תחומי עיסוק של המשרד
- נדל"ן והתחדשות עירונית
- תביעות ייצוגיות
- תביעות ביטוח וסיעוד
- תאונות עבודה
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף
- פטור ממס הכנסה
- תאונות דרכים
אזרחי צוואות וירושות
המדריך לכתיבת צוואה – כל מה שאתם צריכים לדעת
כתיבת צוואה היא נושא מורכב ורגיש אשר מחייב אתכם להרהר על ערך הנכסים והרכוש שלכם ועל אופן החלוקה שלהם לאחר לכתכם.
עם זאת, לאחר השלמתה, צוואה היא אחד המסמכים החשובים ביותר שתיצרו. למה? כי הצוואה מבטיחה שמשאלותיכם האחרונות תתממשנה. אבל איך כותבים צוואה? מה היא אמורה להכיל? ומעל הכול – איך אתם מוודאים שאתם לא עושים טעויות אשר עלולות להוביל לפסילתה? לשם כך, הכנו לכם את המדריך לכתיבת צוואה עם מספר תובנות קריטיות שאתם ממש צריכים לדעת (שימו לב – כל האמור הוא לא ייעוץ משפטי ואינו מהווה תחליף להתייעצות עם עו"ד צוואות!).
כתיבת צוואה עשויה להישמע מרתיעה… ובצדק! אך בעזרת תכנון והכנה מדוקדקים אשר כמובן צריכים לכלול התייעצות עם עו"ד המתמחה בעריכת צוואות – אתם תוכלו לכתוב צוואה באופן יעיל וראוי.
אז בואו נתחיל!
המדריך לכתיבת צוואה – מה הצוואה שלכם אמורה לכלול בתוכה?
כעת נעבור על רשימה של מידע חיוני שאתם צריכים לכלול בצוואה שלכם:
- כותרת: תאמינו או לא, אבל קל מאוד לפספס את הפרט הכול כך בסיסי הזה. כותרת הצוואה שלכם יכולה פשוט להיות "צוואה" כך שיהיה ברור לכל מי שאמור לקרוא אותה כי מדובר במסמך אשר מצווה את רצונותיכם האחרונים.
- ציון מוטבים/מורשים: עבור כל נכס או רכוש שלכם – עליכם לציין את שם המוטב, הצאצא או כל ישות אחרת אשר עתידים לקבל את הנכסים שלכם – עפ"י צו מצפונכם. במידה שיש מישהו שלא אמור לרשת נכסים – הקפידו לציין גם את שמו/ה.
- הגדרת נכסים להורשה: כשמה כן היא, באמצעות הצוואה אתם למעשה 'מצווים' מה יהיה עתידם של הנכסים שלכם. על כן, עליכם להיות מאוד ספציפיים לגבי הורשת רכוש/הון אישי כך שיהיה ברור מי מקבל מה – וכמה בדיוק.
- סוגי צוואות: לא הרבה יודעים זאת, אך ישנם למעשה 4 סוגים של צוואות. אי לכך, כתיבת הצוואה שלכם צריכה להתבצע בהתאם לסוג הצוואה שאותה אתם מבקשים לצוות:
- 'צוואה בפני עדים': צוואה אשר צריכה להיחתם במעמד 2 עדים אשר למעשה מאשרים "כי זוהי צוואתכם".
- 'צוואה בפני רשות': צוואה המצריכה חתימה של גורם משפטי (כמו שופט או נוטריון) על מנת שתיכנס לתוקף.
- 'צוואה בכתב יד': צוואה זו אינה מחייבת חתימת עדים או נוטריון אך כן צריכה להיכתב על ידי המצווה בעצמו.
- 'צוואה שבעל פה': להבדיל מהצוואות הנ"ל, צוואה זו אינה צריכה להיכתב ומספיק שהמצווה יאמר 'זיכרון דברים' בפניהם של 2 עדים. העדים צריכים לתעד את דברי המצווה ולדאוג להפקידם אצל רשם ירושות מורשה. צוואה זו מיועדת למקרים אשר בהם המצווה נמצא על ערש דווי.
חשוב!
הקצו זמן קבוע, אפילו אחת לשנה בערך, שבו תבדקו את הצוואה שלכם גם אם לא חלו שינויים גדולים בחייכם. אתם עשויים להיות מופתעים מהנכסים שאתם תחשיבו כמספיק חשובים בעתיד.
כמו כן, הדעות שלכם לגבי מוטבים ואופן חלוקת הנכסים ביניהם – עשויים להשתנות גם הם. על כן זו דרך טובה וראויה לחשוב על עריכת צוואה.
בתמונה: נוסח צוואה לדוגמה.
התייעצו עם עו"ד מומחה בדיני ירושה ומשפחות!
הסיבה העיקרית שרוב האנשים צריכים עורך דין כדי לכתוב צוואה, היא שמדובר בצעד מכריע בעבור המצווה עצמו. וכי למה? כי כל טעות ולו הקטנה ביותר, עלולה לגרום לפסילת הצוואה ולאי מימוש של רצונות המצווה הסופיים (כמו גם להשלכות קשות על עתיד היקרים לו).
לכן, כדי לוודא שהצוואה תיערך ותיחתם כראוי – חשוב להיוועץ עם עו"ד מומחה בדיני ירושה ומשפחה (ולרבות בניהול ההון המשפחתי והעברה בין דורית של רכוש ונכסים).
באופן זה ניתן להבטיח כי רצונות המצווה ימולאו במלואן ולא יתעוררו סכסוכים עתידיים או שחלילה הצוואה תיפסל.
למשרדנו מחלקה אשר מוקדשת כולה לייעוץ ולהכוונה מקצועית בתחום של עריכת צוואות. למעשה, כבר הספקנו לסייע לאלפי משפחות בעריכת צוואה כדין ועזרנו להבטיח את מימוש רצון יקיריהם באופן מלא ומכבד.
על עוד בנושא "צוואה" באתר "כל זכות" לחץ כאן
בכל שאלה על דיני ירושה צוואות – אתם יותר ממוזמנים ליצור עימנו קשר ואנו נשמח לעמוד לשירותכם.
לקביעת שיחת ייעוץ ראשוני (ללא התחייבות) – מלאו את פרטיכם בטופס.
נשמח לענות ולסייע- השאירו פרטים באתר או חייגו 8332*
השאירו את שאלתכם ונשמח לעזור
אנו נחזור אלייך בהקדם
חייבת לציין לשבח את השירות, הייצוג והליווי שקיבלתי מכל הצוות במשרד עורכי הדין מרקמן טומשין. החל מהרגע בו השארתי פרטים באתר, כבר למחרת הבוקר קיבלתי שיחת טלפון מעורך דין מקצועי מהצוות שהסביר לי מה הן הזכויות שלי ומהן הדרכים אשר עומדות לפניי על מנת להביא למיצוי כלל זכויותיי. עורך הדין שליווה אותי לאורך כל התביעה דאג לעדכן אותי בכל שלב ושלב. ממליצה בחום לכל מי שצריך משרד איכותי בתחום הנזיקין והביטוח הלאומי להגיע למשרד מרקמן את טומשין.
תחומי עיסוק של המשרד