ואת הפגיעה המשמעותית בחייו.
מנגד, המוסד לביטוח לאומי, דחה את התביעה בטענה שאין קשר בין מצבו הרפואי לבין עבודתו וכי אין תשתית עובדתית המעידה על פגיעות זעירות חוזרות המצטברות לנזק משמעותי. לטענת הביטוח הלאומי, הסיבות לבעיות הברכיים נעוצות בעודף משקלו, עישון ומבנה אנטומי לקוי.
חוות הדעת הרפואית שהצביעה על פגיעה מתמשכת בברכיים
לנוכח הדחייה, החליט יעקוב לעתור לבין הדין האזורי לעבודה בתל אביב. לצורך ההכרעה, מינה בית הדין את ד"ר דוד אנג'ל, מומחה בכירורגיה. בחוות דעתו הוא קבע כי דווקא קיים קשר סיבתי מובהק בין עבודתו של החשמלאי לבין הפגיעות בחלק הקדמי של ברכיו ובקרע במניסקוס הימני. לדבריו, "הכריעה הממושכת על הברכיים לאורך שנים גרמה לשחיקה בלתי הפיכה, להיווצרות דלקות ונזק מבני מצטבר".
עו"ד וייס: "למרבה הצער, רבים לא מודעים לכך שניתן להכיר בליקויים רפואיים שונים ככאלה שהתפתחו על רקע שגרת עבודה לאורך השנים. גם לאחר שנים מסיום העבודה, אופן עבודה לקוי עלול לגרום לעובד לסבול ממצבים רפואיים שונים, וזכותו לדרוש הכרה בנכות כתוצאה מהעבודה – ללא קשר לגילו או לסטטוס העבודה הנוכחי שלו".
השופט תומר סילורה, שישב בהרכב יחד עם נציגי ציבור, קיבל את חוות דעת המומחה במלואה וקבע כי מדובר בחוות דעת מבוססת וראויה. בסופו של דבר דחה בית הדין את ניסיונות הביטוח הלאומי לערער על התביעה, וקבע כי "מאחר שעמד התובע בנטל ההוכחה העובדתי, וכי המומחה תמך בעמדתו הרפואית, יש להכיר בפגיעות בברכיים כתוצאה של תנאי העבודה ולראות בהן תאונת עבודה".
בהתאם לכך, התיק הוחזר לוועדות הרפואיות לצורך קביעת דרגת נכותו של יעקוב. לפי שיעור הנכות שייקבע הוא יזכה לקצבת נכות חודשית למשך כל ימי חייו.
בסיום ההליך חויב המוסד לביטוח לאומי לשלם לחשמלאי שכר טרחת עורך דין והוצאות משפט בסך 7,500 ש"ח. בית הדין ציין לחיוב את עקביותו של התובע והמאמצים שהשקיע בהוכחת טענותיו לאורך ההליך.
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
עברתי תאונה לא פשוטה והייתי די אבוד.
לא ידעתי מה הזכויות שלי ומה מגיע לי, ואז המליצו לי על עורך הדין הזה – ואני כל כך מרוצה שבחרתי בו!
מהרגע הראשון הוא היה מקצועי, אמין וזמין לכל שאלה ובירור שהיו לי. הוא השקיע זמן להסביר לי כל שלב, נתן לי תחושה שאני בידיים הכי טובות, וגרם לי להאמין שאצליח לקבל את מה שמגיע לי. בסופו של דבר, בזכות הנחישות והמקצועיות שלו, קיבלתי פיצוי שאפילו לא חשבתי שאקבל. אני ממליץ בחום לכל מי שמוצא את עצמו במצב דומה לפנות אליו. באמת עורך דין מדהים עם לב ענק!
תחומי עיסוק של המשרד